Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért piszkálják annyit...

Miért piszkálják annyit Jehova Tanúit és a Hitgyüliseket?

Figyelt kérdés
Egyik felekezetet sem ismerem, de látom, hogy mind a kettő itt célkeresztben van. Viszont itt olvasgatva nekem úgy tűnik, hogy összetartó és Istenfélő közösségekről van szó.

2012. dec. 9. 17:50
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
30%

#19-nek:

Egyáltalán nem szigorúak a előírások.

azoknak akik össze tévesztik a teremtőtől kapott szabadságot az Istentől való függetlenség szabadságával, azoknak igen, "nehéz"!

Csak azokat nem engedi amik rosszak, és azt meg kell tanulni....mert tökéletlenek vagyunk és nem érjük el emiatt az Isten erkölcsi mércéjét...

Mi nehéz abban hogy ne paráználkodj, vagy ne lopj?Stb

2012. dec. 10. 10:04
 22/57 anonim ***** válasza:
92%

33%-os

Az inkább szomorú,hogy alacsonyabb pioritást élveznek azok a személyek akik etettek, felneveltek, otthont adtak. Mint egy rakás idegen akikkel az egyetlen kapocs,hogy közös (képzeletbeli) barátotok van.

Bár én egy velejéig gonosz pusztulásra érdemes hitetlen vagyok. Így nem tudom számít-e a véleményem.

2012. dec. 10. 10:05
 23/57 anonim ***** válasza:
73%
Mert sok irritálóan buta ember van közöttük.Én ugyan lesz..rom őket,pedig volt mindkét gyülekezettel negatív tapasztalatom,mikor hírnökeikkel találkoztam.A valódi problémát a vezetőik jelentik,nélkülük nincs ez az egész agymosás sem.
2012. dec. 10. 17:59
 24/57 anonim ***** válasza:
9%

"Az inkább szomorú,hogy alacsonyabb pioritást élveznek azok a személyek akik etettek, felneveltek, otthont adtak. Mint egy rakás idegen akikkel az egyetlen kapocs,hogy közös (képzeletbeli) barátotok van."

Ja, annak, akinek a Biblia sem tekintély! Ide jász köpködni?

2012. dec. 10. 19:51
 25/57 anonim ***** válasza:
Egyébként a katolikusokat is rengeteget piszkálják.
2012. dec. 10. 23:27
 26/57 anonim ***** válasza:
89%
Rossz ez a bizonytalanság. Nem tudom, hogy kit kell megvédeni és kit letolni xD
2012. dec. 10. 23:29
 27/57 anonim ***** válasza:
80%

Hééé Jehovások nem kell leharapni a fejem. Csak más állásponton vagyok mint ti. De képzeljétek hívő vagyok. Az egy ami közöttünk más, hogy nem a biblia az én istenem. Meglepő mi? Ki is itt a bálványimádó most akkor?

Én azt állítom hogy gyarló emberek által írt folyamatosan toldott foldott, átvariált, politikai és hatalmi érdekeket szolgált ókori törvénykönyvet nem tekintek az uramnak istenemnek. Ennyi erővel a BTK/PTK is lehetne az új ó és újszövetség. Elvégre azokba sincs semmi rosz leírva. Elég nehezen értelmezhető (egyes ügyvédek jó sok mindent bele tudnak magyarázni) szóval miért ne?

Mert ez nem isten szava? Honnét tudod? Szerintem pont annyira isten szava mint a Biblia. Ámen

Nem paráználkodom, nem ölök, nem csinálok semmi rosszat. Hiszek az emberek értékeiben, abban hogy alkotni születtünk, és küzdeni. Szeretem a családom és az embertársaim zömét. Csak tanultam fizikát, matematikát, történelmet. Érdekelt a csillagászat a geológia (nem durván csak tetszett és olvasgattam) ti szemetekben mégis egy senki vagyok és ha a te lányod/fiad lennék nem szólnál hozzám ezért!

Rámerőltetnétek, hogy legyek más, fenyegetnétek, bűntetnétek, majd ha ez nem menne kiközösítenétek pusztán képmutatásból, hogy az álszent közösségeteknek jól megmutassátok hogy ti sokkal nagyobb szentfazekak vagytok mint ők valaha lehetnek. Ez a nagy verseny az imádott közösségben. Ez se jobb mint aki azért tart fényűző portát és drága kocsit hogy megmutassa a szomszédoknak neki milyen jó ám.

Ez a véleményem rólatok :) ha nem tetszik nem baj. A szerszámot markoló kéz mindig messzibbre jutott mint az imára kulcsolt... én ezt vallom.

2012. dec. 11. 04:36
 28/57 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem te (27-s) beteg vagy! Azért ennyire nem kéne terjesztened a műveletlenségedet, az ugyanis nem dicsőség. Egyáltalán nem lehetnél büszke rá...
2012. dec. 11. 05:04
 29/57 anonim ***** válasza:
0%
27-e#
2012. dec. 11. 10:26
 30/57 anonim ***** válasza:
26%

27-nek

Elég meglepő, hogy "hívőnek" mondod magad, és a bibliáról mint Isten szaváról ilyen tiszteletlenül beszélsz.

Azt hiszed a Teremtőnek nincs akkora hatalma, hogy megakadályozza hogy teljesen kiforgassák a szavát?

De van.

Mindig is voltak az évezredek folyamán olyan emberek akik igyekeztek az igazságot hitelesnek megőrizni, Ők élvezték Isten áldását az üldözések ellenére.

Szembe szálltak mindig azokkal akik kiforgatni szándékozzák a Bibliát Persze ők mindig sokkal kevesebben vannak, és az emberek többsége nem tudni miért inkább a Tömeg után megy mint az igazság után.

Talán emberi félelemből, nehogy mások "kegyét" elveszítsék.

A biblia nem bálvány imádás, hanem isten szavának tanulmányozására, és az életben való alkalmazására készült.

Az bálványozza a bibliát aki csak tartogatja, a könyvet mint valami tárgyat, és fogalma sincs mi van benne.

Néha leporolja, és azt hiszi az Isten is így elfogadja.

2012. dec. 11. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!