Valaki aki ért a valláshoz, le tudna beszélni észérvekkel arról, hogy házasságon kívül szeretkezzek?
Nem vagyok házas,
kipróbáltam már milyen sokáig lemondani az ilyesmiről, de meddig várjak még a csodára?
Így soha nem lesz semmi?
"Legfontosabb kérdés:
Meddig várjunk? Hány évig?"
Ez egy vallásban fel sem merülhet. Addig vársz, amíg az istened úgy akarja. Ha úgy dönt, akkor szűzen halsz meg 88 évesen.
"A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig ezt mondom: jó nekik, ha úgy maradnak, mint én is. Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni." (1Kor 7,8-9)
Ez szerintem magáért beszél. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön házasodni kell mindenkivel, hanem előbb meg kell ismerni a másikat. Tudom vannak akik azt mondják, hogy a szexszel lehet a másikat megismerni, de ez elég ateista nézet. A Biblia alapján az ember igazi személyisége a szelleme, amit nem lehet testi dolgokkal megismerni.
Ilyenekkel kapcsolatos kérdéseidre pedig ajánlom az első korinthusiakhoz írt levél 7. részét.
Nesze semmi fogd meg jól.
Azt persze sehol sem írják le, hogy honnan vegyek olyat aki tetszik is és össze is házasodhatok vele.
Talán mert nem kérdezted.
Mindegy.
Ilyet konkrétan nem ír a Biblia, hogy "És a párotokat úgy találjátok meg, hogy menj ki a házadból a 25. születésnapodon és akit meglátsz, azzal fogsz élni.", de ott van például Izsák története. Neki ugyan egy szolga hozott feleséget, de mindketten Istenre bízták magukat (sőt Iszák épp imádkozott amikor Rebeka megérkezett).
Vagy ott van Ádám. Egy szót sem szólt, Isten látta, hogy nem jó neki egyedül, és minden kérés nélkül megadta neki amire szüksége volt.
Szerintem ha kéred Istent, és Ő is úgy látja, hogy ez jó, akkor meg fogja adni azt amit kérsz (és ez nem csak házasságra vonatkozik). Persze nem tudom, hogy hívő vagy-e, vagy csak érdekel, de én ezt tudom tanácsolni.
Józsi: Istenem, kérlek, add meg nekem, hogy öttalálatosom legyen a lottón!
Az istene: Józsi, kérlek, vegyél egy lottószelvényt!
Tessék szépen kimenni, próbálkozni, ismerkedni. Ha úgy alakul, csókolózni, pettingelni, szeretkezni, stb. Bármit lehet, amit mindketten akartok. Ha ezután pedig úgy ítélitek meg mindketten, akkor lehet összeházasodni. Ha előtte, akkor is.
Egyébként ha komolyan veszem a kérdést, akkor a kérdésed és a magyarázatod üti egymást, ugyanis házasságon kívül csak házas emberként tudsz szeretkezni. Most legfeljebb előtte vagy és előtte szeretkezel. Végül még egyszer: őszintén és a te érdekedben mondom, remélem, nem tud senki lebeszélni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!