Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, materialisták!...

Ateisták, materialisták! Elmagyaráznátok nekem a ti elméleteteket, hisz a hitünket már annyiszor támadtátok, viszont az evolúciós elméleteteket még senki sem fejtette ki bővebben nekem. Van jelentkező?

Figyelt kérdés
Annyiszor példálóztok az evolúcióval, akkor most itt a lehetőség hogy kifejtsétek, hogyan is történt mindez. Talán ezzel sok értelmetlen vitát is megelőzhetünk, ha ismerjük a ti elméletetek alappillérét. Kezdjük mondjuk ott hogy kialakultak tengerek, óceánok és kiemelkedtek a szárazföldek is. Mikor vagy inkább hogy lett élettelenből élő...?

2012. dec. 20. 05:41
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
0%

Miért előző te tudod hogy lett az élettelenből élő??

Oszd meg velünk,mert ezt rajtad kívül senki sem tudja,bizonyára Nobel díjat érdemelsz

2012. dec. 21. 11:52
 32/55 anonim ***** válasza:
0%
29es bocs
2012. dec. 21. 11:53
 33/55 anonim ***** válasza:
68%

"Hogy alakulhatott ki egy olyan hihetetlen bonyolult struktúra magától mint az emberi agy??"

Csak a te primitív eszednek hihetetlen, egyébként egy hosszú evolúció során alakult ki az emberi agy.

2012. dec. 21. 12:53
 34/55 anonim ***** válasza:
0%

Akkor légyszíves vezesd már le nekem pontosan hogyan

Azt se tudják pontosan hogy működik,nemhogy hogy alakult ki

De te nyilván tudod

2012. dec. 21. 13:14
 35/55 anonim ***** válasza:
82%

Látom, hiába biztatlak.

Miből gondolod, hogy agysebészek vagyunk?

[link]

Ez is elég kezdetnek, olvashatod a kialakulás történetét, címszavakban.

Ehhez is tartozik egypár tudomány, de már nem fárasztom magam, fel sem sorolom.

Ami Srapnel válaszát illeti, tökéletesen egyetértek vele, minden ponton, csak kiegészítettem néhol, hogy meggyőzőbb legyen, de úgy sejtem, nem túlságosan érdekel.

Menj orvosi egyetemre, ha ez a kérdés foglalkoztat, nekem ebből csak a középiskolás dolgok derengenek, és csak azon a szinten tudlak felvilágosítani, de mint már írtam, könyvek tucatjai foglalkoznak ezzel a témával is, alacsonyabb, magasabb szinten.

Elnézést, de sorozatosan olyan dolgokat hangoztatsz, amiből kiderül, hogy a legalapvetőbb ismereteid sincsenek meg, mindehhez kihúzod magad, - Jól megadtam nekik!- jelszóval és várod, hogy reagáljunk rá.

Én részemről befejeztem.

Illetve még annyit:

WIKI!

2012. dec. 21. 16:12
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, az előző kommenthez, hogy az intersztelláris (csillagközi) anyag sűrűsége változó, de nagyjából köbkilométerenként egy atom, illetve ennél kevesebb.

Természetesen a csillagok közelében, akár a naprendszerben lényegesen több.

2012. dec. 21. 16:36
 37/55 anonim ***** válasza:
0%

Csak annyit kérdeztem hogy a tudomány szerint hogy alakult ki az élet,vagy az agy,erre visszavágsz,hogy nincsenek meg az alapvető ismereteim:DD

Nem tudom hogy ezt hogy sikerült leszűrni egy alapvető kérdésből

Ne nevetess már...azért kérdeztem mert nem tudják rá a választ,de ti úgy kezeletik mint ha már mindennel tisztában lennénk

Nektek vannak eléggé ferde elképzeléseitek a világról ha valóban ezt hiszitek

2012. dec. 21. 16:51
 38/55 anonim ***** válasza:
0%
Ja és attól hogy felsorolsz 20 tudományt ami az adott kérdéssel foglalkozik,és valószínűleg 2 percel a kérdés kiírása előtt gugliztál ki,nem fogsz közelebb kerülni a válaszhoz,és az igazadról sem fogsz meggyőzni
2012. dec. 21. 16:55
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, valami rettenetesn kevés a tudásod a témában.

Általános iskola végén már illik erről többet tudni.

De rendben, próbáljuk meg.

Először is: az élet kialakulásakor még nem volt evolúció.

Az élet, a mai ismereteink szerint az óceánok mélyén, az ún. "füstölők" környékén alakult ki, ahol azóta is élnek élőlények, oxigén nélkül.

A tudósok bizonyítéknak összeraktak egy hasonló tartályt, mint az ősi Föld volt - és ebben rengeteg szerves anyag keletkezett. Mostanában ismét megnézték az eredményeket - és még sokkal több féle szerves anyagot találtak meg a korszerűbb vizsgálati módszerekkel, mint annak idején. Ezek mind maguktól keletkeztek, szervetlen anyagokból.

Szerves anyagok a világűrben is keletkeznek, a napsugázás hatására.

Az ősi Földön keletkezett szerve anyagok egy része hajlamos arra, hogy magától összeálljon pici, zárt gömböcskékbe. Ezekben a gömbökben (olyanok, mint egy üres sejt, sós vízzel töltve) a bennük lévő sokfajta szerves anyagból keletkezett az élet.

Nem rögtön a mai sejtek keletkeztek. Az élet előtt már létezett egy olyan élettelen formáció, amit "kemotonnak" hívnak, és ami már tud szaporodni - vagyis le tudja másolni magát. De még nem él, mert pl. nem tud táplálkozni. Azért tud szaporodni, mert a környezete az ősi Földön tele volt szerves anyaggal, amelyek maguktól is összeálltak, és a kemoton ezt kihasználja.

Az első élő sejtek még alig éltek - pl. nem tudtak mozogni vagy üríteni sem. Azért maradhattak életben, mert még semmiféle ellenségük sem volt, a táplálék pedig körbevette őket.

És egy érdekesség: az első nagy (90%-os) kihalás akkor történt, amikor már nagyon elterjedtek az élőlények, és az általuk termelt mérgező oxigént nem bírták ki.

Az a kevés, amelyik végül kibírta - az őseid.

2012. dec. 21. 17:41
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

Kedves barátom!

Nekem nincs arra szükségem, hogy a csillagászat fő tudományágait a gugliról puskázzam le, mert kedvenc hobbym, ezért sok tekintetben figyelemmel kísérem.

A többi tudomány tekintetében is vannak bizonyos ismereteim, talán az orvostudományt, meg némely egyéb dolgot kevésbé ismerek, mert műszaki ember vagyok.

Ettől függetlenül az irodalom és a történelem (egyes korok) is érdekelnek.

Egyébként helyesen látod, más alkalmakkor szoktam használni a google-t és a wikit is, mert tudom, hogy ismereteim csekélyek és sok minden érdekel.

Ha felfigyelek valamire, akkor bővebb forrást keresek, de gyakran támpontot is adnak, honnan tudok informálódni.

Neked is csak őszintén javasolni tudom, a tájékozódás mindenkinek hasznára válik

utoljára mindenkinek kellemes, boldog Karácsonyt kívánok és BUÉK!

Na most már végképp kiszállok.

2012. dec. 21. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!