Hány kérdést tettek fel Jehova tanúinak illetve Jehova tanúiról?
Lehet hogy csak nekem tűnik így ,de az idei évben rengeteg ilyen jellegű kérdés született. Mondhatnám úgy is hogy "toronymagasan" vezet.:)))
A Hit gyülis kérdések vannak a 2. helyen.
Azt azért szeretném leszögezni hogy a vita tárgyát a kérdések zömében az Őrtoronyszervezet képezi.
Az "A" verzió szerint leugrik. A "B" verzió szerint meg valaki majd meg mondja hogy mi a megfejtés "B" része.
Ez már koránt sem válasz a kérdésemre. De igazából ez nem is lényeg. Jó szórakozást kívánok mindenkinek. :))))))
Ááá... :)
Az elsőt évek óta ismerem, csak ha hosszabb ideig nem találkozom vele, akkor mindig az újdonság erejével hat. De juszt is kikínlódtam megint. :)
Viszont a másodikhoz (és a hasonlókhoz) h.lye vagyok, ne-he-hem tu-hu-do-ho-hom... :(((
[Egy sírós-toporzékolós smiley jobb lenne. :P ]
Ha az egyik rögzítési pontot el lehetne mozdítani, akkor lenne ötletem; de úgy meg szegény hegymászó leesne. :D
És persze tutira nem jó irányban gondolkodom, mert a feladat szerint van egy kése, márpedig ez azt jelenti (nekem legalábbis), hogy ez nem véletlen :D , tehát bizonyára a kötelet kell elvagdosnia...
Közben láttam a kérdező kommentjét; köszi, hogy nem zavarsz el minket. :)
Hálám jeléül két "dedós" feladat:
1., Egy szoba 4 sarkában ül egy - egy macska. Mindegyikkel szemben ül három - három macska, és mindegyik farkán is ül egy - egy macska. Hány macska van a szobában?
2., Egy kosárban 5 alma van, amit úgy kell elosztani 5 személy között, hogy mindegyikük kapjon egy almát, és a kosárban is maradjon egy alma.
Az egyik nagy kedvencem pedig az ABC-s feladat (összekötős), csak kicsit bonyolult leírni; de ha kéri valaki megpróbálom. :)
Emberek, ez így nem lesz ám jó...
Ha már egyszer fél napokat tölt valaki a neten lógva, akkor tessék aktivizálódni, és törni a fejeket. :D
Hogy lesz így teljesen szétoffolva ez a kérdés? :DDD
Vagy csak veszekedni szerettek? :P
A hegymászósra meg kérnék egy megoldást a feladvány írójától, ha szabad. :)
1.
Kérdésben a válasz, négy macska ül a szobában.
(mindegyik egy sarokban, velük szembe a sarokban ülő másik három és mindegyik a saját farkán ül)
2.
Az utolsónak kosárral együtt adom. Jobb ötletem nincs. :)
Hegymászó:
A kötélből levág 100 métert, az egyik végét a csúcson lévő illesztési ponthoz köti, a másik végére egy hurkot. A 200 méteres kötelet átdugja a hurkon, így le tud ereszkedni a 200 méteres rögzítési pontig. Ott a 200 méteres kötél egyik végét a rögzítési ponthoz köti, kihúzza a hurokból és le tud ereszkedni a sziklaszirt aljáig.
Bátor egy hegymászó, az biztos... én ott mennék le, ahol felmentem.
====
Akkor jöjjön tőlem is, bár elég régiek, szóval biztosan ismeritek már.
1. Peti tegnapelőtt 17 éves volt, jövőre 20 éves lesz. Hogy csinálja?
2. Egy villanyszerelő beköt a pincében három izzót, melyet a lakószinten három kapcsoló kapcsol, de elfelejtette melyiket melyikhez kötötte. Hogyan jöhetne rá melyik kapcsoló melyik izzót kapcsolja, ha csak egyszer mehet vissza a pincébe?
Tegnap olyan sürgős volt szétoffolni a kérdést, most meg semmi mozgás?
:)
Hali :)
Sürgős??? Ha megnézed a dátumokat, láthatod, hogy 12 napja volt csend, amikor reklamáltam. Szerintem a türelem szobrát lehetne rólam megmintázni... :P
Meg a h.lyeségét is, mert már megint nem tudom az egyik feladatodat így kapásból; és közel sem biztos, hogy némi gondolkodás után előrébb lennék. :D
Úgyhogy ez most már kezd nagggyon ciki lenni nekem. Pedig tényleg szeretem a matekot...
1. Peti trükkjét akkor tudnám, ha pl. tegnap(előtt) 17 éves lett volna (x. év dec. 30-án vagy 31-én); így jelenleg 18, jövőre 19 éves lenne. De hogy 20, az nekem már magas. :(
2. Ha én lennék a villanyszerelő, először is a pincében felkapcsolnám az egyik kapcsolót; "rend a lelke mindennek" alapon a bal oldalit, már ha sorban vannak. Várnék pár percet, aztán lekapcsolnám ezt, és felkapcsolnám a középsőt. Ekkor felmennék a lakószintre, és megnézném az izzókat: amelyik világít, az tartozik a középsőhöz; a nem világítók közül amelyik meleg, az a bal oldalihoz; ebből következőleg amelyik nem meleg, az lesz a jobb oldali kapcsolóhoz kötve.
Persze egyszerre is fel lehet kapcsolni a két kapcsolót, pár perc után pedig az egyiket le; ugyanez lesz az eredmény.
(Amúgy ennyire nem vagyok profi ezermester, izzót csak cserélni tudok, bekötni nem. Viszont a mosogatónál és a fürdőben simán szétkapom a szifont és a csöveket tisztítás - vagy rosszabb esetben enyhébb dugulás elhárítása - céljából.)
Az ilyen "trükkös" feladatokkal nem vagyok túl jóban, mint ez a hegymászós is. Mert a megoldásod jónak látszik (a feladó nyilatkozhatna már ez ügyben :D ); de simán bele tudok kötni. Mert hogy a hurok miatt a 100 m-es kötél lerövidül egy kicsit, az nem probléma; de még ha el is tekintünk az általad is veszélyesnek minősített helyzettől, akkor is: 100 m-rel lejjebb hogy a jó csudában tudja kihúzni a másik kötelet a hurokból a hegymászó? :O
Vagy túlbonyolítom? Nem lepődnék meg, mert hajlamos vagyok az ilyesmire.
A te megoldásaid viszont jók. :)
Nyereményként kapsz egy újabb feladatot, nemrég találkoztam vele én is:
"Fehér színű kis kockákból építünk egy nagyobb kockát, majd befestjük a nagy kocka oldallapjait kékre. Ezután szétszedjük a nagy kockát a kisebb kockákra. Milyen méretű volt a nagy kocka, ha a kis kockák között ugyanannyi páratlan számú kék lappal rendelkező kis kocka van, mint amennyi páros kék lappal rendelkező?"
És hogy a zene se maradjon el, egy dal:
Sting - Whenever I Say Your Name
http://www.youtube.com/watch?v=DNZQkhNpFFc
Bár neked nem hinném, hogy tetszene, de talán másnak igen. :)
További szép estét. :)
Ááá... Mindig is jó voltam a "Hogyan csináljunk h.lyét magunkból?" játékban... Szóval még egy kísérlet Peti trükkjére, ami most esett le: ha a számokat 8-as számrendszerben írtad fel, akkor Peti simán lehetett tegnapelőtt 15 éves, így jövőre lesz 16. Vagy 9-esben tegnapelőtt volt 16, jövőre lesz 18, ha ma jan. 1-je vagy 2.-a van.
Hmmm, ismerek valakit, aki számrendszerekkel szokott ovis játékokat játszani... :DDD
Ő... nem. Az első megoldásod talált legközelebb.
MEGOLDÁS KÖVETKEZIK, CSAK AKKOR OLVASS TOVÁBB, HA NEM AKAROD MEGFEJTENI!
*
*
*
*
[spoiler]
Ma Jan. 01 van, tegnapelőtt Dec. 30. volt 17 éves, tegnap, vagyis 31.-én lett 18, idén Dec. 31.-én tölti be a 19-et és jövőre a 20-at.
Így lehetséges, hogy tegnapelőtt 17 lehessen, de jövőre már 20.
Áh, így tényleg kompletten jó. :)
De azért a számrendszeres is majdnem okés; és elég kreatív voltam, nem? :D
És mi a helyzet a villanyszerelős megoldásommal?
A kis kockákat rajzolgatod / építgeted már? :D
Nekem ~ egy órám ráment, mire megoldottam.
EuroTrip 2007: Juggling Around Europe [Brandon Harris Walker]
(Zene: Mas Que Nada cover)
http://www.youtube.com/watch?v=GG_UTge0QUg
U. i.: Nem tudom, magad írtad-e a megoldást vagy másoltad, de a magyarban a hónapok nevét kisbetűvel kezdjük. :)
Hibáztam, de csak mert mostanában sok külföldi honlapot olvastam.
A feladványban a belső 0 festett oldalak is (párosnak) számítanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!