Miért nem merik nevén nevezni egyesek az Istenüket?
mami!
Te nem is úgy képzelged azt a sok maszlagot ami itt állandóan összehordasz? Te vagy a mindentudó doktor bubó? :) Te mindent tudsz igaz? Akkor miért ott tartasz ahol vagy?
Miért nem írsz inkább regényt, azzal többre mennél...
51/ Te talán tudsz bármit is? hisz még egy jelző nevet is rest voltál magadnak adni, miért mert sumák a természeted-- nem akarod hogy más észre vegye mikor írsz Te ismételten.
Ha én írok valamit, azt csak segítéskép teszem, hisz elég idős vagyok már ahhoz, hogy valamivel... többet tudjak egy-egy témában természetesen. Ráadásul tapasztalattal is rendelkezem a főszereplővel" kapcsolatban.
Egyszer véletlenül szükségem volt egy zsidó rabbi tanácsára az akkor 2 éves kis unokám miatt és ha már ott voltam, ezt-azt megkérdeztem a vallásukkal kapcsolatban- amit addig nem értettem, ilyen volt Isten jelentése számukra és miért nem mondják ki soha?-- erre kaptam a felsorolt válaszokat.
51/ Megírtam a könyvem jobb ha tudsz róla-- csak tudod nincs pénzem a kiadására nagyobb példányszámmal. több éve pár példány lett kinyomtatva. Elküldtem belőle a pápának, amit megköszöntek és még tanulmányozni fogják-- sok vallás bírálat is volt benne - S elteszik a könyvtárukba méltó helyre. Aztán eltelt egy kis idő és a magyarországi püspökünk köszönte meg, hogy könyvet küldtem Rómába.
Az a könyv csak leszűkített volt, kivéve belőle mind az, ami az embereknek íródott, ilyen az öngyógyítás különböző módja.Betegségek tünetei és diétája.Stb és A halál után mi lesz velünk.
A Tanúk megint gyönyörűen bemutatkoztak...
1. 1 Idézek a 47 %-os JT 28. sz. alatti válaszából:
"Csak akkor pontozd le ezt a választ, ha meggyőződtél arról, hogy nem igaz a tartalma"
Meggyőződtem, tehát lepontoztam. Nem tudom, hányan tettek még így, és hányan ellenkezőleg; a válasz jelenleg 56 %-on áll.
1. 2 Ugyanebből a válaszból egyetlen mondatra reagáltam a 30. sz. alatt; ezt meg is jelöltem: "A Jehova nevet nem Jehova Tanúi találták ki."
Leírtam, honnan származik a szó: "Ezt a műszót egy középkori katolikus teológus, Peter Galantinus alkotta meg."; ill. bemásoltam egy részletet a Wikipédiából; bemásoltam a forráslinket, mint ahogyan azt illik.
A válaszom jelenleg 0 %-on áll.
A "kedves Tanúk" bizonyára meggyőződtek arról, hogy a válaszom tartalma nem igaz; vagy esetleg kettős mércét használnak?... :P
Továbbá csak épp azt nem bírták leírni az azóta eltelt közel két hétben, hogy akkor szerintük hogyan keletkezett a szó...
1. 3 Ugyanez a Tanú a 31. sz. alatt:
"Az előző hozzászólásom kizárólag tényeket tartalmazott, s le van pontozva.
Nagyjából saját magát járatja le, aki lepontozza a tényeket tartalmazó válaszokat. Szánalmas."
Tessék szíves megérteni, hogy NEM kizárólag tényeket tartalmazott, hanem csúsztatást is, ezért abban a formában NEM IGAZ. Na, ez a szánalmas.
2. Még mindig ugyanő, ugyanott:
< Ha nem ragaszkodna ehhez a formához, hanem "alkotna" egy újat, akkor az nem tetszene a "Berta-formáknak". >
2. 1 Ez egy bármiféle alapot nélkülöző feltételezés, ráutaló magatartás vagy akármilyen bizonyíték nélkül. Szép viselkedés, gratulálok.
2. 2 Nem tudom, és nem is érdekel, hogy a válaszoló szerint kik azok a "Berta-formák". De most már igazán le lehet szállni rólam; meg kellene már érteni, hogy a személyeskedés NEM érv, és nem is cáfolat.
Bár ilyet én is tudok: Személy szerint abszolút gyávaságnak tartom, ha valaki egy anonim oldalon sem mer engedélyezni egy nicket, mint ahogyan itt több JT is. Én a nickem alapján nyomon követhető, megjegyezhető vagyok, így van kibe belekötniük a JT-knek.
Csak megjegyzem, hogy én a % , a stílus és egyéb jellemzők alapján közel ugyanúgy be tudok azonosítani egy-egy válaszolót, mintha ott díszelegne a nickje a válaszai elején. Úgyhogy nem tudnak teljesen a sötétségben bujkálni... :D
Ha valaki kívülálló kíváncsi rá, akár meg is adhatom némelyik JT eltitkolt nickjét is. :D
3. 1 A 30 %-os JT, aki időnként Vankó néven ír alá, a 33. sz. alatt pusztán azt nem vette figyelembe, hogy egy előző válaszbeli mondatra reagáltam; ld. az 1.2-es pontot. Sehol nem írtam, hogy a JT-k szerint a kiejtés pontossága számítana; tehát ő folytat szalmabábérvelést, nem én, és nem is a többi kritizáló.
3. 2 < Ez is Berta érvelése (még ha nem is tőle származik), mellyel nyilvánvalóan egyetért. Ez is azt bizonyítja, hogy nagyon felületes és hiányos a rólunk való ismerete. Ugyanis e "közkeletű tévedést" NEM A TANÚK alkalmazzák, ha meg nem mi, akkor ki??? >
De igenis a Tanúk alkalmazzák. Egy közhellyel élve: ha nekem annyi tízezresem lenne, ahányszor ezt az érvet - nem szó szerint így, de ebben az értelemben - már olvastam JT-ktől ezeken az oldalakon, hát milliomos lennék...
3. 3 "Kedves Berta W., a forrásaid hiteléről ennyit!"
Bocsánat, de megint a szövegértelmezéshez kell visszakanyarodnom. Az oldalon nincs ellentmondás, csak alaposan odafigyelve kellene olvasni, és értelmezni. Segítek: vannak bizonyosságok, és vannak valószínűségek.
Egy másik kérdéshez a napokban már bemásoltam egy angol nyelvű Wiki-oldal linkjét, amelyben 88 forráshivatkozást jelöltek meg; de megteszem itt is:
Akit érdekel, lehet böngészgetni. És főleg értelmezni...
A további vitákba nem kívánok belefolyni a többiekkel. Bár a két JT-vel sem látom értelmét mindezek után...
Üdv. :)
1. 1 Ő nem JT. :) Viszont tisztában van a tényekkel.
"Meggyőződtem, tehát lepontoztam."
Nem-nem. A meggyőződésed ellenére (!) pontoztad le. Így pontos.
1. 3 Kizárólag tényeket tartalmazott. Sőt, még jelenleg is kizárólag tényeket tartalmaz.
Amúgy a tapasztalataim alapján azt látom, hogy ez itt egy nagy össznépi játék. Bizonyos emberek a tartalmától függetlenül simán lepontoznak egy adott választ, ha kicsiny, s szegényes elméjük szerint az egy JT-tól származik. Ha van egy kérdés, hogy milyen nap van ma, s ma hétfő van, s azt írom, hogy ma hétfő van, s valamiből sejthető, hogy JT vagyok, akkor jönnek bizonyos emberek, és holnap a válasz már 0%-osan hasznosnak fog tűnni... Érdekes.
Régi kérdés ugyan, de kérdező...miért is gondolod azt, h egyáltalán félelemből, nem merésből nem mondják ki Isten nevét? Az eszedbe se jutott, h esetleg szokásból tesznek így?
Jézus se úgy imádkozott, legalábbis a példázatban, h drága jehova, vagy elhoim...még is egyértelmű volt, h kihez szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!