Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell szeretni azt a...

Miért kell szeretni azt a nagy láthatatlan izét? Még a legszemetebb ember is jót tenne a többivel ha bármit megtehetne. De a nagy láthatatlan izé az nem tesz semmi jót hiába tehetné. Többi lent.

Figyelt kérdés

A jézus srácot miért kellene bírnunk?

Azért mert bort csinált a vízből?

Én abból a borból nem kaptam.

Vagy azért mert vakokat gyógyít?

Alig múltam 20 és majdnem vak vagyok.

Ide mégse jön semmilyen jézus.

Ha annyira megtehet mindent miért nem öli meg azt a jófej kígyót aki segített nekünk? Én azt mondom ha a keresztény isten létezne ő lenne minden élőlény legnagyobb ellensége.

Azt amit írtam meg a kígyónak köszönhetem:)

2012. szept. 26. 02:56
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

"Ha vak vagy, hogy olvasod el a hozzászólásokat?"

"Alig múltam 20 és majdnem vak vagyok."

Ha értelmi fogyatékos vagy hogy olvasod el a hozzászólásokat?:)

2012. okt. 9. 13:03
 32/48 anonim ***** válasza:

30/31 két kérdést tettél fel. az egyik rövid válasz ezért erre felelek.

azok után amit megtapasztaltam, hogy az isteni energia tudatos abból ahogy láttam a Földünket belülről és ami gondolat akkor született a lelkemen azt tudom válaszolni arra kérdésedre, hogy még is mi értelme az életnek és halhatalanság elérésének, hogy azért mert ahogy a mi szellemi lekünk elhagyja atestünket úgy fogja elhagyni a Földünk szellemi energia leke a Földünket, mert már nem csak univerzumi atomi törvény van benne hanem tudatos Teremtő Isteni tudat amelybe minden tiszta holt lélek belépett és eggyé vált vele mint tudatos gondolkodni érezni képes emberi emlék. Ha a Földünk meghal-- és azt láttam a Föld belsejébe visszatekintve a láva iszonyatos szélességére és a felette levő tojáshéj vékonyságú megmaradt kéregre-- a Földünk haldoklik és az emberiségnek csak pár ezer éve van itt mint élőnek-- aki életbe marad és a technika fejlődik akkor talán elmehetnek egy alkalmas bolygóra talán... mert túl nagy az emberiség lélekszáma. Ami azt feltételezi, hogy sajnos a kis százalék gazdag réteg fog elmenni, menteni az irháját és kevés számú rabszolgának, kiszolgálónak való tömegember sajnos, mert ilyen az emberi faj.

Viszont azok a lelkek akik istenné váltak, kiszakadnak a már holttá, kiégett Földből és elzúgnak valahová egy életre alkalmas bolygóra és ott egy sokkal szebb, tisztább emberibb életet teremtenek-- de velük lesz minden olyan állat lelke is amelyek szépek és megértek egy újabb élet keletkezéséhez-

A másik kérdésed az emberi faj rosszasága... Semmiesetre se valamiféle babonaság alkotta sátán vagy ördög miatt olyan amilyen-- Valamikor érthető volt az őskori agresszió isz még félig állat volt egy vad környezetben még vadabb másik törzstől veszélyeztetve.

De az ember isteni intelligenciát, képességet is kapott, a csodálatos természeten kivül, csak élni kellett volna használva az eszét és ma egyetlen gyermek se éhezne nyomorogna a világon, mert nem kiűzetett a paradicsomból hanem belehelyezett volt.

Mire használta az intelligenciáját? A gyengébb csak szorgalommal rendelkező emberek eltaposására, kihasználására, rabszolgává, cseléddé minősítette le vagy épp halomra ölte a hatalomért a pénzért a rangért-- vagy is rosszabb mint a természetes ragadozó, mert nem szükségből tette hanem, mert gazemberré vált csalóvá hazuggá aljassá!

S azokat a tömegembereket akiket elnyomott ínségre, szükséget szenvedő életre kényszerített, azokba bele sulykolta az alázatot és mindenféle esti mesével traktálta hogy uralkodhasson felettük, mennyországot vagy épp reinkarnációt hazudva csak azért hogy féljenek, térdre boruljanak hűséges kutyaként csaholjanak.Ehhez nyújtott nagyon sok segítséget, minden egyes e világi vallás közösség.

Azt a réteget amelyik megmaradt állva egyenes gerinccel és fellázadt, azt megtanította ölni, majd szükségből lopni csalni hazudni-- mert az élet első törvénye ami a lélekre lett írva az, hogy ÉLNED KELL MINDENÁRON! ÉS UTÓDAIDRÓL GONDOSKODNI! Ez még az állatvilágnak minden egyes fajnak a lelkére is rá lett "gondolva" mint feszültség.

S minden amit az ember átél, minden amit életében cselekszik az rákerül a lélek tudatára és a DNS kódokra amit ismételten átörökít, mint ősöknek kevert emlékturmixát. Tehát hiába becsületes valaki vagy anti alkoholista ha az ősök között sokáig lopni kényszerültek vagy alkoholista volt valaki-- ezeknek emléke töredékekként hol egyik hol másik generációnál a felszínre jön abban a pillanatban ha az élet, a társadalmi igazságtalanságok a szükség vagy a kétségbeesés rákényszeríti.

Tehát az emberi faj ahelyett hogy még életében valóban isteni Emberré vált volna, helyette sajnos nagyon sok embert megrontott és eltorzított, vagy épp szerencsétlen elmebeteggé tett a sok sok évezredek óta.

2012. okt. 10. 00:13
 33/48 anonim ***** válasza:

Még valami nem keverem az írásaimban egyik vallást se, mert nem vagyok vallásos- Az viszont igaz, hogy felhasználok belőle fogalmakat-- de azok se mostaniak hanem már ókori fogalmak -Isten, és a Lélek fogalom ez már az ókorban kitalálták amikor nem volt kereszténység. egyébként is filozófusok találták ki..

De ezt olvashatod a blogomból is ki. Ami viszont megtapasztalásokon múlik-- nem kötelező elhinni és csak jóindulatból tettem közzé, hogy segíthessek megválaszolni a kérdéseket amelyeket sok ember keres.

2012. okt. 10. 00:33
 34/48 anonim ***** válasza:

Mondj nekem egy nagyon szemét embert, aki jó szokott tenni másokkal? Én nem tudok ilyenről.

A másik, hogy igaz embert sem ismerünk, nem létezik. Ahogy Lót sem talált a környezetében, akkor miért mi találnánk? A másik, hogy az utolsó időket éljük és lehet hogy te még egy esélyt kaptál az élettől, hogy megpróbáld szeretni az Istent.

A harmadik álláspont, hogy Isten azért teremtett téged így, hogy megmutassa rajtad a hatalmát.

A negyedik, a farizeusok szempontja szerint, azért ilyen nyomorúságos az ember, ha pl. olyan mint te, mert előző életében vagy az ősei nagyon rossz dolgot művelt(ek).

2012. okt. 11. 19:14
 35/48 anonim ***** válasza:

Úgy is mondhatjuk, az Isten tudja...

A közmondásunk pedig tükrözi, hogy "nem esik az alma messze a fájától", tehát az őseid miatt is te felelsz, mert olyan vagy mint ők!"

2012. okt. 11. 19:16
 36/48 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok olyan.

Még csak hasonló se.

2012. okt. 11. 19:21
 37/48 A kérdező kommentje:

A közmondásunk pedig tükrözi, hogy "nem esik az alma messze a fájától", tehát az őseid miatt is te felelsz, mert olyan vagy mint ők!"

Egyébként meg ha ez igaz akkor isten a legnagyobb ősünk.

Ennyi erővel megint oda lyukadunk ki hogy isten a hibás:P

2012. okt. 11. 19:29
 38/48 anonim ***** válasza:

Butaságokon vitáztok. az emberi szervezet törékeny, ami betegségek keletkezésével jár.Ezt felesleges akár az ősöket akár Istent kárhoztatni.

Nekem lett két gyermekem de szinte semmit nem örököltek se tőlem se a férjemtől -- természetre, tehetségre gondolok.

aztán van két csodálatos unokám és a legmegdöbbentőbb hogy nagyon sok mindenben hasonlítanak ránk, természetben és tehetségekben is.

Én ritkán beszélek, és röviden a nagyobbik unokám hasonló, úgy kell kihúzni egy-egy mondatot belőle. A kisebbik szinte be se áll a szája, mint egy beakadt lemezjátszó tű ahogy kinyitja a szemét és amíg le nem fekszik. A férjem detto-- csak reggel felkeléskor annyit szövegel egy szuszra mint én egy hét alatt.

Tény és való a DNS- sel sok mindent örökölhet az ember de nem csak az ősőktől, hanem mindenkitől a társadalomtól az átélt élettől, és még a számtalan vírus, vagy épp betegség is átírja a DNS-- amit aztán átörökítünk az utódainkba. Az hogy mikor fog és melyik generációnál előtérbe kerülni bármi is, az már a sors keze.

Egy biztos gyengék és esendőek vagyunk mi az élő, testileg és bizony lelkileg is nagyon-- még egy semmi vírus is erősebb nálunk és hamarabb változtatni képes önmagán (mutáció) ha veszélybe kerül, mint mi az ember.

S felejtsd el az a butaságot Kérdező hogy kígyó, mert olyan értelemben ahogy te gondolod nem létezik, ne fantáziálj inkább tegyél meg mindent amit csak lehet orvosilag vagy ahogy ajánlottam hogy javuljon a látásod és főleg Istent hagyd ki ebből a szerencsétlenségedből.

Isten nem jó, és nem szeret, de nem is rossz, és nem is árt annak amit alkottak. Az élet fölé hajol védőn!--- Bár ha az emberiség régi és jelenlegi igazságtalan élet minőségét és aljasságait nézem.... HÁT ha én isten lennék... bizony kitakarítanám ezt a világot, mert lassan több lesz a mocsok" mint a tiszta lelkű ember!

2012. okt. 12. 00:25
 39/48 anonim ***** válasza:
Isten szerintem jó és engem biztos szeret, mert kinyilvánította magát. Nem lehet, hogy nem eléggé keresitek?
2012. okt. 12. 18:46
 40/48 anonim ***** válasza:

39/ örülök, hogy Neked kinyilvánította magát.

Én soha nem is gondoltam Rá és nem is kerestem és még is 1991 tavaszán belebotlottam, télen november utolsó napján pedig csak a Jelenése, kirántotta raportra a lelkemet fel a csudába valahova messzire.

Amig rezdült a hangja addig olyan boldogságot éreztem amit az ember soha nem képes az életben-- sokáig miután visszatértem, hiányzott, nehezen éltem nélküle-- Pedig valójában nem szeretet kisugárzás volt ami elárasztott, hanem ilyen az energia kisugárzásának minősége amikor jóindulatú. szine ezüstös fehér és vakitó.

A haragja, indulata-- iszonyú soha ne tapasztalja meg az emberiség, mert akkor elpusztul! Én csak nagyon messziről láttam, amint lesújtott. Feszültsége a legnagyobb villám erejénél is nagyobb szine sötét haragos lila és sötét kék, ereje hasító, mint a lézer-kés és akkora erővel lökte meg a levegőt, hogy amikor elért hozzám annak hatása, mintha egy beton több vágódott volna a lelkem jobb oldalához.

Szóval inkább nem jó és nem rossz viszont ragaszkodik a természet törvényének betartásához--- jobb lenne ha az emberiség egyszer erre is gondolna mielőtt elpusztítaná a természet egyensúlyát vagy mint annyi éhező tömegember él ma is a világon-- egyszer még lesöpörheti a világunk gazembereit még észbe se fognak kapni és megsemmisülnek!!-

Csak már látnám akkor béke lenne, és boldog becsületes emberek töltenék meg a világot.

2012. okt. 12. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!