Miért piszkálják annyit Jehova Tanúit és a Hitgyüliseket?
Kedves Jehova Tanú!
Kérlek Írd már meg ,hogy ki az aki bemesélte neked, hogy csak ti ismeritek a bibliát?
Nem mondod ,hogy csak betanult vezényszóra lehet valaki Isten tisztelő? Mert ha így tudod, rosszul tudod.
Elég szomorú, hogy csak akkor ismered meg a Biblia törvényeit, ha hetente négyszer megjelensz a gyülekezetben, és újra meg újra átismételtetik veled ugyan azt a törvényt.
A szeretett testvéreidről meg annyit, amíg köztük vagy addig illemből egy szervuszt kapsz tőlük, de ahogy kilépsz a gyülekezetből már alig akarnak megismerni.
Otthon vár a családod, akit te megtagadsz, pedig ők szeretnek, csak te nem, mert neked csak a gyülekezeted a családod, akik előbb megtagadnak mint te gondolnád. Sajnos sok esetről hallottam.
"Kérlek Írd már meg ,hogy ki az aki bemesélte neked, hogy csak ti ismeritek a bibliát?"
Erre éppen a minap írtam egy választ. Nem állítottunk ilyent. Tisztában vagyunk azzal, hogy Mások is ismerik a Biblia egyes igaz tanításait (nincs háromság, pokoltűz, lélek halhatatlansága, stb.), sokszor neves szakértők is képesek szembemenni a sok évszázados egyházi dogmákkal, melyekről egyértelműen látható és bizonyítható, hogy nem Bibliai eredetű. Tele vannak a kiadványaink az ilyenek idézeteivel, tehát hamis a vád!
Aki viszont egészében látja (vagy akarja látni), valamint azzal a feltett szándékkal, hogy az igazság fényében akarja szolgálni Istent, akkor is, ha komoly változtatásokat kell tennie a hitnézetében, az előbb utóbb Jehova önátadott tanúja lesz.
"Nem mondod ,hogy csak betanult vezényszóra lehet valaki Isten tisztelő? Mert ha így tudod, rosszul tudod."
Pl. a katolikusokról beszélsz??
"Elég szomorú, hogy csak akkor ismered meg a Biblia törvényeit, ha hetente négyszer megjelensz a gyülekezetben, és újra meg újra átismételtetik veled ugyan azt a törvényt."
Hetente KÉTSZER, de elég szomorú, ha te olyan tökéletesnek tartod magad, hogy azt hiszed, nincs szükséged rá!!
"A szeretett testvéreidről meg annyit, amíg köztük vagy addig illemből egy szervuszt kapsz tőlük, de ahogy kilépsz a gyülekezetből már alig akarnak megismerni."
Mindenki magából indul ki!
"Otthon vár a családod, akit te megtagadsz, pedig ők szeretnek"
Egyetlen Jehova Tanúja sem "tagad meg senkit", ha az illető nem helyezkedik szembe vele! Ezzel is nagyon félrevezettek, de csak mocskolódj tovább...
Hagyd már, abba légy szíves, hogy a katolicizmussal azonosítod a kereszténységet! Nekem személy szerint például semmi közöm nincs hozzájuk.
(nem a 31-es válaszoló vagyok, habár a %-unk jelenleg azonos)
Tévedsz kedves válaszoló. Nem utálja senki a családját.
Mert nem is tehetné.
Jézus azt mondta szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Mennyivel inkább a vér szerintieket is.
Ha valamit nem szeret egy keresztény az az egyén tette a cselekedete, nem maga az ember.
s ha valaki rosszat tesz azt megfegyelmezi a teremtő.
A biblia is ezt írja:
"AKIT SZERET AZ ÚR, MEGKERESI FEGYELMEZÉSSEL, MINDENKIT AKIT FIÁVÁ FOGAD"
Igen a fegyelmezés nem örvendetes de javára válik annak aki kapja, hogy a lelkét kiragadják a halálból.
Erre is van vers, nem véletlen lettek ezek leírva.
Vagy szerinted miért vannak a bibliában?
(Héberek 12:11) 11 Igaz, egyetlen fegyelmezés sem látszik pillanatnyilag örvendetesnek, hanem elszomorítónak; ámde utólag békés gyümölcsöt, azaz igazságosságot terem azoknak, akik általa megedződtek.
A kedves tanúk azért vannak célkeresztben, mert valótlant állítanak, a nem testvéreikről,(látatlanban)ítélkeznek. Ezt a vezetőik utasítására teszik.
Csak akkor vesznek emberszámba, ha hozzájuk csatlakozol.
Visszataszító a térítő munkájuk, erőszakosak. Nem szeretem, hogy az Isten nevében beszélnek, nem saját nevükben.
Nem veszik figyelembe, hogy mindenki saját maga felel, saját magáért.
Nos a jehova tanúiról igencsak negatív véleményem van. Annyira irreális, beteges "törvényeik" vannak. De komolyan. Nem ítélek el egy vallást sem, de ez tényleg borzalmas. Egyszerűen nincs olyan hét, amikor ne állítanának meg "téríteni" vagy ne csöngetnének be a lakásba, hogy megváltsanak. Másrészt a szakmai tanárokkal még régebben beszéltünk is ezekről a fiktív dolgokról, és igencsak hátborzongató dolgokat hallottam. Itt egy "szép" kis példa az egyik törvényükről: [link]
És ez nem az első eset. Nem akarok rossz fényben feltűntetni a gyűrű(helyett jehovák)szövetségét. Elhiszem, hogy nektek jehováknak ez a "tanítás" maga a dícső tisztaság és a megváltás, de könyörgöm pl. inkább hagynátok a gyereketeket meghalni, minthogy megmentsék az életét átömlesztéssel? Elhiszem, hogy "tisztátalan vér" az a ti szemetekben, de mégiscsak egy életről van szó... Nem vagyok se keresztény, se más egyéb vallást követő egyén, de ha már túlzottan hiányzik a realitás, azért eléggé be tudok pöcceni.
Tévedsz kedves hozzá szóló.
A Tanúk a lehető legszínvonalasabb orvosi ellátást kérik és kapják.
S azt ma már sokan tudják , főleg más fejlett országokban, hogy a vérátömlesztéssel végzett műtétek veszélyesek és nem is jók.
Nem egy testvért, vagy annak gyermekét műtötték meg még komoly szív betegséggel is alternatív kezeléssel, és egészségesebben távoztak, és hamarabb meggyógyultak másoknál.
Sajnos Magyarországon még nem teljesen fogadták el ezt, de vannak akik már alkalmazzák.
Sőt külföldön sok nem Tanú él ezzel a lehetőséggel, mert rá jöttek hogy ez így egészségesebb.
Ha minden Tanú meghalna akkor ennek iszonyú nagy vízhangja lenne, de csak igen ritka esetben történik meg, és ezt azzal magyarázzák a tekintélyes orvosok, hogy vérátömlesztéssel is meghalt volna.
De nem fogok vitatkozni, van néhány orvosi szaktekintélytől kiadvány felvétel kik erről nyilatkoznak.
Először nézz utána és aztán vádolgassál
Nekem Agy tumort távolítottak el a fejemből vér nélkül 2006-ban, és itt vagyok élek sőt aktívabb vagyok mint azelőtt, pedig 46. évemben járok.
"Nem veszik figyelembe, hogy mindenki saját maga felel, saját magáért."
Te pedig nem veszed észre ezt:
(Ezékiel 3:18-19) "Ha azt mondom a gonosznak: »Bizony meghalsz«, és te nem figyelmezteted, és nem szólsz, hogy figyelmeztesd a gonoszt az ő gonosz útja miatt, és megóvd az életét, akkor ő gonosz lévén meghal a vétkében, de vérét a te kezedből fogom számon kérni. Ha azonban figyelmeztetted a gonoszt, és mégsem tér meg gonoszságából és gonosz útjáról, akkor ő meghal a vétke miatt, de te megszabadítottad lelkedet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!