Valaki aki ért a valláshoz, le tudna beszélni észérvekkel arról, hogy házasságon kívül szeretkezzek?
Nem vagyok házas,
kipróbáltam már milyen sokáig lemondani az ilyesmiről, de meddig várjak még a csodára?
Így soha nem lesz semmi?
Ember gondolkozzál már mielőtt írsz és ezt alkalmazd akkor is amikor híreket hallasz!
Ki mondta, hogy nem próbálkoztam? 10éve próbálkozok! Volt aki akart volna jármi velem, házasodni, de mit értem vele, ha vele is egyedül éreztem magam.
És az érzéseket nem lehet programozni, épp ezért nevezik őket érzésnek és nem meggyőződésnek!
2) "házasságon kívül csak házas emberként tudsz szeretkezni"
Nem házas ember is házasságon kívül szexel, mivel nem házas. - ezt is így fogalmazzák, erről kár vitát nyitni.
Egyenlőre sajnos nem sok tudást látok a lebeszélők mögött. Csak a verseket mondják vissza amiket hallottak, ezekkel meg senkin nem tudnak segíteni.
Én bár nem értek annyira nagyon-nagyon a valláshoz ámbár én is vallásos vagyok! Nézd ha engem kérdezel én nem beszéllek le téged a házasság előtti szexről(pedig katolikus vagyok!). De fontos érteni és tudni azt, hogy mi a különbség a szeretkezés és b@szás között(szebb szóval szex)! A szeretkezésnek két funkciója van:
1. gyermek nemzés
2.a szereteted kimutatása a másik félnek ami neki szintén célja tefeléd
Ám a szex nem szól semmiről csak az élvhajhászásról és az önnön öröm kereséséről és hajszolásról. Arról meg ne is beszéljünk amikor valaki kb. hetente cseréli a nőit/fiúit, amikor már mindegy, hogy kivel(jó jó némi minimum van de ott is csak maximum külső dolgokról van szó) csak az a lényeg, hogy csináljad. Ez véleményem szerint közel áll az állatihoz! Ám az elsőnek említett aktus valami egészen mást takar! Az egymás iránti végtelen szeretet kimutatása mi NEM bűn. A házasság meg tényleg szent dolog, és ha egyszer megköttetett akkor nyilván hűséggel és miegymással is jár. Ám nem kell félni az elkötelezettségtől hisz ha a szerelem komoly akkor nincs mitől tartani :)
Ezzel a végetlen szeretettel te a legideálisabb esetet említed, ami csak 5-ből egy embernek adatik meg.
A többi vagy beéri olyannal aki nem szeret, vagy nincs is benne meg a szeretés képessége.
Bennem meg van a végtelen szeretés képessége, csak sosem volt hozzá párom, mert mindig egyoldalú volt és csak nézhettem, meg beszélgethettem vele.
Azt hogy mit kellet volna csinálnom érte hogy sikerüljön, azt élő ember még nem tudta nekem megmondani.
Ha az így megy tovább, csak házasságon kívül és talán csak pénzért tudok közel kerülni olyanhoz aki igazán tetszik.
Most mi a jobb? Soha az életben hozzá nem nyúlni álmaim nőjéhez (és ezzel semmilyen nőhöz sem) vagy fizetni évente egyszer egy olyanért aki tetszik.
@Kérdező: Szoktam... Egy szóval sem mondtam, hogy eddig nem próbálkoztál. Azt mondtam, hogy a továbbiakban szerintem mit lenne érdemes csinálni. A fogalmakat meg nem én keverem. Miután a h
ázasságon kívüli szexet egyes csoportok házasságtörés fedőnéven bűnnek tekintik, nagyon lényeges a kettőt szétválasztani.
A házasságtörés a házasság alatti - mással történő - szex!
És Jézus ezt nevezte paráználkodásnak, nem mást.
Sajnálattal olvastam válaszod kedves kérdező! Nem tudok erre igazából mit mondani...legfeljebb azt, hogy a szerelem nem feltétlenül első látásra alakulhat ki. Próbálkozhatsz más lányoknál akik talán elsőre nem jönnek be viszont törődj azzal, hogy kellőképp megismerd őt belül is, és aztán ki tudja...
Bár tényleg nem tudok erre válaszolni és ezt most nem is a vallásos oldalam mondja.
"Most mi a jobb? Soha az életben hozzá nem nyúlni álmaim nőjéhez (és ezzel semmilyen nőhöz sem) vagy fizetni évente egyszer egy olyanért aki tetszik."
Kérdező, úgy látom, még mindig nem fogtad fel: ha vallásos vagy, fel sem merülhet benned ez a kérdés!
Akkor tűrnöd kell, míg el nem jön az idő.
Ha soha nem jön el - akkor az isten ezt szabta ki rád.
Vallásos vagy?
Előző!
Rád milyen keserű és őrületbe kergető sorsot szabott ki az isten amit tűrnöd kell egész életedben, hogy azt prédikálod másoknak, hogy tűrjenek el valamit egész életükben?
Én nem prédikálok - csupán felhívom a figyelmedet, hogy ha vallásos vagy, akkor számodra nincsen más lehetőség, csak a hosszú tűrés.
Jézus nem azt mondta, hogy vétkezzetek csak, majd az isten úgyis megbocsát - és azt sem mondta, hogy a földi élet örömmenet lesz.
Ha vallásos vagy, akkor ezek a lehetőségeid.
Persze, ha nem vagy vallásos - vagy, ha nem óhajtod megtartani a vallásod tanításait - akkor van más lehetőséged is.
Ezek szerint te nem tartozol a nagy tűrők közé.
Ha jól értem, a vallás azt mondja, hogy az isten valakinek több szenvedést ad, valakinek kevesebbet, de az elvárások ugyan azok, és halál után ugyan azt kapják.
A tűrő várhatja a megváltó halált miközben ki van téve a kísértésnek, a kedvezményezett meg vigyorral teljesíti az elvárásokat.
Vagy javítson ki egy vallásos "szakértő" ha nem jól látom, és magyarázza el hogy a tűrő mi jót kap amit a kedvezményezett nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!