Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért piszkálják annyit...

Miért piszkálják annyit Jehova Tanúit és a Hitgyüliseket?

Figyelt kérdés
Egyik felekezetet sem ismerem, de látom, hogy mind a kettő itt célkeresztben van. Viszont itt olvasgatva nekem úgy tűnik, hogy összetartó és Istenfélő közösségekről van szó.

2012. dec. 9. 17:50
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
17%

"Egyszerűen nincs olyan hét, amikor ne állítanának meg "téríteni" vagy ne csöngetnének be a lakásba, hogy megváltsanak."

"Megváltsanak"??? Tudod te miről beszélsz? Nem hinném!

A 37-s válaszolónak:

A "realitás" ebben a gyalázkodó cikkben hiányzik, amit idéztél!

A Tanúk szerint a vér ilyen helytelen és orvosi szemszögből nézve SZÜKSÉGTELEN felhasználása bűn Isten vérre vonatkozó alaptörvénye ellen (világviszonylatban több, mint 100.000 orvos véleménye alapján!). Ezen kívül pedig egyenesen károsabb és sokkal több kockázattal és negatív utóhatással járó eljárás. Ez természetesen az orvosi ellátás TELJES árában is megmutatkozik, melybe az utólag kerül, mivel bizonyítottan sokkal több, a szövődmény, vagy bizonyos betegségekben a visszaesés lehetősége, és rendszerint tovább tart a gyógyulás ideje, mivel az amúgy is legyengült szervezetnek az idegen vérrel is meg kell küzdenie, hiszen az egy "folyékony szervátültetésnek" felel meg!

Tehát egy félrevezető, hamis állítás az, ha azt állítják egyesek, hogy "ez miatt már sok Tanú halt meg". Ugyanis soha, senki sem tudja bizonyítani, hogy a vér elutasítása vezetett az egyén halálához!!!! Azt viszont lehet bizonyítani, hogy az idegen vér alkalmazása milyen negatív, pusztító, vagy éppen halálos hatással van egy szervezetre.

Ez akkor is igaz, ha nagy a vérveszteség, valamint mindenféle orvosi kezelés esetén is. Téves az a gondolat (vagyis gyakran hamisan propagált, mint a cikkben is), hogy általában az allogén vér az "egyetlen lehetséges" orvosi eljárás, ami szóba jöhet. Soha, egyetlen orvos sem fog neked garanciát adni arra, hogy ha vérrel kezel, akkor biztosan nem halsz meg! Ha azt mondja, hogy "de akkor sokkal nagyobb az esélyed az életben maradásra", nem mond igazat. A mortalitás szinte semmi különbséget nem mutat a vérrel és a vér alkalmazása nélkül kezelt páciensek között, sőt helyenként kevesebb a vérmentes ellátást kapók körében. Ellenben a fent említett előnyök, valóságos egészségügyi és gazdasági előnyök, melyet CSAK a vért elutasítók tapasztalhatnak meg.

Ezt az is egyértelműen bizonyítja, hogy mindezeket az előnyöket nem csak Jehova Tanúi, hanem már hosszú ideje mások is, valójában egyre többen keresik és kérik!!! Nagyon sok orvos és a témában szaktekintély is ezt ajánlja.

2012. dec. 12. 22:20
 42/57 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Tanú 29% vagy mindegy melyikőtök.

Azt írtam neked,hogy látatlanban ítélgetsz, miközben semmit sem tudsz, nem tudod, hogy gonoszt térítesz, vagy sem.

Amit Te Isten nevében teszel az nagy felelősség, mivel ítélgetsz, magadban a gerendát nem veszed észre, miközben másban a szálkát keresed, sőt gonosznak nevezed. Persze már megint biblia versre hivatkozol, nem a magad nevében írogatsz.

Persze ezt bárki megtehetné, hogy térítget, és arra figyelmeztet téged, hogy térj meg. Tudom, hogy megsértettelek, meg mocskolódok a te szemedben, de hidd el ez ugyanúgy van fordítva is.

Te sosem fogadnád el az igazságot mástól, mert meg vagy győződve, hogy csak neked van igazad.

Gondolkodj el, hogy az a szellem, amit a gyülekezet fejejitől kapsz, ami arra buzdít téged, hogy ítélgess másokat, és arra késztet, hogy felmagasztald magadat, az jó szellem?

2012. dec. 13. 07:38
 43/57 A kérdező kommentje:

Azért jó kérdezőnek lenni, mert engem nem tudtok lepontozni. :)

Én simán rányomtam a zöld kezet a 29%-os minden válaszára, mert logikusak és értelmesek voltak. És engem taszít, hogy még ezek után is képes volt támadni, meg lepontozni őt bárki is.

Mondom, nem ismertem őket, de ezek után az a szerény véleményem, hogy ismét egy társaság, akiket az ember ismeretlenül is elítél, megaláz.

A vérátömlesztéses dologra már rég kíváncsi voltam, gondolom a válaszadó tényeit alá fogja támasztani sok orvosi cikk is, ha rákeresek, tehát ezt azt hiszem megbeszéltük.

Az erőszakos térítésről pedig annyit, hogy aki nagyon nem akar hinni Istenben, annak már az is erőszakos térítés, ha Isten nevét felhozom, mondjuk hálám jeléül. Ők Istenhez akarnak téríteni, nem a saját egyházukhoz és elismerik más egyházak Biblia ismeretét is (ezt mind-mind a 29%-os kommentjeiből derült ki nekem, amit T lenulláztatok.)

Lehet, hogy ő most itt egyedül volt és egyedül állt szemben pár olyan emberrel, aki talán még nem is hívő, csak olyan jó fikázni a hívőket... de nincs egyedül. Gondoltam szólok.

2012. dec. 13. 08:29
 44/57 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező!

Ha ennyire tetszik amit ír a 29%, akkor csak neki tedd fel a kérdésed.

2012. dec. 13. 08:45
 45/57 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 42-s válaszoló.

"Te sosem fogadnád el az igazságot mástól, mert meg vagy győződve, hogy csak neked van igazad."

Nem nekem, hanem a Bibliának van igaza, amit te is elismertél, hogy folyton rá hivatkozok - így van!

Kedves kérdező, egy másik kérdésnél, ahova te is írtál választ, belinkeltem szakemberek véleményéről szóló videót is többek között. De nekünk is van ilyen filmünk, mely sok mindent megmagyaráz olyan szaktekintélyek által, akik e tárgyban való jártasságát, senki sem vonhatja kétségbe. Ezen kívül Jehova Tanúinak óriási információs adatbank áll rendelkezésére, mellyel a vérmentes orvoslás témában minden esetben bárkinek (orvosnak, betegnek, hozzátartozónak) tudunk életmentő ismerettel szolgálni.

Ennek fényében pedig nagyon sajnálatra méltóak, és önmagukat minősítőek azok az újságcikkek, melyek egy "gyilkos szektának" minősítenek minket a tudatlanságuk miatt. Ezt minden felelős újságírónak vagy szakembernek sürgősen pótolnia kellene, mielőtt széles nyilvánosság elé téves információkat tár!

2012. dec. 13. 17:35
 46/57 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerűen azt írtam neked kedves 29% Tanú, hogy ne végy egy kalap alá mindenkit, le minősítve mint gonosz.

Ha elolvastad volna amit írtam, megértetted volna.

2012. dec. 13. 17:47
 47/57 anonim ***** válasza:
0%
Olyant állítasz, amit nem tettem! Mikor, mivel vettem mindenkit egy kalap alá???
2012. dec. 13. 17:57
 48/57 A kérdező kommentje:

Én csak ezt a vitát olvastam, de nem látom azt, hogy a 29%-os bárhol bárkit egy kalap alá vett volna bárkit.

A kérdésem meg azok felé irányult elsősorban, akik nyitják a sok értelmetlen topicot akát a Jehovások, akár a Hitgyülisek ellen, sértegetve, megalázva őket.

Nem ítélkezem, csak kíváncsi voltam, hogy MIÉRT?

Azt hiszem a vér-dolog nagyon is kézenfekvő, orvosok is alátámasztják a vérátömlesztés fontosságát.

Nő vagyok és anya, négyszer szültem. Még az 50-es években beindult egy irányzat, a futószalag-szülés, hogy a nővel minél kevesebbet kelljen foglalkozni szülés alatt, meg az nem is igazán fontos dolog - vallották akkoriban, és így maradt ránk a gátmetszés, az oxitocin, a kézzel tágítás, burokrepesztés átka, ami mind-mind arra való, hogy a szülést mihamarabb befejezzék. A nő a szülőszobában általában csak egy darab hús.

Ma már vannak aktivisták, akik vissza akarják adni nekünk a szülés szépségét, de még mindig kemény az ellenállás, pedig aztán előtte is megszültek a nők, aztán meg mentek vissza kapálni (túlzok).

Mindig van valami, ami jó, a rendszer elveszi, mert csak, mert pénzt hoz, vagy mittomén mit, emberek elhiszik és szentül hisznek benne. Viszont ha ellenzőire talál egy ilyen dolog (ami előtte nem is létezett), akkor máris máglyán égetnék el azt/azokat, akik szólni mernek ellen.

2012. dec. 14. 06:52
 49/57 anonim ***** válasza:
82%

A Jehova Tanúit, tisztelet a kivétel rávettek, sőt kitiltották a gyülekezetből, aki életmentés céljából vért mert elfogadni. Nagyon sok gyerek lett az áldozata, mivel a szülők engedélyezték, mert azt mesélte be a szervezet a tagoknak, hogy ez tetszik jehovának. Akkor mi ez ha nem fanatizmus.

Sok kiskorú gyerek volt, és van a szervezet befolyása alatt. Sok tanú önkén áldozza fel az életét Jehovára hivatkozva, abban a reményben, hogy úgy is feltámad, egy paradicsomi földön.

2012. dec. 14. 08:50
 50/57 anonim ***** válasza:
0%

Jehova Tanúi NEM AKARNAK MEGHALNI, ellentétben a legtöbb magát kereszténynek vallóval, akik dalolva mentek a csatákba egymást, a (hit)testvéreiket ölni!!!! Így volt, vagy nem??? A közelmúltban így volt egyes magukat HAMISAN kereszténynek tartó országokban, vagy nem???

Jehova Tanúi ÉLNI AKARNAK, de nem Isten törvényének a megszegése által, hanem annak tiszteletben tartásával. Minden más orvosi kezelést elfogadnak, ami nem sérti Jehova törvényeit. Semmiképpen nem a "halálhoz való jogukat" hangsúlyozzák, mint ezt sok olyan "keresztény" hívő teszi, akik a halhatatlan lelkükben hisznek és ennek hatására a halált barátnak tekintik, pedig a Biblia szerint ELLENSÉG! Jehova Tanúi is ellenségnek tekintik, NEM AKARNAK MEGHALNI! Ha azt akarnák, nem mennének orvoshoz, nem vinnék a gyermekeiket orvoshoz.

Jó lenne, ha észrevennéd, hogy nem minket vezettek félre..., persze tudom, hogy milyen nehéz ezt őszintén beismerni, főleg ha semmiféle erőfeszítést sem teszel arra, hogy több PONTOS ismereted legyen a hazug és ellenségeskedő propagandánál!!

2012. dec. 15. 09:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!