Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell szeretni azt a...

Miért kell szeretni azt a nagy láthatatlan izét? Még a legszemetebb ember is jót tenne a többivel ha bármit megtehetne. De a nagy láthatatlan izé az nem tesz semmi jót hiába tehetné. Többi lent.

Figyelt kérdés

A jézus srácot miért kellene bírnunk?

Azért mert bort csinált a vízből?

Én abból a borból nem kaptam.

Vagy azért mert vakokat gyógyít?

Alig múltam 20 és majdnem vak vagyok.

Ide mégse jön semmilyen jézus.

Ha annyira megtehet mindent miért nem öli meg azt a jófej kígyót aki segített nekünk? Én azt mondom ha a keresztény isten létezne ő lenne minden élőlény legnagyobb ellensége.

Azt amit írtam meg a kígyónak köszönhetem:)

2012. szept. 26. 02:56
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

Kedves mami nekem az tűnt fel, hogy kicsit tájékozatlan vagy a kereszténységgel kapcsolatban.

Gondolom régebben eröltették rád a katolikus vallást és abból ragadt rád néhány kicsavart dolog.

Lenne egy kérdésem tőled!

Te ugye állítólag mindent tudsz (mert másnak nincs igaza és csak mellébeszél).

Akkor ez az eneriga mi pontosan? Hogyan alakult ki és mi tartja fent? Mi az élet értelme? Miért jött létre és miért alakult ki az intelligencia?

Tudom jössz majd ezzel a mágneses, energetikás lóf..szal, már ne is haragudj, de semmivel sem hihetőbb, mint mondjuk a keresztény Isten vagy a spontán evolúció...Olyan, mintha az evolúciót ezotériával keverted volna és kiegészítetted volna valami intelligens személytelen Istennel (mágiával) az elméleted.

Ez a földben járok story meg emlékeztet valakinek a meséjére, aki hasonló dolgot beszélt, hogy ott járt. Most nem ugrik be. De valami ufós dolog az is...

Még ez szokott beugrani a "poklon" kívül:

Ha azt mondják nektek: "Honnan lettetek?", mondjátok azt

nekik: "A fényből jöttünk, onnan, ahol a fény keletkezett, egyedül (önmaga) által, [.....]tt, és [k]ijelentette magát képükben."

"Én vagyok a fény, amely mindannyiuk fölött van. Én vagyok a mindenség; a mindenség belőlem jött ki, és a mindenség visszatér hozzám."

"Akinek van füle, hallja! Fény van egy fénylény (?) belsejében, és megvilágítja az egész világot. Ha nem világítaná meg, sötétség lenne."

Ha pedig fogalmad sincs mit láttál, milyen alapon jelented ki, hogy az például nem Jézus atyja volt, akit te láttál? Csak esetleg nem voltál képes felfogni őt?

Állításod szerint Jézus agya elborult. Nem akarlak bántani, de mi van, ha a te agyad játszott veled?

Én is éreztem már alvás előtt, hogy elhagyom a testem. De csak illuzió volt. Semmi több. Ne csapd be magad....

Gyógyítottál? De Isten mégsem vagy.

Ítéletet mondott a lelked mások felett és a valóságban teljesült? Honnan tudod, hogy te voltál? Nem csak láttad?

És ha különleges képességed is van, ha mégis körbe jártad a földet, mint a Sátán, honnan tudod, hogy nem tévedtél vagy csaptak be?

Persze nem kötelező hinni neked. De olyan magabizotsan támadsz rá másokra, hogy Jézus egy elmebeteg, Sátán nincs stb..Honnan veszed?

Képzeld én is keveset eszem. Akkor most az én agyam is elborult?

2012. szept. 26. 23:41
 22/48 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hívő ember. De azt készséggel elhiszem, hogy Jézus élt, nyilván okos ember lehetett, bizonyára ugyanolyan ember volt, mint bárki más, bizonyára volt családja, felesége, gyermekei, apja-anyja. Csak közben született egy vallás, amely őt istenné emelte, talán azért, mert az őt követő emberek félreértették a szavait és mert a "keresztény propaganda" ezt kívánta meg. Nem tudom és más sem tudhatja, mert nem volt ott.

No, az istenné avanzsált Jézusban már nem hiszek.

Természetesen nem kell szeretni, pláne, ha a vallás még parancsba is adja. Mert a szeretet egyébként sem jön parancsra.

A keresztények istene, ha nagyon objektíven nézzük, nem éppen kedves és szeretetreméltó. Állítólag saját képére formált minket, felruházott bizonyos tulajdonságokkal, de aztán azonnal meg is tiltotta, hogy emberi természetünknek megfelelően éljünk.

Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, ez szadizmus. Egy szerető szülő nem teszi ki ilyennek a gyermekeit. Soha.

Ezen kívül van még fenyegetőzés ezerrel, hogy mi minden történik, ha nem követem betű szerint az utasításait.

Ennyit a szeretetről.

2012. szept. 27. 08:49
 23/48 anonim ***** válasza:

Honnan gondolod azt 21/ hogy a keresztény mesék igazak.

Ha minden vallás amit leírt igaz lenne, --akkor most melyik az igazság, mert teljesen különböző!!

Mindig éltek különleges képességgel emberek- vagy varázslónak titulálták vagy sámánnak vagy tátosnak vagy kuruzslónak vagy épp boszorkánynak.

Észak-amerikai indiánok között élhetett valamikor egy olyan ember aki bár még nem mindent értett-- például hogy ő amikor bármit lát, akkor nincs is lélekben a testében--

Valamikor régen élhetett amikor volt abban az időben egy hatalmas katasztrófa is. Na most ez az indián Látott" egy csodálatos hatalmas hófehér, ragyogó, különös (energia részecskékből álló ) lovat valószínűleg a levegőben repülni és nyeríteni. Elképzelhető, hogy akkor halt meg valaki épp a törzsből--- Erre mit feltételezett ez az indián varázsló", hogy a holtak lelkéért érkezik a ló. De mivel olyan magason van és ott nyerített figyelmeztetőn-- ezért attól kezdve a halottaikat magas cölöpökre fektetik, hogy könnyebb legyen felülnie a ló hátára annak a távozó léleknek. Ez a szokások a mai napig meg van az indiánoknak a rezervátumban.

DE! Az indián varázsló tévedett sajnos, jobb lett volna ha elviszi onnan a törzsét, mert az isteni Nagy Energia Fehér lovai nem azért jönnek, hogy a holtakat elvigyék hanem azért, hogy figyelmeztessék az élővilágot, hogy azon a helyen katasztrófa várható-- még pedig felülről aszteroida vagy meteor eső. De mivel az indián ezt félre értelmezte, elképzelhető hogy nagyon sok ember ott lelte a halálát ha nem figyeltek fel esetleg az élővilág gyors elmenekülésére.Az állatok nem csak megérzik de még meg is hallják ezeknek a lovaknak a figyelmeztetését és az ember még sütteti a hasát a tengerparton, és még azt se veszi észre, hogy minden madár, állat eltűnt a környékről, mert azok már tudják hogy vagy égi csapás érkezik fentről vagy épp a talpuk alatt, vagy épp az óceán alatt szakad ketté a föld.

Tudnillik nem csak hófehér hatalmas több emelet magas energia lóvai vannak az isteni Tudatnak hanem van még egy Teremtő isteni Erő, amely a földünkben áramlik és onnan sugárzik ki-- annak is az ener4giái nem valamiféle miniatűr részecskékként száguldanak a földi szerkezetben hanem bizony hatalmas koromfekete energia lovak formájában vagy mélyen lent a lávában vagy a felszín közelben okozva földrengéseket és repedéseket ébresztik a fel a vulkánokat, mint hatalmas erejű több emeletes ház nagyságú koromfekete-vörösen izzó energia lovak. Ez a teremtő ERŐ amely tömöríteni volt képes az életnek minden molekuláját, ez az erő amely kisugárzik a Földből és két lábon vagy képes állni, mert van gravitáció.

Ennek a Jelenését látta valaki, aki kínai különleges képességű ember volt és maradt fent mint halál szelleme, -- mert azt hitte valószínűleg szintén valami haláleset miatt- régen lehetett, amikor a kínaiaknál a harcosok még szarvakat hordtak a sisakjukon-- azóta a kínaiak így ábrázolják rajzaikon.

Tegyem hozzá én a kétféle lovat először látomásban láttam-- életemben először és utoljára történt meg velem ilyesmi.-- aztán a hófehér hatalmas isteni lovat 1991 aug első napján láttam meg hajnalban-- még a férjem ébresztett hogy hogy furcsa hangja van a földnek mintha dobogna a házunk alatt-- de mivel ilyen látomást láttam tavasszal -- ezért kiszaladt az udvarba, leültem a földre és kiléptem a lelkemmel, mert olyan volt a hangja mint valami ló dobogás-- és valóban ott állt két lábra állva és így már hallottam a nyerítését is,- csodálatos volt!!

Jól tudom amit most elmeséltem olyan mint valami csodálatos mese-- pedig sajnos nem az, - a látomásomban tavasszal rengeteg katasztrófát láttam és szörnyű mennyi halottat és síró embereket nyitott sírok mellett álltak. Amikor a legnagyobb tragédiák fognak történni, akkor én már nagyon pici töpörödött ráncos öreg leszek... persze azon csodálkozom ma már hogy miképp élek én meg olyan hosszú időt akkor amikor tönkre ment a szivem pár éve egy idegességtől? -- mert láttam magamat az utolsó képen és mellettem egy magas vékony férfi állt, de vagy még nem volt arca a látomáshoz, vagy már meghalt akit mutatott-- igy rémülten kinyitottam a szemem nem akartam többet látni.

A Földünk belépett az életének utolsó idejébe-- haldoklik a bolygónk és ehhez hozzá jön még egy hatalmas hihetetlen se4bességgel közeledő aszteroida is ami szemből fog berepülni- mert igy láttam a látomásban sajnos-- nekem is van itthon két csodálatos fiú unokám és Kanadában két csodálatos iker kislány-fiú unokám. S mennyi de mennyi aranyos gyermek akik addig olyan magasak lesznek mint aki mellettem állt... istenem...

Egyébként ha valakinek ilyen látomása van azt nem önmagának, saját tehetségének köszönheti hanem a Fekete isteni Energia Jelenésének-- amely ha észleli az ilyen embereket mint én is vagyok akkor bizony segíteni szeretne és látomást küldhet. De igy volt képes látomásokra Nostradamus is-- bár Ő azt hitte ez valamiféle fekete mágia- egy csudát-

Ez az energia melynek köszönhetjük a testünket ez szinte közelebb áll az élethez mint a Szellemi isten Energia-- Nekem háromszor mentette meg az életemet-- bár nem hittem el hogy igaz amikor megjelent és láttam-- majd frászt kaptam tőle-- kimenekültem a házból-- igy nem patkoltam el. Vagy buta gyerekként este kimentem a befagyott Balaton jegére, Ő megjelent mint valami hatalmas égő feketeség-- én üvöltve megfordultam és meg sem álltam az intézeti ágyamig fejemre húztam a takarót!

28 éves voltam két gyermekem volt, építkezés elején voltunk fabódéba aludtam a gyerekekkel 4-10 év.-- a férjem bejelentette hogy ha kész a lábazat itt sincs-- tudtam valakije van-

A házat bárhogy is károgtak felépítettem egy résztét és beköltöztem őszre a gyerekekkel-- de valami összetört bennem. Akkor könyvelő voltam. Minden este úgy feküdtem le hogy öngyilkossági gondolatok kavarogtak a fe3jembe. De újra felkeltem betakartam a kisszobában a gyerekeket elnéztem őket és nem tettem semmit, viszont egyre többet elkalandoztam lélekben szinte naponta többször arra mentem hogy minél jobban hamarabb sikerüljön de nagyon nehéz volt visszatérnem, az Énem el akart menni örökre, csak nehogy bántsam a gyerekeimet is a valóságban!!-- s ez ment nem tudom meddig. Egy hajnalon arra riadtam hogy valaki megérinti a vállamat, felugrottam, és a szoba másik Felében ott állt hajlottan a Fekete Jelenés, szinte lebénított a sugárzása rácsaptam a kapcsolóra világosság lett és nem láttam többé.

De azon a reggelen ha bármi tenni akartam képtelen voltam. letettem a lábam de tovább semmi, megbénult! irni akartam az orvosnak hogy a gyerekem elvigye hogy jöjjön gyorsan-- de ahogy a papírra néztem megvakultam. Ha felnéztem újra láttam ha ágyban volt a lábam akkor mozgott

Egy évig! kinlódtak velem az orvosok és ismét megtörtént velem a legnagyobb forgalomban hogy dudáltak a kocsik én álltam és vak voltam-- ha bementem a könyvelésbe számolni akartam megvakultam menni akartam valamiért megbénultam.

Akkor azt mondtam na ennyi elég volt önmagamból és elhelyezkedtem a klinikára dolgozni ismét tanultam és intenzív-ápoló lettem végül-- de attól kezdve, hogy megláttam a béna, beteg komában fekvő embereket, soha többé nem bénultam le, nem vakultam meg, nem féltem a különös képességeimet sőt igyekeztem minél jobban megérteni mi az ami kilép mi az amitől élünk miért kell meghalnunk stb stb

2012. szept. 27. 13:07
 24/48 anonim ***** válasza:

Még valami 21/ felejtsd el a Sátán fogalmat is. S jól jegyezd meg a teremtő erők, nem hazudnak soha, nem csapnak be senkit soha, nem szeretnek de nem is bántanak, csak is odafigyelnek az életre és óvják ha kell ha lehetséges.

Csak az ember vált aljassá hazuggá gazemberré a Teremtők soha- a legőszintébb létezés formák.

2012. szept. 27. 13:19
 25/48 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Először őt nézd meg, és hallgasd meg, hidd el, érdemes: http://www.youtube.com/watch?v=yjEZIhIaCsg
2012. szept. 27. 18:13
 26/48 anonim ***** válasza:

csodálatra méltó szegény Nick Vujicic de ez se Isten műve csak a sérült gének műve sajnos--

Ezt a videót érdemes lenne megnézned kérdező. Talán erőt meríthetnél belőle.

Bár be kell valljam, nem szeretném átélni azokat a perceit amikor egyedül marad...

Még nekünk épp-kézláb- látó embereknek is vannak depresszív pillanataink, akkor el se tudom képzelni hogy a sérült embereknek milyen nagy fájdalmuk lehet...

2012. szept. 28. 18:12
 27/48 anonim ***** válasza:

21/ tudod semmi közöm a ezo marhaságokhoz. S tudod azért mert nem magolom be és nem idézek szószerint a vallásos szövegekből az nem jelenti azt hogy ne olvastam volna őket kismilliószor át-- épp azért mert keresgéltem válaszokat akartam vagy érteni akartam mindent.

Nem véletlenül említettem olyan hitet mint ami nem megszokott hazánkban mostanában-- mivel szinte minden fellelhetőt végig böngésztem ami könyvtárban kapható volt.

Azt írtad ne jöjjek ezzel a mágneses-... nem irom tovább ahogy te írtad... szóval miért ne jöjjek?

Gondolkodj logikusan itt ülünk és kapcsolatban vagyunk-- minek köszönhetően az elektromos részecskéknek.

Bekapcsolod atv készüléket minek köszönhető a kép rajta-- mágneses részecskék áramlásának a fénynek amelyek a képcső fényérzékeny anyagára írják" nagyon gyorsan azt, amit Te3 látsz--- tehát információt képes felvenni a mágneses részecske hullám, továbbítani és kisugározni amit a tv készüléked befog és te látod.

Ez durván megfogalmazott rövid leírása volt a mágneses részecskék képességének--DE! ez csupán a műholdtól a VEVŐIG egy irányú energia szálrendszert és információt alkotott.

Benned két energia szálrendszer futkározik mint valami két lélek energia-- az egyik a test-energia vagy is az agy+idegrendszeri, ez pozitív töltésű.

De van még egy szálrendszer ami szintén a középagyból áramlik ki azzal a különbséggel hogy vezeték nélkül (idegszálaknélkül)szabadon hálózza be a testedet belül majd a legvégén kívül a bőröd felszínén ez mágneses szálrendszer, számtalan zárt-köröket alkotó szálrendszer-

Gondolkodj ha egy szálrendszer zárt és arra információ kerül az agy segítségével vagy épp érzékeléssel kisugárzásával, az mind megmarad! S ez válik a Te Tudatoddá illetve, a gondolataiddá amely érzelmi feszültséggel színezett.

Nem az agyban keletkezik a gondolat az agy csupán memória egységek, és irányító központ.

A tudatod a gondolatod a mágneses szálak alkotta LELKED-- ez felel meg a vallások általi lélek fogalomnak-- aki komában van, annak vagy még ott van és visszahozható vagy nincs ott és nem hozható vissza.

Kivételt képez az agyhalott állapot-- elpusztult az agy, de a középagy nem és a lélek is megmaradt-- visszahozható de csak figyelni képes-- éber koma állapot-- vagy eltávozik a lélek is.

Mi értelme az életnek azt kérdezed? Először is Neked kell értelemmel megtöltened. Azt a tehetséget amivel születtél azt tovább képezni, családot alapítani és szeretni.

Ha az életedet becsületben Emberhez méltón élted akkor a lelked elérheti a halhatatlanságot-- Isteni energiával azonosulva. S egxyszer ha itt vége az életnek, mert a Föld alkalmatlan lesz rá akkor valahol az univerzumban Te is mint isteni Teremtő újra fogod teremteni az életet--

Reméljük önmagunkat is és emlékezni is fogunk a mostani életre és szeretteinkre--- Bár ebben nem hiszek, mert amikor kiléptem annak idején, kint a szabad Térben a valóság megszűnt mint gondolat... még a gyerekeim se jutottak akkor eszembe... semmi csak AZ volt és semmi más!

2012. szept. 28. 18:41
 28/48 anonim ***** válasza:

21/ Nahát igy képzeld el egy Tudatossá vált energiáknak a létezését amit az ember Istennek nevezett el-- igaz az ő istenük valahol kint hűsöl az univerzumban, az én Istenem viszont itt vannak a talpunk alatt a Földben; a Magmában és onnan áramlik ki majd vissza-- vagy is zárt energia szálrendszer! A másik a föld anyagában áramlik és szintén zárt energia rendszer -- mint meséltem a lovakat amelyek ki-ki válnak ebből a szálrendszerből

az egyik a Fehér isteni energia,

a másik a Fekete energia-- amit mostanában annyira keresnek a tudósok! c..c..c..c ha megtalálják akkor végre a gravitációs energiát is megtudják határozni végre...c..c..c!!

2012. szept. 28. 18:50
 29/48 anonim ***** válasza:

Ha vak vagy, hogy olvasod el a hozzászólásokat?

Aki vak, ne olvasson, akinek nincs keze és lába, ne járjon konditerembe!

2012. szept. 28. 20:26
 30/48 anonim ***** válasza:

mami, mami, mami...

Biztos nagyon érdekesek a történeteid és a tanításaid. Gondolkodtam rajta, hogy végig fogom olvasni a gondolatiadat/blogjaidat, csak sajnos nincs rá elég időm és erőm jelenleg.

Viszont egyáltalán nem tűnsz nekem sem butának, sem elemebetegnek és gonosznak sem.

Mégis van valami, ami maitt nem vagyok képes hinni neked.

Mondjuk mert te sem adtál választ arra, amire senki sem képes.

De azért még külön megkérdezem tőled, hogy ugyan már miért akarjak élni, örök életet kapni, Istenné lenni?

Szerintem nem létezni csodálatos dolog ebben a világban.

Továbbra is fenntartom az állításom, hogy te és még nagyon sokan kevered a kereszténységet a katolicizmussal és azokkal a tévtanításokkal, ami néhány magát vallásosnak valló ember szájából származik. Persze írod, hogy elolvastad a Bibliát. Hát nem mindegy, hogy milyen nyelven teszed. És a legsúlyosabb hiba szószerint értelmezni a sorokat....Mindegy, te tudod mit gondolsz és mit csináltál.

Azt sem értem, hogy honnan vetted azt, hogy a gonosz (sátán) azért lett kitalálva, hogy a felelősséget át lehessen tolni másra.

De akkor megkérdezem tőled, hogy szerinted miért van bűn a világban? Miért ilyenek az emberek? Meddig lehetnek ilyenek és miért lehetttek ilyenek?

A kereszténység nem tanít ilyet sem, hogy a bármit megtehetsz, ha hiszel Jézus nevében vagy gyónsz vagy fizetsz a papoknak vagy temploba jársz stb...stb..

Nem ismerjük egymást, nem tudlak értékelni. De egy dolog szerintem közös bennünk. "Gyűlöljük" a bűnt. Vagy tévedek?

Én úgy gondolom a cselekedet számít, a szeretet és igazság. Ha ezek és a többi dolog a világban illuzió, akkor ki a francnak van rá szüksége?

2012. szept. 28. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!