Miért kell szeretni azt a nagy láthatatlan izét? Még a legszemetebb ember is jót tenne a többivel ha bármit megtehetne. De a nagy láthatatlan izé az nem tesz semmi jót hiába tehetné. Többi lent.
A jézus srácot miért kellene bírnunk?
Azért mert bort csinált a vízből?
Én abból a borból nem kaptam.
Vagy azért mert vakokat gyógyít?
Alig múltam 20 és majdnem vak vagyok.
Ide mégse jön semmilyen jézus.
Ha annyira megtehet mindent miért nem öli meg azt a jófej kígyót aki segített nekünk? Én azt mondom ha a keresztény isten létezne ő lenne minden élőlény legnagyobb ellensége.
Azt amit írtam meg a kígyónak köszönhetem:)
Teljesülne is a csak boldog becsületes ember a világban, ha teljesen betartanánk a mózesi törvényt. A szemet-szemét fogat-fogért elvet. Dehát túl gyengék a törvények.
Itt az áll, hogy ki kell írtani azokat közületek, hogy nyoma sem maradjon. Még azt is ki kell írtani közülünk, aki megüti egyszer is a szüleit és azt is aki elment jóshoz vagy varázslásra adta a fejét. Tudott valamit ez a Mózes.
"Itt az áll, hogy ki kell írtani azokat közületek, hogy nyoma sem maradjon. Még azt is ki kell írtani közülünk, aki megüti egyszer is a szüleit és azt is aki elment jóshoz vagy varázslásra adta a fejét. Tudott valamit ez a Mózes."
Nepirtas....a papoknak ehhez is joguk van a kereszteny egyhazak az egyetlenek melyek papjai meg az Istennel is tobbnek tartjak magukat..Kepzeljetek ha nem gyonsz pap elott az Isten sem menthet meg mert elkarhozol mivel a pap nem hagyta jova a dolgot....:)))))))
Ki az az orult aki ezt a meset beveszi?:)))
Ebbol is latszik menyire primitiv volt az europai ember mesze alul maradva a tobbitol hisz nezzuk csak a keleti vallasokat sehol sincs ilyen diktatorikus vallas mint a keresztenyseg melynek papjai meg az Istennel is tobbnek tartjak magukat.....
43/ De a keleti vallás is egy eszement és diktatórikus-- milyen jogon tartják a hindu, b és buddhista papok azt igazságnak-- hogy az egyik ember csak egy senki egy tisztátalan és mire föl a gazdagok önmagukat a kasztbélinek vagy a legmagasabb kasztbelinek?
Mózesnek csak az a tiszteletre méltó cselekedete volt, hogy erős kézzel összefogott több zsidó törzset.
De maga az ölés - az elfogadhatatlan.
De inkább a biblia a zsidó nép történelme- mint ahogy a magyaroknak is volt ékírásos emlékirata-- Istvánunk megsemmisítette amikor a pápa királlyá koronázta... miközben tűzzel vassal üldözte a hagyományos ősi magyar hitet gyakorlókat
Mami en csak egyet nem ertek de azt viszont nagyon nem.Jezus megvaltotta a bunoktol az embereket majd egy orult modjara az egesz emberiseget tovabra is a gonosz hatalmaba hagyta azok utan hogy a gonosznak semmi koze sem kellene legyen a megvaltott emberiseghez........
Ezt csak olyan marhak irhattak le akik total idiotanak neztek a nepet es anyira hulyek voltak hogy az iras vege fele elfejeltettek az elejet.Egyebkent a budhizmusban nincs kasztrendszer ha jol tudom.
45/ Lehet hogy a biblia ezt tanítja hogy Jézus megváltotta az emberiséget a bűneitől -- De ez nem teljesen igaz erről nekem más a véleményem
De különben se lehet az embert megváltani, se felmenteni a bűneitől, mert az ember újra és újra elköveti ugyan azokat a bűnöket amit maga talál ki-- senki nem vezeti rá csak is Ő saját maga dönti el miképp akar élni-- S ezzel saját maga ítélkezik is a saját lelke felett is mert vagy pusztulásra ítéli és el se jut Istenig, vagy halhatatlanságra, mert isteni emberként élt becsületben, és lelke könnyűként, gyorsként, már eljuthat Istenhez
Indiában sajnos igen, még ma is ott keveredik az eredeti hinduizmus, a valójában hindu születésű Buddha tanításokkal
az hogy Tibetben vagy délebbi szigetvilágban, nincsenek Érinthetetlenek az egy más kérdés- az nem szivárgott be hozzájuk hisz az eredetileg ősi indiai, hindu társadalmi szörnyűség volt és ma is van. De több hitre tagozódik Különben is Indiában, még a hinduizmus, buddhizmus is több csoportra oszlik országon belül. Van aki nem eszik húst van olyan csoport amelyik eszik. szóval eléggé vegyes az életstílusuk és a szokásaik hitviláguk is a régi különböző törzsek hagyományai szerint gondolom...
45/ Nincs és nem volt soha Gonosz, vagy sátán vagy Ördög ez csak kitaláció.
Kellett egy bűnbak nem igaz? akire rálehetett fogni a bűnöket
vagy meglehetett bélyegezni majd agyon kínozni egy embert, mert az ördöggel cimborált,-- aztán elkoboztak mindenét a papok.
Kígyó? ugyan kérem-- nyilván egy olyan hűlő amely észrevétlenül tudja megközelíteni a másik életet-- na és a többi állat, vagy az ember nem olyan ha valamit elakar érni?
hisz mindenre van hasonlata az embernek-- ravasz mint a róka, csipeget mint a veréb, olyan erős és vérengző mint egy vérengző fenevad stb. az ember tele van hasonlatokkal nem véletlenül embernek nevezzük nem igaz?-- csak olykor gondolkodni felejt el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!