Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért piszkálják annyit...

Miért piszkálják annyit Jehova Tanúit és a Hitgyüliseket?

Figyelt kérdés
Egyik felekezetet sem ismerem, de látom, hogy mind a kettő itt célkeresztben van. Viszont itt olvasgatva nekem úgy tűnik, hogy összetartó és Istenfélő közösségekről van szó.

2012. dec. 9. 17:50
1 2 3 4 5 6
 11/57 kzs ***** válasza:
26%

@ Pietrosol "ma 18:39"

Ezt írod: "Mindkettő megtévesztett és félrevezetett közösség!"

> Miért is? Egyébként - ha szabad érdeklődnöm - honnan veszed az információidat? Jártál te bármelyik közösségbe? (Lefogadom hogy nem. De azért véleményezel rendesen...

Ami engem illet, nekem nincs közöm a Jehova Tanúihoz. De bajom sincs velük, nekem nem ártottak. Ami miatt nem közösködök velük, azok a a tanaik: nem tudok jónéhány tanításaikkal egyetérteni. Nem érdekelnek és kész.

Ami pedig a Hit Gyülekezetét illeti: nem kreáltak semmiféle business-vallást. Van adakozás éppúgy, mint bármely más egyházban. És nem hiszem, hogy a tagok annyira sajnálnák a saját pénzüket. A jóságot sem ebben látják.

És hadd mondjak még valamit: én úgy gondolom - javíts ki ha nincs igazam - mindenkinek a saját szuverén joga az, hogy a pénzét mire költi. Ebbe senkinek beleszólása nincs. Tudom ám imádni rendesen, amikor bizonyos okoskák itt az interneten mások pénzével, mások dolgaival foglalkoznak... :P

Csak 1, 1 valaki mondaná már meg, hogy mégis mi a bánatos franc-köze van neki mások pénzéhez!!

Kéretik meghagyni mindenki számára a vallás- és személyi szabadságot: egy demokratikus-jogállamban minden embernek megadatott hogy ott gyakorolja a vallását, ahol akarja: ha neki "X" egyház tetszik, akkor menjen oda, és vigye a pénzét oda. Ha meg a kocsma kell neki, akkor oda is mehet.

Bízzuk már az illetőre a dolgot, jó??

2012. dec. 9. 21:27
 12/57 anonim ***** válasza:
66%
Nézd!Én már elég sokszor betettem a lábam a gyülekezetbe,és éppen ez a szomorú,hogy önként adják be a temérdek pénzt.Olyan állapotba hozzák az embereket,hogy lelkifurdalásuk legyen,ha nemadnak.Közöm meg csak annyi van hozzá,hogy ismerem őket,mint a rossz pénzt,és válaszoltam a kérdezőnek,hogy miért piszkálják őket.Tömény cionizmus,politika,meg business az egész,Sándor csak nevet ezeken a naív szerencsétlen embereken.Ennyire még a politikusok sem hiteltelenek mint ott a vezetők,még ők is hihetőbben adagolják a cumit....
2012. dec. 9. 21:44
 13/57 anonim ***** válasza:
16%

"A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban.[1]"

Ezt mivel támasztod alá?

A videó amit néztem, engem nem éppen erről győzött meg.

2012. dec. 9. 22:03
 14/57 anonim ***** válasza:
0%
"zsidó érdekek védelme" hát nem? Nézzél meg egy pár vidám Vasárnapot szerintem...
2012. dec. 9. 22:09
 15/57 anonim ***** válasza:
25%
Ezt az egészséges dolgot is nézd meg szerintem.... http://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc
2012. dec. 9. 22:11
 16/57 anonim ***** válasza:
25%

Csak elárulom neked kedves Kérdező, hogy Németh Sándor, valamikor Jehova Tanúja volt.De elkövetett egy helytelenséget, és nem bánta meg a tettét, ezért a biblia szerint ki lett közösítve.

Erre fogta magát és alapított egy gyülekezetet.

Hangsúlyozom, nem bántani akarom ezt az embert, mindössze leírtam egy részt az életéből, mielőtt gyülekezetet alapított volna.

2012. dec. 9. 23:15
 17/57 anonim ***** válasza:

"De elkövetett egy helytelenséget, és nem bánta meg a tettét, ezért a biblia szerint ki lett közösítve. "

Kedves tanú, ezt kifejtenéd?

Másik. Interneten lehet valahol találni anyagot arról, hogy milyen egy "Jehova gyüliben" lenni?

2012. dec. 10. 00:05
 18/57 anonim ***** válasza:
21%

Jó. Látom hülyeséget írtam.

De mi a baj azzal, ha nem antiszemiták, hanem zsidó barátok?

Arra akartam utalni, hogy nem tanítanak olyat, hogy erőszakkal háborúzni kell. Meg azok az összeesküvés elméletek is marhaságok.

Nekem kereszténynek tűnnek. És egy keresztény akkor sem fog bűnt elkövetni, ha másik nap, már bűnre szóllítanák fel őket. De nem hiszem, hogy a hit gyülinek ez a célja.

Neked mi is a vallásod?

Mindig ezzel a hülye videóval szoktál jönni. Más nincs?

Esetleg ennek az eredeti forrása?

2012. dec. 10. 00:37
 19/57 anonim ***** válasza:
54%

Azért mert az emberek hit iráni vágyára építenek és a hovatartozási vágyát használják ki.

A J-T szigorú előírásokat ad. Aki ebbe születik bele az vagy betartja őket vagy hamarosan emberek nélkül találja magát, mivel kiközösítik (akár családtagot is, ami azt jelenti, hogy nem tekintik többé létező lénynek. Természetesen az ő érdekében) Amúgy tipikus álszentkedő, képmutató vallás ahol fontosabb a látszat mint a belül dúló kérdések. A bibliát tanulmányozzák és valláskutatással foglalkoznak de a központi vezény által kitalált dolgok igazsága megkérdőjelezhetetlen így valódi kutatásról nincs szó. Egy demagóg önként vállalt agymosáson vesznek rész.

A Hit gyülekezete hasonló. Akár a szientológia pénzt szed. Mellé folyamatos a megfélemlítés és tegyük hozzá hogy egy erősen izraeli kötődésű dolog ahol a tagokat folyamatosan a saját országuk értékei ellne agymossák, és szolgákká nevelik. Megy a kiközösítés. Megy a képmutató vallási fasizmus náluk is.

Van még pár ilyen díszvirág vallás. Én csak azt nem értem miért vannak akik ennyire élvezik ha megvetik őket, bűnösnek hazugnak nevezik, elkárhozással fenyegetik és mindenféle őrült rituáléba rángatják őket...de ez legyen az én gondom.

Persze lehet ezt is közössége válogatja. Amikről mi kapunk infót azok a parássabbak. Biztos vannak a Hitgyülinek is helyei ahol vidáman énekelgetnek együtt. Nincs habzó szájú ördögűzés. Sem a hívők felé átkozódás. Simán legombolnak csak róluk némi pénzt és elvannak.

A jehovások között is biztos akadnak akik élvezik azt az életet amit maguknak kitaláltak. Nem kell legalább túl sokat gondolkodni, mindenféle önálló elképzelésekkel szöszmötölni. Megteszik ezt helyettük mások.

2012. dec. 10. 06:22
 20/57 anonim ***** válasza:
5%

TÉVEDSZ KEDVES HOZZÁ SZÓLÓ, MERT NEM VAGYOK EGYEDÜL, A TESTVÉREIM SOHA NEM HAGYTAK MAGAMRA.

MINDEN TERÜLETÉN AZ ÉLETEMNEK MELLETTEM ÁLLNAK, ŐK A CSALÁDOM, MINT AHOGY JÉZUS KI IS FEJEZTE, AMIKOR AZT MONDTA A CSALÁDTAGJAIRÓL:

"ki az Én anyám, és kik az Én testvéreim?

és a sok emberre mutatott:

azok akik cselekszik Isten akaratát...

Persze mielőtt valaki kiforgatná a szavaimat, ez nem jelenti azt hogy a valódi család tagokat semmibe kell venni, de a kötelék szorosabb,

2012. dec. 10. 09:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!