Mivan ha jézus áldozata gonosz módszer ( ártatlan vér kiontása) ezért nem származhat belőle semmi jó, csak gonosz haszon, avagy gonosz lehetek -e én azért mert nem fogadom el hogy egy ártatlan bűnhödjék az én bűneimért?
Szia!
Feleslegesek a kérdőjelek!
Szia ez csak reklám, hisz te tudod a választ állításod szerint!
Egyébként nem mindegyik gyülekezet/felekezet/egyház/szekta stb... állítja azt, hogy jézus értünk való megölése szügséges az "üdvösséghez".
Lukács 20
9
És kezdé a népnek e példázatot mondani: Egy ember plántála szőlőt, és kiadá azt munkásoknak, és hosszú időre elutazék.
10
És annak idején elküldé szolgáját a munkásokhoz, hogy adjanak néki a szőlő gyümölcséből; a munkások pedig azt megvervén, üresen bocsáták el.
11
És még másik szolgát is külde; de azok azt is megvervén és meggyalázván, üresen bocsáták el.
12
És még harmadikat is külde; de azok azt is megsebesítvén, kiveték.
13
Monda azért a szőlőnek ura: Mit cselekedjem? Elküldöm az én szerelmes fiamat: talán azt, ha látják, megbecsülik.
14
De mikor azt látták a munkások, tanakodának egymás közt, mondván: Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, hogy a miénk legyen az örökség!
15
És kivetvén őt a szőlőből, megölék. Mit cselekszik azért a szőlőnek ura azokkal?
16
Elmegy és elveszti azokat a munkásokat, és a szőlőt másoknak adja. És mikor ezt hallották, mondának: Távol legyen az!
Ez most kérdés vagy térítés?
Figyi abban hiszel, amiben jólesik, én is azt teszem.
Nézd kedves Kérdező.
ez az áldozat szükséges volt, persze meghalhatott volna természetes halállal is, a lényege, hogy az életét a haláláig teljes Isteni önátadásban élje le.És végezze el a feladatot amiért idejött.
Meg lett mondva, hogy példázatokban fog beszélni, hogy szűztől születik, elárulják stb.
ezeket a jeleket azért íratta le a teremtő, hogy azok akik várták a messiást, azok lássák ki az. Ez olyan, mint amikor ki kell menned egy állomásra egy olyan személy elé, akit soha nem láttál, de a felismerés könnyebb, ha tudod, hogy milyen színű sapka van a fején, vagy megadnak egy azonosító jelet amiből tudod, hogy Ő az.
A lényege a haláláig feddhetetlen maradt, elvégezte a feladatát, el kezdte begyűjteni királyságának "alattvalóit, és a tanítványaira bízta, hogy folytassák, ugyan ezt amíg el nem jön, és azt nem mondja, hogy elég, mert nincs több olyan ember.
Ha nem fogadod el akkor Isten elrendezésével szállsz szembe. Ő jogilag így látta jónak, és örülj, hogy nem hagyta annyiban.
mert akkor nekünk annyi, minden maradna így ahogy most van.
Légy hálás, és viszonozd a jóságát, azáltal, hogy csatlakozol a királyságához.
Jézus nem csak ember volt hanem Isten fia ,aki azért jött(testben és isteni lélekben ,hatalommal és dicsőséggel)hogy megváltsa a világot bűneiből.A lehetőség Jézus Krisztus által vált valóra az örökkévalóságra.A szenvedés miattunk azért volt ,hogy lássuk hogy Jézus életét adja értünk(szeretteiért).
Az ige így szól:Ján3-
11Bizony, bizony, mondom néked: amit tudunk, azt szóljuk, és amit láttunk, arról teszünk bizonyságot, de nem fogadjátok el a mi bizonyságtételünket. 12Ha a földi dolgokról szóltam nektek, és nem hisztek, akkor hogyan fogtok hinni, ha majd a mennyeiekről szólok nektek? 13Mert nem ment fel a mennybe senki, csak az, aki a mennyből szállt le, az Emberfia. 14És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, 15hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. 16Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.
Újjá kell születnünk:Ján3-5
5Jézus így felelt: "Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. 6Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. 7Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek. 8A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."
(K.Gy)
Ne mérgelődj!
Kétezer éve ezt nyomják!Egyébként az Ószövetségi Istenkép legitimizálásával vált elfogadottá!Az abban szereplő Isten büntet,megtorol,áldozatot kér!Kamu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!