Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten megjelenne előttem,...

Ha Isten megjelenne előttem, azt elhinnétek nekem hívők? A Bibliai történetek alapján hinnetek kéne.

Figyelt kérdés

Eddig csak a keresztények húzták rá, hogy Istentől származik,akár közvetlenül,akár közvetve a Biblia, de ezt eddig semmi nem bizonyítja,mint ahogy Isten létét sem.

Na már most, ha én azt mondom, hogy tegnap este Istennel álmodtam azt elhiszitek-e nekem? Mert a Biblián alapuló hitetek sem több, mint hisztek pár régi embernek,akik megírták azt vagy akik terjesztik. Teljesen mindegy,mert őket nem ismeritek és engem sem, ergo ugyanolyan erősen "érvelek" mint ők. Jó pár bibliai személynek megjelent Isten és ti csak úgy elhiszitek,akkor elvileg nekem is hinnetek kéne ugyanezen az alapon. Az álmomban azt mondta Isten:

"Menj fiam és terjeszd az evolúciót, menj és mondd el a népednek, hogy csak egy és igaz fejlődés létezik,amit a mai tudomány evolúciónak nevez. Azt is hirdesd, hogy a Biblián alapuló történetek és az abban-rólam-leírt tulajdonságok nem igazak és minden úgy történik ezen a világon,ahogy azt a mai tudomány a biológiára,fizikára és minden más természettudományra alapozva állít. Ez a te feladatod....ja és még azt is említsd meg, hogy köszönöm jól vagyok és egyáltalán nem érdekel a ti kis világotok, hogy veletek mi történik..."

Tehát ha másnak hisztek a nagy semmi alapon,akkor nekem is hinnetek kell.Ha pedig nekem nem hisztek,akkor mi az oka,hogy nekem nem,másnak meg igen? Ez a kérdés.

2012. nov. 15. 17:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Nem nem hinném, és nem is kell elhinnem.!!!

a teremtő Isten soha de soha nem fog megjelenni neked, sem, ha még is azt már senkinek nem fogod elmondani, mert meg halsz, mert a teremtő egy hatalmas energia forrás, hatalmasabb mint amivel a nap rendelkezik. Tehát ne csapd már be magadat se, és az embereket se.

Mózes is szerette volna látni, és azt mondta neki, a teremtő, hogy ember élve nem láthatja.

ENNYI

2012. nov. 15. 20:50
 12/34 anonim ***** válasza:

Szia !

Az kijelentésedet a Bibliához mérném és akkor már tudom, hogy hamis eredetű Isten ilyet nem mond mert Ő nem mond ellent önmagának nem hazudik nem vonja vissza szavát nem keveredik ellentmondásokba ő ilyen emberi gyarlóságokkal nem rendelkezik.

Olyan állításokat írtál ide amik ellentmondanak az Isten valódi személyének, nekem is van egy kérdésem mi a célod vele ?)

2012. nov. 15. 22:47
 13/34 anonim ***** válasza:
Nem, kérdező, nekem a Biblia egy bizonyság a sok közül arra, hogy Isten van, és igaz. Nem a Bibliába tértem bele, hanem a megtérésem után kezdtem el érteni és szeretni meg a Bibliát.
2012. nov. 16. 04:04
 14/34 anonim ***** válasza:

Jaj, hagyjuk már ezt az evolúció, mint vallás dolgot!

Egyébként melyik Isten, a keresztény Isten vagy az Egy Isten? (Nekem keresztény ismerősem szokták azt mondani, hogy egy Isten van, csak minden vallás követője más néven szólítja. Nem Jahve, meg Éli nevekre gondolok, hanem hogy a többistenhívő népek istenei annak az egy Istennek a részei.)

Egyébként egy igaz hívő kétségtelenül meghazudtolna, esetleg egy gyerek hinne neked. Még akkor is, ha igaz. Gondolj bele, hatvan évig hívő voltál, úgy éltél, ahogy kellett, minden vágyad az volt, hogy megjelenjen neked Isten, erre jön egy húszéves gyerek (az ő szemében gyerek), és azt állítja, megjelent neki Isten.

Egyébként ez a megjelent Isten, nem olyan dolog, mint a Könyvek Könyve rajzfilmben, hogy fény jön le az égből és egy mély férfihang szól hozzád, az csak mese. Sokkal inkább hasonlít arra, amit a pogányok megérzéseknek, jeleknek, hatodik érzéknek neveznek. Meg lelkiismeretnek.

Egyébként meg azok, akik kamaszként, felnőttként tértek meg, és nem kényszerből, hanem önszántukból, na nekik megjelent Isten, és megmutatta az utat. Érted, mit akarok mondani?

De hagyjuk már ezt az evolúció tanai meg egyéb sületlenséget! Ha mindent Isten teremtett, akkor a fejlődés és szelekció lehetőségét is, erre sosem gondoltál? Különben sem Isten űzi az evolúciót elfogadó embereket, hanem a vak hívők. Ne legyél vak!

2012. nov. 16. 10:05
 15/34 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Kérdező, túl keveset tudsz még, de okosnak hiszed magad. A Biblia kemény kritériumot állít fel a prófétákkal szemben, azt, hogy amit Isten nevében jeleznek előre úgy történik-e, ez a bizonyítéka annak, hogy Isten szólt.

(Ha most elkezdesz olyan példákat hozni, hogy megprófétálod, hogy a leejtett tojás összetörik, azzal csak magadat égeted.)

2012. nov. 17. 10:41
 16/34 anonim ***** válasza:

11/ Mózes nem a szellemi Istennel találkozott, hanem a másikkal az ERŐ isteni jelenésével, az képes megjelenni-- HA!

A szellemi Isten nem meg jelenik, hanem felrántja az emberi lelket a Jelenése magához a Térbe. S ezt pedig csak akkor teszi az ember alszik, illetve azzal akinek testből való kilépés képessége volt egész életében.

Maga Isten nem jelenik meg teljességében csak egy parányi rész belőle, mint Jelenés . A parányi részt úgy kell fel fogni mint 3-4 ember méretű nagyságot 6-7 m magasságot.

De csak akkor halna meg az ember ha ébren rántaná ki a lelkét-- máskülönben csak annyi baja marad utána hogy minden rendkívüli képesség felerősödik az illetőnél egy jó ideig.

De az ilyesmi nagyon ritka, mert a Teremtők nem avatkoznak bele az életünkbe. Ez ha megtörténik akkor vagy különleges képességgel született az illető és attól kezdve észre veszik", sőt vigyázhatnak is rá, legalábbis a az Erő jelenése igen, vagy az illető valamilyen okból, kiprovokálja az isteni Jelenést. De az biztos hogy az illető azok után nem képes sokáig elaludni, mert nem álmos és orvosilag erős altatásra lesz szüksége, mivel az idegrendszer viszont nem bírja, a lélek felerősödött működését.

De tudod kérdező ha a mostani korban valaki ilyet mesél azt vagy szeretnék elhinni vagy nem hiszik-- a vallások mindenesetre nem akarnak (!) ilyesmit elhinni, megköszönni megköszönik ha megírja az illető, de inkább nem akarnak, komolyabban foglalkozni vele, hisz akkor összeomlana mind az, amit addig felépítettek. Minden esetre a pápa megköszöni, majd értesíti az adott ország püspökét-- mi okból? -- azt nem tudom.

Kérdező Isten soha nem mondana olyat menj és mond el. Isten szelleme nem bánt, nem utasít és nem tesz csodát, csak ha kiprovokáljuk raportra rántja a lelket, majd óvja hogy mit ne tegyen és mit kell tennie utólag, hogy az emberi test ne szenvedje meg a lelkének túlzott felerősödését.

2012. nov. 18. 08:18
 17/34 anonim ***** válasza:

"Tehát ha másnak hisztek a nagy semmi alapon,akkor nekem is hinnetek kell.Ha pedig nekem nem hisztek,akkor mi az oka,hogy nekem nem,másnak meg igen?"

Kutyafáját milyen okos következtetés.

2012. nov. 18. 15:56
 18/34 anonim ***** válasza:
37%

Ha Isten megjelenne előtted, az csak annyit jelentene, mint másnál is jelentett.

Skizofrénia

2012. nov. 18. 16:57
 19/34 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező sok mindent ellehet hinni ha akarjuk, de sok mindent nem ha nem is akarja az ember.

Ma viszont olyan korban élünk hogy meg van a lehetőség a bizonyításra is, ha elég fiatal az ember, mert idősebb korban már rizikós- és senki nem ér annyit, még az egész emberiség se hogy ilyen kísérleten részt vegyen idős korában.

Valamikor nem volt ilyen lehetőség, mert a politika azonnal lecsapott volna az illetőre (legalábbis a ruszkik azonnal)

De ha ez lehetséges lenne, akkor a vallások és itt értem az 5 fő vallást- a többit csak magukkal sodornák-- szerintem kitörne a pánik a körükben, hogy miképp, hogy védjék meg az eddigi meséiket, amiből természetesen nagyon szépen éldegéltek.

De az az igazság kérdező, hogy ha ébren vagy, ha alszol Isten (csak miniatűrnek számító Jelenése)csak akkor jelenik meg ha a lelked kiránthatóan laza, születésedtől fogva, mert máskülönben a lélek kirántása még Isten által is halálos kimenetelű-- tehát nem képes másképp megjelenni és láthatóvá lenni számodra, csak ha felrántja a lelkedet és úgy vagy képes látni azt a fazonját"

ezt viszont csak úgy hinnék el neked a vallások és még akkor is hőzöngnének ha kísérlet keretében bemutatnád nekik miképp vagy képes elhagyni a testedet a lelkeddel és a mai film technikával a szkeptikusok meg is örökítenék.

Enélkül, aligha hinnének neked, sokkal egyszerűbb annak hinni aki már 2000 vagy több ezer éve holt-- így nem kényszeríthető bizonyításra! és azt mesélnek hozzá a vallások amit épp a kor és a hatalom diktál na és saját érdekük.

2012. nov. 19. 12:22
 20/34 anonim ***** válasza:

A 12-es válaszhoz még annyit fűznék, hogy mindig kivizsgálták a keresztények, papok és pápa, hogy amit mondott valaki abban van e olyan ami nem Istentől van. És ha az ürgének nem volt szerencséje, akkor eretnek lett ;)

Remélem te nem vagy az, habár elég eretnekes volt, tűzre vele...

De tényleg, ilyet nem mond el az ember, mert kinevetik sőt valami betegséget (agyi) tulajdonítanak neki.

2012. nov. 19. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!