Miért nem tiltják be a világon a Biblia olvasását, ha erőszakra és szenvedésre ösztönöz, kezdve a nők személyiségi jogainak földbetaposásától kezdve az ártatlan életek kioltásáig?
válaszom: most önmegtartóztatásban vagyok (mágia előtti) tehát nem masztizok erre xD
Izé, én komolyan gondoltam ezt a válaszokat, igaza van a kérdezőnek. Ám. a biblia betiltásával én sem értek egyet, ugyanis hozzátartozik a történelemhez, nagyjából ismerni kell, én is szoktam olvasgatni unalmasabb óráimban.
Én a gyerekeknek szóló bibliai történeteket tiltanám be, az tiszta horrorkönyv! Nem tudom, most melyik felekezet adja ki, de szörnyű :(
Felnőtt ember szerintem nyugodtan olvashatja, sőt kellene is olvasnia legalább valamit a bibliából. Elvégre ez volt a meghatározó vallás hosszú időn át.
A Bibliában le van írva hogy neked, az utóbbi kétezer évben tilos bárkit megölnöd (kivétel a védekező háborúban ellenséges katona, ill. törvényesen halálra ítélt személy).
Szenvedésre sem ösztönöz, sőt Jézus követésével lehet igazán boldog az ember és ebben benne van az is hogy másoknak nem okozunk szenvedést.
A nők személyiségi jogait pedig a Biblia hozta létre. Az Ósz. idején a nőkkel azt tettél amit akartál a világi törvények szerint, az Ósz. ebben korlátoz.
Az Újsz. pedig teljesen egyenjogúvá teszi a nőket a férfiakkal.
Te magad valószínűleg a TV-ből vagy a netről tájékozódtál, de Bibliát még nem vettél a kezedbe. Majd ha elolvastad és RENDESEN értelmezted, akkor mondhatsz bármit ellene.
íGY VAN!!!!!!!!! Jézus a követőinek nem tanította, és nem is adott engedélyt más emberek életének kioltására.
akik még is megteszik azok felelni fognak a tetteikért nem sokára.
A másik pedig valaki azt mondta, hogy azért nyomják el a nőket mert Férfiak írták a Bibliát.
Hát kedves Barátom neked fogalmad sincs miket irkálsz itt össze vissza.
A Nők nem voltak elnyomva, sőt Jehova kifejezetten óvta a nőket és hozott nem egy törvényt az érdekükben.
Az tény és való, hogy nekünk nőknek más szerep jutott, mi a segítői vagyunk a férjnek, nem a vetélytársai:
Családfőnek a férfit nevezte ki, de ezzel nem élhet vissza egyetlen olyan férfi sem aki Jézus követőjének nevezi magát és keresztény életet él, a Biblia tanítása szerint
Csak hogy lásd néhány verset mit parancsol a férjeknek Jehova:
(1Péter 3:7) 7 Ti férjek, hasonló módon továbbra is az ismeretnek megfelelően lakjatok velük, tiszteletet adva nekik mint gyengébb edénynek — a női nemnek —, mivel velük együtt örökösei is vagytok az élet ki nem érdemelt kegyének; hogy imáitok akadályba ne ütközzenek.
A vers azt mondja hogy ha a férj nem úgy él a feleségével ahogy kell az imái akadályba ütköznek, vagy is a teremtő nem hallgatja meg az imáit.
Ugyan is a keresztény elrendezés szerint a férjeknek is van fejük még pedig Jézus, Ők pedig neki kell hogy engedelmeskedjenek.
(Efézus 5:28-30) 28 A férjeknek ily módon úgy kell szeretniük feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, önmagát szereti, 29 mert soha senki nem gyűlölte a saját testét, hanem táplálja és dédelgeti, mint ahogy a Krisztus is a gyülekezetet, 30 mivel az ő testének tagjai vagyunk.
Kedves Ozmium42!
Kiválóak az érveid és rugalmasak, mint mindig. Nagyszerű dolog, ha időnként történelmi hitelességűnek szeretnénk venni egy írást, amit időnként lehet képletesen, buzdítónak is értékelni.
Saját ateista létemről nem tehetek, így alakult, nincs mit bánkódni rajta.
Válaszom válaszának , aki bizonyára kiváló anya és háziasszony (aminek a legtöbb férfi csak örülne) azt tanácsolom, hogy ha még van lehetősége, keressen magának egy jó kiállású ateistát, mint pl.: magam is vagyok, az sem fog tiltakozni, ha beéri kisebb szereppel és időnként huszárosan ráhúzna egyet a hátsó felére, ha felbosszankodik. Velem lenne elég dolga, téríthetne élete végéig, remekül kijönnénk, úgy tűnik.
Unatkozni semmi esetre sem lenne módunk, bár őszintén szólva harcias kommentjeiből nem gondoltam volna, hogy nőnemű. Orleans nem magyar város, de mintha a franciáknál sem értékelték volna igazán a női prédikátort, még ha szűz is volt.
Akárhogy is van, én azért szeretném, ha lánygyermekeim (van 2 db) diplomát szereznek és saját akaratuk szerint élhetik életüket.
Megkérem heidiklumot, hogy ne privibe figyelmeztessen arra, hogy olvassam el a Bibliát inkább, nyugodtan írja ki nyilvánosba.
Tudom miről beszélek, és le lehet koccolni rólam.
tzolko:
20 éve vagyok házas, ateista a férjem, de a gyerekeimet KÖZÖSEN keresztény elvek szerint neveljük. Nagyon jól sikerültek, csak hogy hozzak egy példát:
sérült fiam (van belőle 3, azért hangsúlyozom ki, hogy most a fogyatékosról van szó, akit a kedves emberek meg szoktak alázni), ma ment az utcán és meglátta, hogy egy bácsi beborult az árokba. Azonnal odarohant (csak ő) és segíteni akart. A pacák részeg volt és neki támadt az én drágámnak. Az volt a szerencse, hogy arra járt egy rendőrautó (vajh' kinek köszönhető ez a gondoskodás? :)) és segített porontyomon.
Hazajött és én azt mondtam neki:
1. ha valaha meglátom, hogy berúgsz, felpofozlak, mert az alkohol ezt okozza.
2. büszke vagyok rád és attól mert ez most így történt, kötelességünk máskor is segíteni, még akkor is. ha 100-ból 100 árokba borult részeg, mert lehet, hogy a 101.-nek infarktusa van.
Amúgy meg fogyatékosokkal foglalkozom, az emberi szenvedésben nagyon jártas lennék... tehát engem aztán senki nem tud eltánorítani Istentől, mert a poklot már megjártam nem egyszer és mindig vigyázott rám.
Ennek örömére megyek kókuszcsókot sütni.
Heidiklumnak üzenem, aki valamiért privát leveleket küldözget, csak már letiltottam, mert ha levelezni akarok, akkor egy rokonnak írok és a családról beszélgetek inkább:
ha szerinted tzolkonak igaza van, akkor legyen. Szerintem meg nem, mert ahogy andizsuzsi is írta, azokat, amiket felsorolt, azoknak semmi közük a kereszténységhez.
Aki a keresztesháborút, a máglyát, az inkvizíciót, vagy bármi mást a kereszténységhez köt, az buta.
Az az akkori harácsolós katolikus egyház műve volt. Bocs.
Mellesleg én református templomba járok.
válaszoló:
Hát itt vagyok. De imádok privát üzenetekkel zaklatni embereket :) Ha ez zaklatás volt akkor elég furcsa ember vagy.
Szerintem olvasd el a Bibliát de ne fanatikusként, hanem kívülállóként.
Tudom, hogy az embereket butítják a vallások, és ezt csak olyan ember látja tisztán, aki kívülálló.
Ebből is látszik, hogy itt milyen rossz szellem uralkodik, hogy mindenki gyűlölködik és letiltogat mindenkit (engem még nem tiltott le senki).
Csak nem félsz tőlem?
Nem írtam semmi sértőt neked. A kérdezőt meg ne informáljátok félre, mert igenis a Biblia szó szerint erőszakra és szenvedésre ösztönöz, teli van ellentmondásokkal és isten nevében való aljas cselekedetek megtételével, egy csomó hiba és baki. Az okos nők tudnak a sorok között is olvasni és nagyon jól tudják, hogy a nők rossz életéért csakis a vallások a felelősek, amit a pasik találtak ki, hogy neki jó kis kiépített életük legyen.
Egyedül Jézus volt kiegyezőbb már, de a Keresztény tanítás is ugyanúgy lábtörlőt csinált a nőkből, amire a papok még rá is erősítettek.
Ez az igazság.
Senkinek sem fogok privit írni, inkább ide írok, hogy mindenki elolvashassa :)
Jó olvasást :D
Kérdező!
Azért nem tiltják be a Bibliát, mert akkor mi lenne a sok "vallásossal"? Egyszerűen nem tudnának mibe kapaszkodni, mert Isteni nem ott keresik, ahol kellene. Nem tudnának mit csinálni, megzavarodnának, hőbörögnének és még ki tudja mit tennének....
Jó a Biblia, mert az embereket kordában tartják, mert az ember attól fél, amit neki "Isten" mond. Fél az isteni büntetéstől. Kitaláltak (egypár férfi nevezetű egyének) egy olyan történetet, aminek a fele igaz, a fele túlkapás, és persze végig Isten által történik minden. Persze ez az Isten mindig változik. Néha vérengző, máskor meg szeretetre buzdít. Te is észrevetted már, hogy ez az isten eléggé ellentmondásos.
1.Ne ölj, de azért irts ki ártatlan embereket.
2.Ne kívánd a felebarátod semmijét, de azért bitorolj le más területeket és vedd el más vagyonát....
3. Ne kívánd más feleségét, de azért ha Salamon vagy, elveheted más feleségét (Betsabét)és még öld is meg a férjét! De azért nagyon is fasza gyerek maradsz Isten nevében!
4. Ne paráználkodj, de azért tarts 1000 feleséget, ágyast (!!!!) és had ne érdekeljen téged, hogy azt a nőt kihasználod mint egy dobott papírzsebkendőt!
Ja, hogy ezt isten megengedte? hát elég furcsa... most akkor néha megenged, néha meg nem?
Az igazság nem egy végtelenül állandó törvény, hanem mindig változik mint a divat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!