Miért nem tiltják be a világon a Biblia olvasását, ha erőszakra és szenvedésre ösztönöz, kezdve a nők személyiségi jogainak földbetaposásától kezdve az ártatlan életek kioltásáig?
Szerintem kérdező te egy kicsit tévedésben élsz.
Nem hiszem, hogy ennyire gyűlölnéd a férfi nemet, mert ha igen, az már elvakultság lenne.
Ha viszont úgy érzed, hogy el vagy nyomva és le vagy kezelve a férfiak által, akkor az a te hibád vagy a szűk környezetedé sajnos.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
A másik:
A Biblia nem tanít sem erőszakra, sem pedig szenvedésre.
A világban viszont van szenvedés és erőszak is sajnos.
Akik a Biblia tanítását gyalázzak, általában vagy nem ismerik azt vagy pedig maguknak mondanak ellent.
Szerintem te nem ismered. Mert olyan nincs a Bibliában, hogy Mózesnek a fiát meg kell ölni.
Aztat olvastam hogy Hitler írta. Beléje olvastam oszt tényleg tellis teli van gonoszsággal gyilkoságal, hogy borzaszto. valki megirta hogy hitlernek volt a bibilája a mein kamf, szoval ö irta.
nemhiaba hogy gonosz ember vot , meg us látcik rajta. osztán valki még hisz neki? ilyesztö
Én nőként szeretnék úgy élni, ahogy a Bibliában le van írva, mert akkor tisztelve lennék, mint nő és anya, nem szólhatna be egy kis taknyos kölök, nem köpködne rám mindenféle pasiló, csak mert nem 50 kilós vagyok (akkor ugye nem is számítana), nem lennék játékszere mindenféle férfi munkáltatónak, aki a nőket semmibe veszi.
Egy keresztény világban a nőnek nagyon jó dolga van.
Jaj, tudom, menjek Etiópiába, ha nekem itt nem jó, egy nagyokostól, akinek fogalma sincs a mai világban történő nőket érintő dolgokról. Én keresztény világban szeretnék élni, nem Etiópiában. Keresztényben és nem ebben. De nincs más, úgyhogy idehaza kell megteremtenem a magunk kis békés keresztény világát. A gyerekeim szeretik és látják a különbséget az itthoni és kinti világ között, ahol az a normális, hogy a gyerek leugatja a tanárt, megverik egymást tíz forintért, megverik egymást a bőrszín miatt, meg csak úgy. z időseket lenézik, kiröhögik, a terheseket fellökik és még sorolhatnám.
Áruld már kedves drága kérdező, hol a fenében olvastad te azt a baromságot, hogy a Biblia erőszakra, szenvedésre buzdít? Mi? Meg hogy eltapos minket, nőket? Csak mert azt meri írni, hogy ne kefélj mással, csak a férjeddel? Vagy el sem olvastad, mi? Különben nem kérdeznél ilyen hülyeségeket!
"de ez a diszkrimináció érthető volt az őskorban"
Kedves kérdező! Te vagy direkt szítod az indulatok, és jókat mulatsz közben, vagy komolyan gondolod, amit írsz, de akkor azt kell mondjam, rettentően buta vagy.
A Biblia nem az őskorban íródott, még az ószövetség is bőven az ókorban. Mondj egyetlen gyakorlati példát arra vonatkozóan, hogy milyen hátrányos megkülönböztetés éri ma a nőket a Biblia tükrében. Csak egyet, légyszíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!