Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten megjelenne előttem,...

Ha Isten megjelenne előttem, azt elhinnétek nekem hívők? A Bibliai történetek alapján hinnetek kéne.

Figyelt kérdés

Eddig csak a keresztények húzták rá, hogy Istentől származik,akár közvetlenül,akár közvetve a Biblia, de ezt eddig semmi nem bizonyítja,mint ahogy Isten létét sem.

Na már most, ha én azt mondom, hogy tegnap este Istennel álmodtam azt elhiszitek-e nekem? Mert a Biblián alapuló hitetek sem több, mint hisztek pár régi embernek,akik megírták azt vagy akik terjesztik. Teljesen mindegy,mert őket nem ismeritek és engem sem, ergo ugyanolyan erősen "érvelek" mint ők. Jó pár bibliai személynek megjelent Isten és ti csak úgy elhiszitek,akkor elvileg nekem is hinnetek kéne ugyanezen az alapon. Az álmomban azt mondta Isten:

"Menj fiam és terjeszd az evolúciót, menj és mondd el a népednek, hogy csak egy és igaz fejlődés létezik,amit a mai tudomány evolúciónak nevez. Azt is hirdesd, hogy a Biblián alapuló történetek és az abban-rólam-leírt tulajdonságok nem igazak és minden úgy történik ezen a világon,ahogy azt a mai tudomány a biológiára,fizikára és minden más természettudományra alapozva állít. Ez a te feladatod....ja és még azt is említsd meg, hogy köszönöm jól vagyok és egyáltalán nem érdekel a ti kis világotok, hogy veletek mi történik..."

Tehát ha másnak hisztek a nagy semmi alapon,akkor nekem is hinnetek kell.Ha pedig nekem nem hisztek,akkor mi az oka,hogy nekem nem,másnak meg igen? Ez a kérdés.

2012. nov. 15. 17:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
39%

Igazad van 20/ mint már más is beírta skizofrénnek titulálta ennek a lehetőségét. Persze akkor nem ártana ha a vallások szövegeit is alaposabban megvizsgálnák ki mit mondott, mint hőn imádott próféta és mennyi az annyi igazság benne vagy abszolút nincs benne semmi igazság!

Egyébként ilyen abszolút kitaláció a Jelenések könyve János vagy elmebeteg szövege vagy hazug szövege.

aztán ilyen kitaláció az alvilág, a mennyek országa, a feltámadás ha eljő az utolsó ítélet.. és még az újra meg újra leszületés nevetséges hazugságai. Szóval kivétel nélkül a világ 5 fő vallási szövege nem több mint skizofrén, elmebeteg, és széltolók elmondásai alapján írt rémségek

2012. nov. 19. 15:27
 22/34 anonim ***** válasza:

Miért kellene elhinnem? Én (most tegyük fel, hogy hívő vagyok) hiszek abban, hogy azok a történetek az írásban valódiak. Tudom, hogy azokat ki is lehetett volna találni, de elhiszem, hogy valami módon bebizonyították.

Most jössz te, és azt állítod, hogy isten azt mondta, hogy... hitem szerint ez lehetséges, de tudom, hogy isten nagyon ritkán ad jelet ily módon, viszon emberek nagyon sokszor hazudnak. Tehát pusztán valószínűségi alapon választhatom, hogy nem hiszek neked. Ugyan ezzel nagyon kis valószínűséggel bukom az igaz üzenetet, de mivel hiszek istenben, tudom, ha valami fontos mondandója lenne nekem, akkor azt számomra hitelt érdemlően közölné. ;-)

2012. nov. 22. 07:14
 23/34 sztrecskó ***** válasza:
Na figyelj. Istennel álomdhatsz, ez oké, de attól még nem hiszem, hogy valóban Ő jelent meg előtted álmodban. De egyet biztosan tudok: a kijelentés lezárult, és ezt tudja mindenki, aki olvasott Bibliát, főleg az új szövetséget. Már nem fog tenni újabb kijelentést, tehát álmodban sem szól hozzád. Újabb prófétát sem küld. Egyébként nagyon építő álmod volt, de ha ezt valóban Isten mondta volna, akkor azzal azt jelentette volna ki, hogy ő nincs, mert létét egyedül a Biblia alapján hisszük, tehát meghasonlott önmagával. Most ha nincs, akkor ki szólt hozzád? Gondolkozz már, mielőtt egy hülye kérdést kiírsz, hogy ne legyen teli logikai hibával! Ehhez nem kell hit, még csak sok ész sem! De menj, és terjeszd, hogy Isten megjelent álmodban, és azt mondta, hogy valójában nem létezik. Gratulálok.
2012. nov. 28. 14:31
 24/34 anonim ***** válasza:

Különben is kérdező ha álmodtad akkor azt a Te agyad kreálta.

Isten senkinek nem furakszik az álmaiba.

Isten vagy kirántja a lelkedet és belepusztulsz, vagy kirántja a lelkedet majd vissza paskolja miután megmossa a fejedet és megúszod.--

2012. nov. 29. 01:25
 25/34 anonim ***** válasza:

"Isten vagy kirántja a lelkedet és belepusztulsz, vagy kirántja a lelkedet majd vissza paskolja miután megmossa a fejedet és megúszod."

Egyéb lehetőség nincs? :-D Milyen jogon korlátozod isten kommunikációját? Isten úgy közli az információt, ahogy akarja.

2012. nov. 29. 01:37
 26/34 anonim ***** válasza:

Dönci én nem korlátozom, egyszerűen így működik a képessége.

ahhoz hogy egy emberrel kommunikáljon, először is a maga létminőségéből, nagyságából elvéve meg kell alkotnia önmagát, megjeleníthető formaként, ami miniatűrnek számít és emberhez igazított. ez a méret kb 3-4 ember magas.

aztán, hogy az ember számára látható lehessen, ahhoz ki kell rántania az emberi lelket, maga elé fel a magasba a szabad térbe és akkor lehetőleg amikor alszik az illető. Ha így teszik akkor az ember megúszhatja- mert komában marad csak a teste és nem patkol el.

aztán amikor raportra rántotta leállítja maga elé ezt a hozzá képest törékeny semmiséget. Majd szólni kezd hozzá, amitől a lélek szinte összetörik úgy berezonál megvakul szinte az erős fényétől és leszögezettnek érzi önmagát, hogy mozdulni, képtelen.Ekkor a Jelenés" ehhez igazítja fényét, erejét visszafogja, elviselhetővé válik és fénye csodálatossá ragyogó hófehérként ragyog.

Gyönyörű jelenség lenyűgözi az emberi lelket szinte megbabonázza. aztán a kisugárzása végig pásztázza az embert amitől olyan boldogság önti el amit soha az életben nem érezhet senki a fejmagasságtól a láb aljáig.

Aztán szólani kezd a Jelenés amitől berezonál az emberi lélek ismét, mert olyan erős a sugárzott hang rezonanciája, akkor az isteni Jelenés hozzá ér az emberi léleknek szálaihoz és azon szólattatja meg az emberi szavakat utánzó, valójában hárfahúrhoz hasonló gondolatainak rezgését. S akkor már csak szeretetet érzékel az emberi lélek és hallja e csodálatos hangokat.

A végén valószínűleg-- az illető lélek fejére suhinthat és úgy vissza löki a földre a testébe.

azért írom hogy valószínűleg, mert én nem így éltem meg ezt a visszazöttyenést. Én még végig néztem a két Teremtő ERŐnek hatalmas vitáját, ami jó messze zajlott tőlem, amely olyan volt, mint a legnagyobb vihar, --valószínűleg ott ahol mind ez történt, alattunk borzalmas vihar lehetett miatta-- annak ereje zúgott át felém a Téren és megcsapta mint egy betontömb az oldalamat, emiatt vágódtam vissza a testembe. Úgy hogy még az ágyam is nyekkent. 1991 november utolsó napján.

2012. nov. 29. 09:56
 27/34 anonim ***** válasza:

"Dönci én nem korlátozom, egyszerűen így működik a képessége. "

Az az igazság, hogy neked egy _elképzelésed_ van arról, hogy hogy működhet. Valójában senkinek fingja sincs, hogy VALÓBAN hogy működik. Ha azokból a promisszákból indulunk ki, amiket a legtöbb hívő elfogad, akkor a véleményed korlátozása egy elvileg végtelen hatalommal rendelkező entitásnak. Ha más véleményen vagy, az a te saját elképzelésed egy olyan dologról, amiről mindenki másnak ugyancsak megvan a saját elképzelése, és nincs semmilyen mód arra, hogy az egyes elképzelések helyességét ellenőrizhessük. Ilyen esetben praktikus, és célravezető a hagyományos dogmákból kiindulni.

2012. nov. 29. 10:07
 28/34 anonim ***** válasza:

De nem biztos, hogy minden emberi lélek kirántható és nagyobb bajt ne okozna. Az enyém kirántható, mert gyermekkoromtól kezdve kilépegettem a testemből-- ez egy születési hiba vagy örökletes vagy egy újraélesztés okozta nálam 4 éves korban-- szóval nem tudom. A lényeg hogy egy életen helyesebben szólva több mint 40 éven keresztül "ki-be masíroztam vele" túl messzire is, ezért is rántott fel raportra.

egyébként soha nem voltam vallásos nem hittem semmiben az életen kívül és csak valakiért való aggódás miatt,vagy kíváncsiságból és a fantasztikuma miatt használtam e képességemet és soha nem hittem semmiféle isteni valamiben.

Hát 50 éves koromig tévedtem. Igaz nem lettem azóta se vallásos de azt tudom az isteni Teremtő ERŐK létezők és fantasztikusak! De nem jók és nem rosszak, csak a természet erői az életnek, e csodának a fenntartói

2012. nov. 29. 10:08
 29/34 anonim ***** válasza:

nekem soha nem voltak ilyen irányú elképzeléseim amit megtapasztalhattam azt elfogadtam-- arról én nem tehetek, hogy az embereknek fiatalon nem volt módomban bemutatni. Én 50 éves koromban abba hagytam amikor pedig bemutattam volna legalább is pénzért-- mert jó lett volna, mivel két unokámat én nevelem 9 éve-- akkor már elkéstem, mert előtte volt infarktusom. Pedig 1 millió dollár volt a tét a fenébe, mind a két unokám vígan tanulhatott volna belőle.

De tudod Dönci a lélek jobban ragaszkodik a kézzelfogható élethez ha egészséges, mint olykor maga az ÉN.

Kiléptem, mert nagyon akartam-- és az egy perc végén visszazöttyent-- kiléptem, visszazöttyent ezzel szórakoztam két hónapig akár milyen messzi távolságot választottam célul vagy akár milyen komoly beteget, akkor is visszatért-- aztán lemondtam a bemutatót.

Őszintén?- lemondtam volna az életemről is a gyerekeknek pénze legyen, hisz a beteg szívemmel se biztos hogy megélem azt, hogy mind kettő felnőtté válik...

2012. nov. 29. 10:25
 30/34 anonim ***** válasza:
Te Dönci, tudod egyáltalán mi Isten? és Hol van Isten?
2012. nov. 29. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!