Hány kérdést tettek fel Jehova tanúinak illetve Jehova tanúiról?
Lehet hogy csak nekem tűnik így ,de az idei évben rengeteg ilyen jellegű kérdés született. Mondhatnám úgy is hogy "toronymagasan" vezet.:)))
A Hit gyülis kérdések vannak a 2. helyen.
Azt azért szeretném leszögezni hogy a vita tárgyát a kérdések zömében az Őrtoronyszervezet képezi.
Berta Wooster!
"De akkor matekozzunk egy kicsit, ennek a kérdésnek már úgyis mindegy... :D"
Hát köszi ,ez kedves! :D :D (na de még ezt is elnézem neked)
Kösz, kérdező. :)
A kérdésednek meg már tényleg annyi szerintem: egyrészt már megválaszoltuk, kiszámoltuk; másrészt 10 nappal ezelőtt volt az utolsó válasz, tehát nem gondolnám, hogy jönnének még újak. Úgyhogy nyugodt lelkiismerettel szét lehet offolni. ;)
S bár még nem érkezett helyes válasz az előző kérdésemre, de máris jön a következő számolgatós feladat:
Egy baktérium 1 másodperc alatt osztódik, így egy perc alatt lesz tele az edény. Mikor (azaz hanyadik másodpercben) volt félig az edény?
:D
A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolunk ki, okay? :D
Oh, yeah, mindkét válasz jó. :)
Csilla0701, remélem, nem csaltál. :)
Mit szeretnél jutalomnak? Esetleg egy újabb fejtörőt? :D
A kívánságokról eszembe jutott egy vicc:
Egy férfi motorozott Harley Davidsonján a californiai tengerpart mentén, amikor váratlanul egy felhő került a feje fölé, és egy mennydörgő hang szólalt meg:
- Azért, mert te mindig hűséges voltál hozzám, teljesítem egy kívánságodat.
A motoros lehúzódott az úttest szélére, és így válaszolt:
- Szeretnék egy hidat California és Hawaii közé, hogy bármikor átugorhassak a szigetre.
Az Úr így szólt:
-A kérésed igencsak anyagi dolgokra épül. Gondold el, mekkora létesítmény lenne az óceán aljára levinni a tartóoszlopokat. És ehhez rengeteg beton, aszfalt és acél szükséges. Természetfeletti dolognak vélnék. Én meg tudnám csinálni, de még nekem is nehéz lenne. Gondolkodj egy kicsit, hátha eszedbe jut valami más, amivel az emberiség jövőjét tudnád elősegíteni.
A motoros elég sokáig gondolkodott, végül így szólt:
- Uram! Azt kívánom, hogy minden férfi megérthesse az asszonyokat. Tudni szeretném, hogy mire gondolnak; hogy mit éreznek legbelül, amikor csak némán néznek rám; vagy amikor sírnak vagy nevetnek, ha rosszat mondok. És azt is tudni szeretném, hogyan tudnám a nőket boldoggá, kiegyensúlyozottá tenni.
Pár másodperc szünet után az Úr válasza:
- Hány sávot akarsz a hídon?
:)))
A matekról pedig egy nem is annyira vicces szöveg...
Süllyedhet-e ennél mélyebbre a matematika oktatás? Amerikában már sikerült!
Matekóra, 1950:
Egy favágó egy teherautónyi fát 100 dollárért ad el. A költsége az ár 4/5 része. Mennyi a haszna?
Matekóra, 1960:
Egy favágó egy teherautónyi fát 100 dollárért ad el. A költsége az ár 4/5 része, vagyis 80 dollár. Mennyi a haszna?
Matekóra, 1970:
Egy favágó egy teherautónyi fát 100 dollárért ad el. A költsége 80 dollár. Keletkezett-e haszna?
Matekóra, 1980:
Egy favágó egy teherautónyi fát 100 dollárért ad el. A költsége 80 dollár, a haszna 20 dollár. Feladat: karikázd be a 20-as számot.
Matekóra, 1990:
Egy gyönyörű erdő kivágásával egy favágó 20 dollárt keres, mert önző, és nem törődik sem az állatok élőhelyével, sem erdőségeink megőrzésével. Mi a véleményed az ilyen foglalkozásról? Meséld el, hogyan érezhettek az erdő madarai és mókusai! (Minden válasz helyes.)
Csilla, letelt a 30 napos határidő az ajándék kiválasztására; tudom, ezt nem jelöltem meg előzetesen, de nem baj. :D
Szóval akkor önkényesen választottam egy dalt:
http://www.youtube.com/watch?v=Fc1gysvk4wg&feature=my_watch_..
[A lejátszási listán jócskán vannak nem keresztény dalok is, ha valakinek azok jobban bejönnek. :D ]
És megjegyzem, borzasztó, hogy már szét se lehet offolni rendesen egy kérdést... :P
Berta Wooster!
Nem jól adtad fel a feladatot, ilyen formában nagyon könnyű megoldani. Azt kellett volna kérdezni, hogy ha nem 1, hanem 2 baktériumunk van az edényben kezdetben, akkor mennyi idő alatt lesz tele. Erre az emberek túlnyomó többsége egyből rávágja, hogy fele annyi idő alatt, vagyis 30 másodperc alatt.
Üdv.
Na, végre egy kis mozgás... :D
17-eske, én így olvastam a feladatot; állítólag így is sokan bedőlnek. Gondolom, a 18-as is te vagy; jót vihogtam a poénodon. :)
Meséljünk esetleg vicceket? :D
Aki esetleg nem szeret számolgatni, annak itt egy rajzolgatós matek feladat:
Van 9 darab pontunk, melyek egy négyzet csúcsaiból, éleinek oldalfelező pontjaiból és a középpontjából áll (tehát 3x3 darab pont négyzetrácsos elrendezésben). A feladat az, hogy a ceruzánk felemelése nélkül rajzoljunk 4 olyan szakaszt, amely átmegy mind a 9 ponton.
És még egy, ami az egyik kedvencem:
Egy hegymászó egy 400 méter magas teljesen sík és függőleges sziklafalról szeretne leereszkedni. A szilafalon két rögzítési pont van: 200 méter magasságban, illetve fent a tetején 400 méter magasságban van egy-egy kampó. Hogyan tud lejutni ezen a sziklafalon, ha csupán 300 méternyi kötele van és egy kése?
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!