Valaki aki ért a valláshoz, le tudna beszélni észérvekkel arról, hogy házasságon kívül szeretkezzek?
Nem vagyok házas,
kipróbáltam már milyen sokáig lemondani az ilyesmiről, de meddig várjak még a csodára?
Így soha nem lesz semmi?
Itt találsz egy videót egy előadásról, biológiai érvekkel:
Nyilván ez csak egy előadás, az előadó meg azt mond, amit akar, de ha tényleg érdekel, utána tudsz nézni az említett dolgoknak, ellenőrizheted őket.
Ha hajlandó vagy ezt elolvasni, akkor szerintem érteni fogod, mi értelme van a házasság előtti tisztaságnak!
Nos csak akkor, ha szereted a teremtőt, tiszteled amiért életet adott, mint a szüleidet, és szeretnél élni a megígért országában, vagy királyságában, amiért milliók imádkoznak, hogy a földre is jöjjön el.
Mint minden országnak, ennek az országnak is vannak elvárásai, törvényei amit be kell tartani, ahhoz hogy állampolgárságot kapj.
Ha ezek nincsenek meg akkor a többi érv hiába való.
Az egyik ilyen törvény a tiszteletre méltó házas ágy tisztán tartása, mert a paráznáknak nincs helye Isten országában.
A házasság intézményét a teremtő hozta létre, és ezzel kapcsolatosan elvárja, hogy két ember akik szeretik egymást, a házasság fogadalma után legyenek egy testté.
Akik ezt nem tartják be azoknak az életére nem adja az áldását a teremtő.
""Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására férfivá és nővé teremtette őket." (1 Móz 1,27)
"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté." (1 Móz 2,24)
A két igehely a két teremtéstörténetből van. Rögtön az elsőben felmerül a kérdés: Isten képmása férfi ÉS nő? Ez hogy lehet? Úgy, hogy a férfi és a nő a második igehely szerint egy testté lesz. Egy test az Isten, azaz Isten képmása. Ebből is látszódik, hogy ez egy szent dolog (Ha esetleg úgy gondolod, hogy ez túl katolikusos, megnyugtatlak, én nem vagyok katolikus, és különben más felekezetű embereknek is lehet valami szent).
A másik a sorrend: Nem az van, hogy "Ezért lesznek egy testté, elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez." Először ragaszkodik feleségéhez (gondolom, ez azt jelenti, hogy elkötelezi magát mellette) és utána lesznek egy testté.
Modernebb gondolkodású felekezetek szerint az elköteleződéshez nem kell feltétlen házasnak lenned, de jobb minél hamarabb összeházasodni, és komolyan gondolni a dolgot. Szerintem azért a házasság az kell a szexhez, de mondom, nem mindenki van így ezzel.
Isten a szexet két embernek, egy férfinak, és egy nőnek adta, akik szeretik egymást, hogy kimutassák egymás felé érzéseiket, és így testi és lelki kapcsolatba lépjenek. Ez nem feltétlen ok, hogy várj a házasságig, de aki nem házasodik meg - most főleg az Isten előtti házasságkötésre gondolok - azt semmilyen felelősség nem terheli, ha esetleg vétkezik ellened. Hiába bízol az illetőben, ha ő nem gondolja komolyan, nem érdemes ilyen mély kapcsolatba kezdeni vele.
Legfontosabb kérdés:
Meddig várjunk? Hány évig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!