Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten megjelenne előttem,...

Ha Isten megjelenne előttem, azt elhinnétek nekem hívők? A Bibliai történetek alapján hinnetek kéne.

Figyelt kérdés

Eddig csak a keresztények húzták rá, hogy Istentől származik,akár közvetlenül,akár közvetve a Biblia, de ezt eddig semmi nem bizonyítja,mint ahogy Isten létét sem.

Na már most, ha én azt mondom, hogy tegnap este Istennel álmodtam azt elhiszitek-e nekem? Mert a Biblián alapuló hitetek sem több, mint hisztek pár régi embernek,akik megírták azt vagy akik terjesztik. Teljesen mindegy,mert őket nem ismeritek és engem sem, ergo ugyanolyan erősen "érvelek" mint ők. Jó pár bibliai személynek megjelent Isten és ti csak úgy elhiszitek,akkor elvileg nekem is hinnetek kéne ugyanezen az alapon. Az álmomban azt mondta Isten:

"Menj fiam és terjeszd az evolúciót, menj és mondd el a népednek, hogy csak egy és igaz fejlődés létezik,amit a mai tudomány evolúciónak nevez. Azt is hirdesd, hogy a Biblián alapuló történetek és az abban-rólam-leírt tulajdonságok nem igazak és minden úgy történik ezen a világon,ahogy azt a mai tudomány a biológiára,fizikára és minden más természettudományra alapozva állít. Ez a te feladatod....ja és még azt is említsd meg, hogy köszönöm jól vagyok és egyáltalán nem érdekel a ti kis világotok, hogy veletek mi történik..."

Tehát ha másnak hisztek a nagy semmi alapon,akkor nekem is hinnetek kell.Ha pedig nekem nem hisztek,akkor mi az oka,hogy nekem nem,másnak meg igen? Ez a kérdés.

2012. nov. 15. 17:19
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"Te Dönci, tudod egyáltalán mi Isten? és Hol van Isten?"

nem tudom, hogy van-e. Nem tudom, hogy mi az, vagy hol lakik. Amit én tudok, hogy se te, se más nem lehet hozzá közelebb, mint én vagy bárki más. Ezért a te vagy más tapasztalását nem tartom hitelesebbnek, mint az én tapasztalásom hiányát. Nemtudom, hogy érthető voltam-e.

2012. nov. 29. 10:37
 32/34 anonim ***** válasza:
A Te dolgod kinek és mit hiszel. Sajnálom azt az időt is amit rád fecséreltem.
2012. nov. 29. 10:50
 33/34 anonim ***** válasza:

"Sajnálom azt az időt is amit rád fecséreltem."

Szintúgy. Már többször megfogadtam semmire nem reagálok, ami tőled jön, de sajnos megszegtem ezt a magamnak tett ígéretet. Eskü, többször nem fordul elő.

2012. nov. 29. 10:59
 34/34 anonim ***** válasza:

Ostoba vagy édes fiam, mert mindenre nyitottnak kellene lenned, mert valahol csak ott van az igazság. Én legalább kerestem az élet okát, nem fecséreltem el hiába a képességeimet még ha hallgatnom is kellett a ruszkik miatt.

Na de majd meglátod ha oda jutsz, mert az életben senki nem győz mert mindenki belepusztul a végére....csak ne hogy akkor is belepusztulj, mert annyira nem tudtál semmit se se az életről se a halálról hogy mit is jelent valójában

2012. nov. 29. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!