Valaki aki ért a valláshoz, le tudna beszélni észérvekkel arról, hogy házasságon kívül szeretkezzek?
Nem vagyok házas,
kipróbáltam már milyen sokáig lemondani az ilyesmiről, de meddig várjak még a csodára?
Így soha nem lesz semmi?
Első és legfontosabb fiú vagy lány vagy? A második, ha nem indiszkrét mennyi idős vagy?
A szexualitás hozzátartozik az életszükségletekhez-- de nem mindegy mennyi idős kortól szabad és szükséges.
A testnek és léleknek megvannak a természetes, Teremtéssel kapott szükségletei, amit egy bizonyos kor után, bizony szükséges biztosítani. Igaz a szex nélkül is meg van az ember amig élelem és viz nélkül elpusztulna. De azért az se baj ha szexuális életet is él egy bizony fejlettség után és azt úgy szerzi meg, hogy egy kedves partnert talál hozzá.
A házasság nélkül is élhető szexuális élet-- mert a házasság olyan szerződés már, amit csak akkor köthet az ember, ha minden tekintetben ismeri önmagát, és azt a személyt is, akivel frigyre lép. S ebbe beletartozik a testiségünk ismerete, igényünk is, mit várunk el a másiktól és mit adunk mi, a másiknak!!
"A tűrő várhatja a megváltó halált miközben ki van téve a kísértésnek, a kedvezményezett meg vigyorral teljesíti az elvárásokat."
Nem egészen: a tűrő ugyanúgy várhatja, hogy mit kap a következő pillanatban, mint a kedvezményezett. Ezt az isten dönti el.
"a tűrő mi jót kap amit a kedvezményezett nem"
Ezt megint csak az isten dönti el, és neked semmi beleszólásod. Nem követelhetsz kedvezményeket magadnak az istentől, de még egyenlő bánásmódot sem.
A tűrés azt jelenti, hogy eltűröd, amit az istened rád mért. Nincs jogalapod ezért őt bármilyen módon kárhoztatni - még kevésbé követelni tőle, hogy mást csináljon.
Van egy olyan érzésem, hogy nem igazán vagy vallásos, különben ez tényleg nem lenne neked kérdés.
JAJ! Még valami kérdező! -- Ebbe senkinek semmi joga beleszólni még egy vallásfalónak se. A TE életed Te éled és úgy ahogy Isten megteremtette az embert. Vágyakkal, érzelmekkel és annak megélésének szabadságával!!!
Még egy bigott pap is rejszol a fülkéje mélyén!!!
A vallásosság nem azt jelenti, hogy ne gondolkozz, pláne ha tűrő vagy.
Mert ugye a kedvezményezett jól el van, bort iszik és vizet prédikál.
Érdekes, hogy ezek nem azok az emberek akik évek óta kínlódnak valami szemét dolog miatt, hanem ők simán elvannak a langyos világukban és onnan ki sem mozdulnak.
Azt hiszik azért jó az életük, mert ilyeneket tudnak mondogatni. Az igazság meg az, hogy azért mondogatják, mert kaptak egy jó életet előzőleg.
Én is undorodom attól, hogy ez a divat, hogy a nők cserélődne, hogy a többség 20 éves kor felett már túl van 3 csávón és aki lenézik azt aki nem ilyen.
Nekem az a bajom, hogy a vallás nem ad megoldást. Az nem megoldás, hogy szenvedjél életed végéig és nézegesd azt, aki kedvezményezett és nem kell szenvednie, ráadásul azzal a tudattal hogy ugyan oda jut mint te.
Aki ezt igazságosnak nevezi, az vagy álszent vagy együgyű.
Nem az volt a kérdés, hogy mi igazságos.
Az a helyzet, hogy ha vallásos vagy, akkor ezt el kell viselned. Kötelező. Nincs választásod.
Még hányszor kell leírni, hogy megértsd?
Lázadni meg nem érdemes: te is ismered ugye azt, aki elsőnek megpróbálta? Úgy hívják, hogy Fényhozó.
A kedvezményezett meg nem azt jelenti, hogy vizet prédikál és bort iszik: az olyan sose kerül a mennyekbe.
A kedvezményezett azt jelenti, hogy neki valami miatt könnyebb teljesíteni a követelményeket.
Nem vagyunk egyformák.
Még az a szerencse hogy nem vagyunk egyformák 35-ös!
Remélem Te befürödtél a házasságoddal szexuális értelemben, ha ilyen szemellenzős vagy meg is érdemelnéd!
Még Isten se kultiválja az ostobaságot és nem hisz az álszent önmegtartóztatásban.
az életet azért kaptuk hogy éljük a lényeg tisztességgel és becsülettel de ebben beletartozik a szexuális élet is!
tudod kérdező aki a szüzességét tartogatja és úgy köt házasságot hogy nem ismeri se önmagát se a jövendőbelijét az bizony nagyon be fürödhet. Ezt saját élettapasztalatom íratta velem. Semmit nem értem el azzal hogy tisztán" mentem férjhez annak idején-- mert aztán derült ki csak az, hogy a sima modor, a hízelgő természet mélyén egy végtelenül magának való, agresszív, perverz állat rejtőzött!
szóval egyedül a Te döntésed, nem pedig másokra hallgatva kell az életedet elkezdeni.
A házasságot nem elég megkötni, ahhoz előtte sok mindent meg kell kissé ismerni, tanulni, hogy aztán a házasságod valóban működjön, és benne mind ketten boldogok legyetek.
Ilyen lett az én második házasságom amelyet 50 éve ugyan olyan szerelemmel élünk meg, mint a kezdetekben.
Azt aki megköveteli vagy elvárja a szüzességet, azt ott kell hagyni, mert vagy nem normális, vagy önző, vagy önmagában se bízik-- akkor pedig benned se fog.
Mami, amúgy teljesen igazad lenne - de itt a kérdező vallási alapon szeretné tudni, hogy mit kell tennie.
A vallás meg teljesen egyértelmű ebben a kérdésben és nincs választási lehetőség.
37/ Ha nem csal a70 éves kori emlékezetem, akkor nem az ókorban élünk hanem a XXI században. Mint ahogy ma már nincs értelme Jézus kori azon mondásnak se, hogy a só az utcára kidobni és taposni való. Nem azt a ruhát hordjuk, nem olyan kultúrában élünk és szellemünk sokkal többre képes, mint ahogy a lelkünk is sokkal differenciáltabb árnyalatú.
Valamikor írástudatlan tömegeknek, csak így lehetett tanítani az erkölcs fontosságát illetve a törvényeket, hogy belefoglalták a bibliába. Ráadásul a régi korokban a nő csupán egy árucikk volt szinte, mert a férje volt a parancsolója, az eltartója-- ebből következően a "nem a más által már használtat" kívánta megvásárolni" cselédnek, ágyasnak illetve a szaporodása eszközének!!
Még a XIX. században is csak azok a nők tanulhattak ahol a szülők gazdagok voltak és felvilágosultak-- de egyetemre még akkor se vették fel!!! Ezért jutott oda a női ne4m hogy jelenpillanatban is kevesebb a vezető beosztású, mint a férfi-- egy nőt nem tart meg az egyetem kutatónak csak azért mert istencsapás... mi van ha szülni fog??
szóval kérdező ne azt néz mit írnak a kőkorszaki tanok hanem azt, mi az ami számodra jó és egészséges Egy életed van, azt ne tedd fel egyetlen bizonytalan kimenetelű kártyalapra!
Tisztelet "vallásos vagy?" kérdést egyfolytában kérdezgető.
Azt hittem vagy olyan okos, hogy már tudod, hogy a vallásosság mindenkinek mást jelent, még a papok is különbözhetnek.
Én megpróbáltam elmondani, hogy számomra mit jelent ebben a párkapcsolati dologban, de nálad elakadt a lemez.
Úgy látom, hogy számodra a vallásosság azt jelenti, hogy kuss, ha valami bajod van, mert ha kérdezgeted és keresed a megoldást, akkor egyenlő vagy a sátánnal.
Most ez nem nevetséges?
Nem baj az ha valaki nem okos, de akkor ne elmélkedjen. Akinek rossz a hangja ne legyen énekes, akinek botlába van ne legyen focista: és így béke lesz.
Kedves Mami,
Köszi hogy ezt leírtad, tanulságos lehet, látszik belőle, hogy a dolgok nem feketék-fehérek.
De mi van ha valaki csak akkor kaphat meg egy olyan lányt aki tetszik neki, ha fizet érte?
Szóval hímnemű vagy? Tudod, mint férfinek valahol el kell kezdened, mert azért nem mindegy, hogy Te tanítod a jövendő párodat vagy Ő tanít majd téged aki férfivá érik hogy is fejezzem ki... ciki, ha nem tudja merre az arra--
Ezért, ha van aki tettszik és tiszta egészséges és van rá felesleges pénzed is--
fizess e kellemes "tanfolyamért", csak védekezni ne felejts el!!-- azt szokták mondani arra mi kellemes és hasznos is-- hogy megérte az árát....valahol csak el kell kezdened... de a 18. évedet várd meg hogy érettebb legyél a fejtetődre gondolok-- sose feledd az ilyen kapcsolat csak szimpatikus-tanfolyam!!
Ha udvarolnod kellene, akkor se úszod meg fillér nélkül illik egy kis virág, vagy ajándék, vagy elvinni ide- oda-- Legalábbis remélem még divat maradt az udvarlás is a fiatalabb korosztályoknál.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!