Ha Isten újra íratna egy Bibliát emberekkel, elhinnétek?
Figyelt kérdés
Ha minden ugyanúgy megtörténne, mint elvileg régen, mikor Isten kinyilatkoztatta akaratát és születne egy új könyv, ami felülírná a régit, hogy reagálnátok? (elsősorban a vallásosok). Elhinnétek? Tegyük fel tényleg igaz lenne.2012. aug. 24. 10:58
1/17 Pietrosol válasza:
Szia!
Újra?Az elsőt sem Isten íratta az emberekkel!Emberek írták embereknek,hogy azok ne a megismerhető teljességgel foglalkozzanak,hanem egy nem létező,meg nem ismerhető fantazmával!
2/17 anonim válasza:
Már az elsőt sem hittem el.
Viszont nehezéknek jól jönne.
3/17 A kérdező kommentje:
Ezért vagyok vallásos emberek véleményére kíváncsi.
2012. aug. 24. 11:45
4/17 anonim válasza:
Ha Isten tökéletes, és a Bibliát Ő íratta le, akkor semmi szükség másodikra. Isten felesleges dolgokat nem csinál.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
5/17 A kérdező kommentje:
Azért pár ezer év elteltével az ő szemlélete is változott szerintem...
2012. aug. 24. 15:13
6/17 Pietrosol válasza:
A Teremtő változatlan,csak az ember imbolyog a széljárással!
7/17 anonim válasza:
Isten szemlélete nem hiszem hogy változott volna 2000 év alatt:D Neki nincs idő és távolság, neki nincsenek elavult törvényei!
8/17 A kérdező kommentje:
Én abszolút nem így gondolom, ti pedig nem tudhatjátok, ő hogyan gondolkozik. A világ változott, fejlődött, ahogy az emberek is, így Istennek is változnia kellett.
2012. aug. 24. 16:10
9/17 anonim válasza:
Te sem tudhatod, hogy mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!