Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hány kérdést tettek fel...

Hány kérdést tettek fel Jehova tanúinak illetve Jehova tanúiról?

Figyelt kérdés

Lehet hogy csak nekem tűnik így ,de az idei évben rengeteg ilyen jellegű kérdés született. Mondhatnám úgy is hogy "toronymagasan" vezet.:)))

A Hit gyülis kérdések vannak a 2. helyen.

Azt azért szeretném leszögezni hogy a vita tárgyát a kérdések zömében az Őrtoronyszervezet képezi.

2012. aug. 20. 09:52
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy általában az angol / német a tévesztés oka; és neked különben is elnézem; csak gondoltam, jelzem. :)

A kérdésed viszont nem komoly, ugye? :O

Mivel a 0 páros szám, tehát igen, annak számítanak... :)

Daniele Silvestri - Frasi Da Dimenticare

http://www.youtube.com/watch?v=ixmwUDO0PTI

U. i.: Ha legközelebb sem írod meg, jó-e a megfejtésem, kénytelen leszek megkérdezni egy villanyszerelőt. :D

2012. okt. 19. 21:21
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés lényege inkább az volt, hogy a nem festett oldalú kockák is számítanak-e. Azok nélkül elég lehetetlen eredményre jutottam. Nyilván ha igen, akkor párosként esnek számításba.

A villanyszerelős feladatra jó lett a megoldás. Azt hittem egyértelmű abból, hogy nem kötekedtem. :)

Bár az izzók vannak a pincében, nem a kapcsolók. Ki a fene szeretné a lakószint izzóit a pincéből kapcsolni? :O

====

Megoldás a kockás feladatra:

Páratlanok:

A nagy kocka méretétől függetlenül (hogy hány kis kockából áll össze) van 8 darab 3 festett oldalú és a nagy kocka oldallapjainak a méretétől függő (n-2)^2 egy festett oldalú kis kocka, ahol 'n' a kis kockák száma a nagy kocka élein.

Párosok:

A nagy kocka élein van n-2 számú két festett oldalú kis kocka, illetve a nagy kocka belsejében (n-2)^3 számú festetlen (0 festett) oldalú kocka.

A kockának 6 oldala és 12 éle van.

Ebből következik:

8+6(n-2)^2=12(n-2)+(n-2)^3

n=4

Vagyis 4 kis kocka élhosszúságú a nagy kocka.

És rajzoljon annyit a fene! :D

(ez egy kicsit elegánsabb megoldás :P )

====

És az én feladványom:

Van egy gazda. Van kilenc jó kaszása. A kilenc kaszásból három a fia, hároma veje, három pedig a sógora. És mind a kilencen ugyanattól az anyától vannak! Ez hogy lehet?

2012. okt. 19. 22:30
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdés lényege inkább az volt, hogy a nem festett oldalú kockák is számítanak-e. Azok nélkül elég lehetetlen eredményre jutottam. Nyilván ha igen, akkor párosként esnek számításba."

Én meg pont azért haladtam túl a helyes megoldáson először, mert nem jutott eszembe, hogy belül vannak ám festetlenek is...

"A villanyszerelős feladatra jó lett a megoldás. Azt hittem egyértelmű abból, hogy nem kötekedtem. :) "

Nem, nem volt egyértelmű. Néma gyakorivalasz2-nek Berta Wooster sem érti a szavát. :P

"Bár az izzók vannak a pincében, nem a kapcsolók. Ki a fene szeretné a lakószint izzóit a pincéből kapcsolni? :O "

Ááá... Úgy látom, ismét nagyon figyelmes voltam. :(

"Megoldás a kockás feladatra: (...)

Vagyis 4 kis kocka élhosszúságú a nagy kocka."

Szerintem is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__35..

"És rajzoljon annyit a fene! :D "

Ööö, izé... én rajzoltam... :D

Kettest (:D ), hármast, négyest, ötöst; aztán amikor rájöttem a hibára, akkor újból hármast és négyest.

"(ez egy kicsit elegánsabb megoldás :P )"

Nem is kicsit. Gratulálok. :)

A feladványhoz már túl késő van... Jobb kifogás most nem jut eszembe. :D

Holnapra meg hátha valaki más megfejti. :D

http://www.youtube.com/watch?v=0hed0NHeqhs

Jójszakát! :)

2012. okt. 19. 23:10
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha senki nem jelentkezik, akkor kénytelen vagyok feladni. Merthogy passz, halványlila gőzöm sincs. :(((

Maxim Mrvica – Flight of The Bumblebee

http://www.youtube.com/watch?v=UJK4S2xvGkk

Maxim Mrvica – Kolibre

http://www.youtube.com/watch?v=dgcNVq40TBA

Maxim Mrvica – New World Concerto

http://www.youtube.com/watch?v=55nlorAnmIA

További szép napot. :)

2012. okt. 21. 15:16
 35/51 anonim ***** válasza:
100%

Semmi ötlet?

Akkor a megoldás:

A gazdának van három fia a feleségével, illetve a feleségének még hat fia a házassága előttről. Ebből három a gazda három lányát vette el, három pedig a gazda három húgát.

Így megvan a három fiú, a három vő és a három sógor, mind egy anyától.

2012. okt. 22. 18:47
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

Ááá, ez fájt...

Most cserébe valami jó nehezet kellene írnom, de a te szintedhez képest csak "dedósakat" tudok. :(

No, mindegy, azért az enyhébb agytorna is jó; plusz hátha van, akit ez is szórakoztat, csak nem meri leírni a válaszokat. :D

1., Ha ma éjjel 12 órakor esik az eső, lehetséges-e, hogy 72 óra múlva derűs, napsütéses idő lesz?

2., A szabónak van egy 16 méteres posztója, amiből naponta levág 2 m-t. Hányadik nap vágja le az utolsó darabot?

3., Egy versike a Lúdanyó meséiből, Tótfalusi István fordítása:

Hányan voltak?

Egyszer mentem Kisasszondra,

jött szembe egy úr

meg hét asszonyka,

mindegyiknél hét kicsi kaska,

minden kasban hét kicsi macska,

mindegyiknek hét kicsi kölyke,

farkuk, lábuk kunkori, görbe.

Kaska,

macska,

görbe

kölyke

és az úr meg hét asszonyka:

hányan mentek Kisasszondra?

Nos? :)

Áh, bemásolom az eredetit is:

"As I was going to St. Ives..."

by Mother Goose

As I was going to St. Ives,

I met a man with seven wives;

Every wife had seven sacks,

Every sack had seven cats,

Every cat had seven kits;

Kits, cats, sacks, and wives,

How many were there going to St. Ives?

Üdv. :)

2012. okt. 28. 21:36
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

1.

Mivel 72 óra 3 teljes nap, éjfélkor ritkán van verőfényes napsütés.

2.

Egy hétig vagdalja a posztóját, mert a 8. napra maradt 2m-ből nincs mit levágni.

3.

Csakééén!

Most jövök én:

1. Egy csikkszedõ négy csikkbõl tud magának egy cigarettát sodorni. Egy este 16 csikket sikerült találnia. Hány cigarettát tud aznap este elszívni?

2. Van egy vár, amelyet egy sárkány õriz, aki arról híres, hogy minden állításról el tudja dönteni, hogy igaz vagy hamis. Ha igaz az állítás, akkor megégeti az illetõt, ha hamis, akkor megeszi. Arra jár egy vándor, odamegy a sárkányhoz, mond neki valamit, mire a sárkány beengedi a várba. Mit mondott a vándor? Állításnak kell lennie.

3. Ez egy nehezebb lesz :)

Négy bogár A, B, C és D áll egy 10 cm oldalhosszúságú négyzet egy-egy sarkában. Egyszerre megindulnak, A bogár B felé mászik, B bogár C felé, C bogár D felé, és D bogár A felé. Mind a négyen állandó és egyforma sebességgel másznak, minden idõpillanatban a másik felé. Mekkora utat tesznek meg fejenként mire a kiindulási négyzet középpontjában találkoznak?

2012. okt. 28. 21:51
 38/51 anonim ***** válasza:
100%

Tudtam, hogy neked túl könnyűek lesznek a feladatok; naná, hogy mindhárom megoldásod jó. :)

És sajnos úgy látszik, a többiek végleg kiszálltak a játékból... :(

-------

Megoldások:

1. A 16 csikkből 4 cigit tud sodorni; ha ezeket elszívta, akkor a 4 csikkből plusz egyet; tehát összesen 5 cigarettát tud aznap este elszívni.

(Nem magamtól vagyok ilyen okos, mert ezt a feladattípust már ismertem. :D )

2. Passz. Egy állítás vagy igaz, vagy hamis; egyiknek sem az a következménye, hogy a vándort beengedi a sárkány a várba; tehát gőzöm nincs, mit mondhatott.

3. Ha a bogarak a négyzet sarkaiból indulva egymás felé másznak, akkor nem a négyzet középpontja felé tartanak, hanem egy másik sarok felé; tehát soha nem fognak odaérni a középpontba. Vagy nem? :O

-------

Legalább a maradék renomémat megőrzendő legközelebb kénytelen leszek valahogy mégiscsak leírni az ábécés feladatot. :P

De most megint egy kis óvoda. :D

1. Kacsamama bemutatja kiskacsáit a baromfiudvarnak. A kiskacsák libasorban

vonulnak az udvarba. Hány kiskacsája lehet kacsamamának, ha pontosan 9 kiskacsa megy másik két kiskacsa között?

2. Egy 3×4 szeletből álló táblás csokit a rácsegyenesek mentén tördelünk. Minden lépésben kezünkbe vesszük valamelyik csokidarabot, majd kettétörjük.

Összesen hány ilyen törés szükséges ahhoz, hogy 12 darab 1×1-es szeletet

kapjunk?

(A) 4

(B) 6

(C) 6-nál több

(D) 12-nél kevesebb

(E) 12

3. Kinga egy rózsabokron nektárt gyűjtő méheket látott. A szomszédos fa irányából néha pókok is megjelentek. Egy pillanatban Kinga 56 lábat számolt meg a bokron. Az alábbiak közül melyik eset fordulhatott elő a rózsabokron?

(A) Csak méhek voltak rajta.

(B) Csak pókok voltak rajta.

(C) Csak egy pók volt, a többi méh.

(D) Csak egy méh volt, a többi pók.

(E) Ugyanannyi pók volt, mint méh.

-------

Nagyon rákattantam erre a furcsa zongorista srácra, úgyhogy nem hagyom ki. :)

Maksim Mrvica - Exodus

http://www.youtube.com/watch?v=AdZ-H9eYdHA

Maksim Mrvica - Hana`s Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=eCYjepWJ7OU

Maksim Mrvica - Still Waters

http://www.youtube.com/watch?v=SbCkcOahGL4

Maksim Mrvica-Cubana

http://www.youtube.com/watch?v=4ZvHtcrTHsA

2012. nov. 2. 20:34
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

1. A válaszod jó.

2. A vándor azt mondja, hogy meg fogsz engem enni. Így paradoxont idéz elő, mivel ha megeszi, akkor igaz a vándor állítása, így meg kellene égetnie megevés nélkül, ha pedig megégeti, akkor hamis és meg kellene ennie égetés nélkül. Így inkább beengedi.

3. Itt már az indulás is hibás. A bogarak nem a sarkok felé, hanem egymás felé másznak, az útirányaik minden pillanatban merőlegesek egymásra, így egy-egy logaritmus spirálon közelítik meg a négyzet középpontját és egymást. A bejárt úthosszuk pedig megegyezik a bogarak egymástól vett kiindulási távolságával, vagyis 10cm.

Pedig még szóltam is, hogy ez nehezebb feladat. :)

====

Te feladványaid:

1. 11. A 9 mind egymás között van, de kell lennie egy elsőnek és egy utolsónak, amik nem lehetnek másik kettő között.

2. Ez a feladat ugyan olyan, mint a szabó exkluzív naptára volt. Egyel kevesebb törés, mint ahány csokiszelet van, vagyis 11. Ez kevesebb, mint 12.

3. E, akkor 4 pókja és 4 méhe volt (4*6+4*8=56)

Előfordulhatna a B is (7 darab pók és így 56 láb), de alapfeltevés volt, hogy méheket figyelt.

====

Akkor most jöjjenek inkább könnyebb feladatok:

1. Van egy 9 literes, és egy 4 literes vödrünk, és egy patak vize, amibõl merhetünk. Nekünk pontosan 6 liter víz kellene.

2. Meghal egy ember, és az ügyvéd elõtt felolvassák a végrendeletét: "Én Bodri Jóska, született 1859-ben Budapesten, most 1920-ban, az elsõ világháború uán 2 évvel a következõ végrendelet hagyom: Házamat legidõsebb gyerekemre, Józsefre hagyom. Fûrésztelepemet a másodszülött fiamra, Károlyra hagyom Vagyonomat pedig egyetlen lányomra Jolánra hagyom. Ha valamim még halálom napjáig lesz, azt osszák szét gyermekeim között egyenlõ részben aláírás: Bodri Jóska" Az ügyvéd átfutja a papírt, és azt mondja: A végrendelet hamis! Honnan tudta?

2012. nov. 3. 16:16
 40/51 anonim ***** válasza:

Az előzőből a 2. feladatod nem ér; ilyen lehetőségről szó nem volt, hogy "inkább beengedi". :P

Ennyi erővel inkább fel is rúghatná mérgében, vagy mittudomén... :D

A 3.-nál pedig hiába szóltál, hogy nehezebb; azt hittem, hogy pont ez a trükk benne, hogy mivel "egymás felé" másznak a bogarak, így csak körbe-körbe járnak a négyzet oldalain... Ja, és persze az én fejemben az "egymás felé" kizárólag egyenes vonalú pályán volt elképzelhető; nem voltam elég rugalmas... :D

====

A megoldásaid:

Az 1. stimmt. :)

A 2.-nál valóban 11; és az oké, hogy ez kevesebb, mint 12, tehát a D válasz jó. De a 11 > 6, tehát a C válasz is jó.

A 3.-nál nem tökéletes a megoldás; nem akarod még egyszer átgondolni? :)

====

Nnna, a "könnyebb" feladataid... Az 1.-n csak azért törtem a fejem, mert nagyon ciki lett volna megint beírni, hogy nem tudom... :D

De legalább rájöttem: A 4 l-es vödörrel elkezdjük töltögetni a 9 l-est. Kétszer teletöltjük, az 8 l; a 3. töltésnél csak 1 l-t tudunk áttölteni, így a 4 l-esben marad 3 l víz. Kiöntjük a 9 l-esből az összeset, beleöntjük a 3 l vizet; utána egyszer a teli vödröt (4 l), így 7 l lesz benne; ezután 2 l-t tudunk beletölteni, és a 4 l-esben marad 2 l. Megint kiöntjük a nagyból az összes vizet, beletöltjük a kicsiből a 2 l vizet; majd újratöltés után az összeset, azaz 4 l-t, és így pont 6 l víz lesz a nagy vödörben. :)

[Még egy ilyen feladat, és elájulok... :D ]

A 2. feladatot ismertem még gyerekkoromból, csak más szöveggel; de a lényeg: 1920-ban még nem lehetett tudni, hogy lesz még egy világháború; tehát akkor még nem volt számozás. És mivel a végrendeletben "I. vh." szerepel, azt csakis később írhatták, tehát hamis a cucc.

[Most elkezdtem azon morfondírozni, hogy mikor jött a számozás; gondolom, 1939-ben még nem volt... ]

====

Ez most nem zene lesz; ma futottam bele, szerintem tök ari:

Useful Dog Tricks performed by Jesse

http://www.youtube.com/watch?v=P9Fyey4D5hg

Ez a kutya meg nem kicsit lökött:

http://www.youtube.com/watch?v=XD4WnQ1pvMI

Ez a fickó (Patrick Sébastien) tud valamit...:

http://www.youtube.com/watch?v=ewbr4M6JyyI

Ez a dal pedig az egyik kedvenc filmemhez kapcsolódik:

Narnia - In Like A Lion (Always Winter)

http://www.youtube.com/watch?v=tXAY9txPLYk

Láttad esetleg a filmet? Ha nem, ajánlom figyelmedbe; ahhoz a kérdéshez akartam bemásolni a linkeket, amit egyszer szétoffoltunk trollok, kentaur stb. témában :D ; mivel a filmben jócskán szerepelnek furcsa lények... Csak az a kérdés már elég régen volt, nem emlékszem a címére sem; és így sokáig tartana visszakeresni. De azért lehet, hogy még sort kerítek rá. :)

2012. nov. 3. 22:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!