Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, materialisták!...

Ateisták, materialisták! Elmagyaráznátok nekem a ti elméleteteket, hisz a hitünket már annyiszor támadtátok, viszont az evolúciós elméleteteket még senki sem fejtette ki bővebben nekem. Van jelentkező?

Figyelt kérdés
Annyiszor példálóztok az evolúcióval, akkor most itt a lehetőség hogy kifejtsétek, hogyan is történt mindez. Talán ezzel sok értelmetlen vitát is megelőzhetünk, ha ismerjük a ti elméletetek alappillérét. Kezdjük mondjuk ott hogy kialakultak tengerek, óceánok és kiemelkedtek a szárazföldek is. Mikor vagy inkább hogy lett élettelenből élő...?

2012. dec. 20. 05:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Javaslom, írd be a wikibe: evolúció és legalább 20 oldalról olvashatsz különféle információkat, amennyiben tényleg érdekel.

Sajnos, ez bonyolultabb annál, hogy Isten gyúrta, mert Ő mindenható és mindenre képes.

Némi előképzettség is szükséges hozzá és felfogóképesség, kiváncsiság.

Ennek hiányában javaslom számodra a Bibliát, az is ad egy világképet, a fejed nem marad teljesen üres.

Senki számára nem tilos a tanulás, tájékozódás.

Pénzért is vehetsz könyveket, részletesebben is foglalkoznak ezzel a szerteágazó kérdéssel, ha komolyan érdekel.

Annyira találékony magadtól is lehetsz, hogy használod a guglit, vagy a könyvesboltok keresőjét.

Esetleg iskolába is járhatsz, ott az alapokat szakképzett tanárok elmagyarázzák neked.

Jó művelődést kívánok

Szia

2012. dec. 20. 11:15
 12/55 A kérdező kommentje:
10-es: nagyon érdekes amit mondasz és el is gondolkodtam rajta. Tudodelképzelhető hogy valóban így történt, de ennek ellenére a hitem megmaradt. Köszönöm az értelmes választ, további szép napot mindenkinek!
2012. dec. 20. 11:21
 13/55 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A kérdést "ateistáknak, materialistáknak" tetted fel. Ebből következik, hogy teremtéselmélet párti vagy. Miért sértődsz, ha a kérdés provokatívnak tűnik?

Ha esetleg van History csatornád, elég régóta megy az Ősi idegenek című sorozat, amiben a hirtelen evolúciós ugrásra keresik a választ. Tapasztalatom szerint a YouTube-n is fenn van a legtöbb része.

Nemrég láttam a tv-ben egy kísérletet, ahol különböző élettelen vegyi anyagokból (ősmasszából) megfelelő körülmények közt egysejtűket hoztak létre.

Persze, ha Te hívőként másképp látod, a Nobel díjas tudósok is hülyék lesznek a szemedben.

2012. dec. 20. 11:24
 14/55 A kérdező kommentje:
11-es: szarkazmusod visszataszító, ne gondold hogy te sokkal okosabb vagy mindenkitől. Lekezelő hangnemed arra enged következtetni, nem túl nagy az inteligenciád, hisz aki okos és értelmes nem nézi le a másikat, te ennek szöges ellentéte lennél. Az üres fej efekt inkább a te fejedben visszhangik a "most jól megmondtam neki" gondolattól. A közhelyeket melyeket felsoroltál inkább tartsd meg magadnak, így mást sem sértesz meg és te sem bőgsz le azáltal, hogy egy értelmes gondolatot sem tudsz megfogalmazni, csak ajánlgatni olyan helyeket ahonnan könyvet lehet venni illetve ahova tanulni lehet menni. Remélem ezeket azért neked egyedül sikerült mind összeszedned és leírnod. Ja és neked is hasonlókat kívánok, na csá.
2012. dec. 20. 11:30
 15/55 A kérdező kommentje:
13-as: nem, félre értesz nem nézem le a tudósokeredményeit, csak azokat az embereket akik vért izzadva is kitartanak egy olyan elmélet melett amely alapjai a mai napig ugyebár tisztázatlanok. A buta ember okoskodása dühít, nem pedig az ésszerű érvekkel felállított logikai ellenpélda. Kár, hogy csak kevés olyan ember van aki ha meghallja az Isten szót ne rögtön valami röhejes felekezet jutna eszébe. Ez az emberi butaság jelképe is hisz vannak dolgok amiket elég ha megemlít az ember és máris a nyakának ugranak hogy hogy merészel ilyet mondani. De most ebbe ne menjünk bele.
2012. dec. 20. 11:36
 16/55 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezt a kérdést te írtad ki?

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__3739..

13-as:

Mi volt annak a műsornak a címe, amiben egysejtűt hoztak létre?

2012. dec. 20. 11:49
 17/55 anonim ***** válasza:

16-os

Mivel szinte csak ismeretterjesztő csatornákat nézek, már nem tudom, melyiken láttam. Ez is ezzel a témával foglalkozik: http://www.youtube.com/watch?v=R6DD6e_p_Mg

Talán ebben az epizódban, amit a kérdező figyelmébe is ajánlanék: http://www.youtube.com/watch?v=L8-RfpROLlE

2012. dec. 20. 12:52
 18/55 anonim ***** válasza:
78%
Ősleves, redukáló légkör, kísérletileg igazolható az aminosavak keletkezése szervetlen anyagokból onnan meg egyenes út az életig. Na nem ilyen egyszerűen de utána lehet olvasni.
2012. dec. 20. 14:05
 19/55 anonim ***** válasza:
83%

Az evolúció elmélet nem ateista vagy materialista elmélet, hanem tudományos elmélet.

A tudósok gyakorlatilag tényként kezelik a bizonyítékok miatt.

2012. dec. 20. 16:07
 20/55 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Számomra alaptalannak tűnik a kirohanásod a 11 es ellen, hiszen nagyon udvariasan tudomásodra hozza, hogy mindez nem csak egy egyszerű elmélet, hanem egy nagyon is tág és részletes fogalomrendszer, amihez kapcsolódnak különféle tudományágak, pl.: genetika, csillagászat, biológia, fizika, kémia, földrajz, történelem, stb...

Ha a wiki lapját megnézed, ott is különféle szempontokból tárgyalják, közelítik meg.

Címszavakban néhányan már írtak róla, de ez valóban nehezebb annál, hogy pár szóval el lehetne magyarázni.

Nagyjából ahhoz hasonlít, mintha azt kérném, mutasd be nekem a Bibliát, vagy a Hitedet.

Maga a földtörténeti korok részletes tárgyalása is több hétig eltarthat, még közepes mennyiségű információk esetén is ráadásul ebből is szakmák vannak pl: geológia, paleantológia, stb...

Szórakozásképpen is ajánlom számodra a geo magazint, neten is van:

[link]

ahonnan számos érdekességet olvashatsz, olyanokat is, ami a kérdéshez kapcsolódik.

Nagyjából, az iskolai tanulmányokon túl mi is ilyen helyekről szerzünk információt, hiszen egyikünk sem szakember, legalább is a téma teljes áttekintése polihisztort kívánna, ami belátható, manapság nem elérhető az ismeretek hatalmas mennyisége miatt.

Nem bírálom tehát tudásodat, hiszen mindannyiunké hiányos valamely tekintetben és bőven ránkfér gyarapítása.

2012. dec. 20. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!