Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem tiltják be a világon...

Miért nem tiltják be a világon a Biblia olvasását, ha erőszakra és szenvedésre ösztönöz, kezdve a nők személyiségi jogainak földbetaposásától kezdve az ártatlan életek kioltásáig?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 22:30
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:

Sziasztok :)

A vita elejét még időben olvastam, de azóta csak most értem vissza ide. Végignéztem az egészet, időnként bosszankodtam, máskor meg besírtam a vihogástól. Még a veszekedések is humorosak voltak helyenként. :)

Külön szeretnék gratulálni Válaszomnak a kiváló válaszaihoz és a témához való hozzáállásához; le a kalappal. :)

Zsizsik is kapott tőlem - kivételesen - egy piros pontot, pontosabban egy zöld kezet. :)

Mielőtt még végigelemeznék minden résztvevőt, gyorsan leállítom magam. :D

Csak két megjegyzés az egészhez:

1. A kérdezőnek:

Ha esetleg hajlandó voltál előítéletmentesen, elfogulatlanul végigolvasni a válaszokat, akkor láthattad, hogy a Biblia egyáltalán nem ösztönöz erőszakra, ártatlan életek kioltására, szenvedésre; és nem tapossa földbe a nők személyiségi jogait. Utóbbi témában a 14. válaszoló által belinkelt kérdéshez én ugyan most nem írtam választ, de a kérdező idézte egy régebbi hozzászólásomat; ill. másokét is, akiknek nagyobb rálátása van a dologra.

Egy könyvet egyébként amúgy sem olyan egyszerű betiltani ám; sajnos számtalan fércmű van a piacon, amik rengeteg - finoman szólva - galibát okoznak, pedig azok esetében valóban indokolt lenne egy ilyen intézkedés.

Nem kaptál választ arra a kérdésedre, hogy mely országokban van betiltva a Biblia. Javaslom neked bármelyik fanatikusan muszlim országot, amelyben vallási irányítás van; nem gondolom, hogy ott jobban éreznéd magad, de te tudod...

2. Heidiklumnak:

Nem tudom, te milyen Bibliát olvastál, már ha egyáltalán valaha is... De a válaszaid alapján csak azt tudom javasolni, hogy alaposan, értő olvasással rágd végig magad rajta; talán azután nem írsz ennyi zöldséget össze-vissza.

Talán a legnagyobb mellényúlásod az a kijelentés, miszerint "Jézus is megjegyezte a zsidók istene rossz isten."

Gondolom, nem tudnád pontosan meghatározni azt a Bibliaverset, amiben ez van; azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs ilyen.

Sőt, meglepetés: az Újszövetség sok helyen visszautal az Ószövetségre Istent illetően is; egyértelműen ugyanaz a személy. Plusz az ószövetségi Istenről Jézus mindig pozitívan beszélt; ráadásul a saját Atyjának nevezte, aki őt elküldte a Földre. Bezony ám. :)

Úgyhogy szerintem kezdd el újra, a vadfeminista sallangok és egyebek befolyásoló hatása nélkül. :)

Ja, és privát üzenetet nem kérek. Én sem tiltottam még le senkit, holott több esetben is jó okom lett volna erre; de nincs sem kedvem, sem időm privát vitákat folytatni, amikor még a kedves ismerőseimet is sajnálatos módon elhanyagoltam az utóbbi időben. :(

Üdv mindenkinek. :)

2012. dec. 22. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!