Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliát emberek kreálták?

A Bibliát emberek kreálták?

Figyelt kérdés

2012. aug. 16. 23:04
 61/91 anonim ***** válasza:

Te nem érted!Nem a Bibliától és a keresztény közösségekbe járástól lesz valaki Isten hívő.Ha hisz benne és helyesen cselekszik az pont elég,mert nem csak a Biblia ír a helyes cselekedetekről és Istenről se.Itt arról van szó,hogy a Bibliát Izrael fiai kreálták a saját javukra és kisajátitva benne Istent.Itt van az ellentét mert ti állitjátok,hogy aki nem ismeri el a Bibliát az nem ismeri el Istent se,pedig attól még hihet Istenben,csak hát bele buzultatok a Bibliába.Egyébként pedig a zsidókkal semmi bajom és hiszek Istenben a Biblia nélkül is!

Világbéke!

2012. aug. 19. 21:23
 63/91 Abibh ***** válasza:
35%
58/ Én vagyok az Atyában és az Atya én bennem van.Mond ez valamit neked? Tehát Jézus döntései nem kérdőjelezhetőek meg,mivel Az Ő döntései az Atyáéi is.Vagyis bármit tesz,bárhogyan dönt csak igazságosan dönthet,és ezzel nem szeg meg egyetlen egy törvényt sem.
2012. aug. 20. 00:46
 64/91 Abibh ***** válasza:
35%
61/"A Teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra,a fedésre a megjobbításra,az igazságban való nevelésre.(2Tim.3,16)" következtess...
2012. aug. 20. 00:52
 65/91 anonim ***** válasza:
20%

igen, méghozzá hataloméhesek, totalisták

a Biblia egy mágikus könyv, ami az emberek szubjektumában hat...

elkezdenek tőle belül képzelődni és kívül (=a való világban) azt teszik, amit a könyv írói szeretnének, hogy tegyenek

szerencsére sokan immúnisak rá

2012. aug. 20. 02:17
 66/91 anonim ***** válasza:

Ez az Abibh!

Csak nyomjad a Biblia önigazoló idézeteit.Fogd föl ezzel semmit nem bizonyitottál,Ott fentebb az egyik link,egy film,amibe megemlittik a Biblia keletkezését és hogy emberek több műből válogatták össze,illetve több evangélium is kimaradt nem csak Júdásé furcsa mód azok miért nem egyeznek a 4 .bent lévővel és miért kapálódzik fejét vesztve állandóan az egyház,ha előkerül valami új lelet,a Bibliával kapcsolatban.Azért mert bevannak tojva,hogy lebuknak az eddig olyan jól működő manipulációjukkal.Te ez nem baj mert szerencsére a Biblia nélkül is lehet hinni Istenben!

Légy boldog!

2012. aug. 20. 05:26
 67/91 anonim ***** válasza:

"Abibh

58/ Én vagyok az Atyában és az Atya én bennem van.Mond ez valamit neked? Tehát Jézus döntései nem kérdőjelezhetőek meg,mivel Az Ő döntései az Atyáéi is.Vagyis bármit tesz,bárhogyan dönt csak igazságosan dönthet,és ezzel nem szeg meg egyetlen egy törvényt sem."

Igen,mond,persze.Erről beszéltem,hogy hasonlítsd össze Jézus döntéseit Mózes döntéseivel.Világos a különbség,hogy Mózest megtévesztette a Sátán,Jézussal ellentétben.Ráadásul,a parázna nős eseteken kívül Mózes még a tízparancsolat "Ne ölj!" törvényét is megszegte,és ezt azzal magyarázta,hogy Isten parancsára cselekedett.Olvastad valahol,hogy Jézus bárkit is megölt volna,vagy másokat biztatott volna erre? És az igazmondó szent Biblia állítja:"Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz" (Jakab 1.13)

Ha Isten nem kísért senkit gonosszal,akkor nem buzdíthatta Mózest ölésre,mivel az emberölés halálba taszító bűn,és te is tudod,hogy kit neveznek emberölőnek.

Bizony,sajnos k..ki került a palacsintába....

Jézus pedig valóban nem szegte meg a szeretet törvényét,Mózes volt az,aki képmutatóan megszegte,már eleve a saját törvényei is ellentmondásosak voltak.

(a "Ne ölj" hogy jön össze az "ölj"-el?)

Mindezek alapján láthatod,hogy a Sátán belerondított a Bibliába,sajnos a megcáfolhatatlan szentsége és magasztossága egy érvényét vesztett dolog.És ezen nem változtat semmit Timóteus kijelentése,a tények magukért beszélnek.Persze,hogy azt írják oda a végére,hogy "Az egész írás Istentől ihletett" miért mégis mit írjanak oda? azt nem írhatják,hogy nem tökéletes az írás,Isten szava el van benne ferdítve,és helyenként korántsem makulátlan emberek cselekedetei,szónoklatai szerepelnek benne.Akkor ki magasztalná,ki tartaná hitelesnek?

2012. aug. 20. 07:53
 68/91 Abibh ***** válasza:
55%
Tisztelt biróság. Elitéltek,de milyen alapon, és mi a vád amit felhoztok ellenem? Nna tessék...ti vagytok a bíroság és az itélöszék. Az én tanum a Biblia az ügyvédem pedig Jézus. Soroljátok fel bűneimet és itéljetek el. Nem értitek? Istenhez vezető út Jézus és a Biblia,és nincs más. Ez tisztán és érthetően le van irva és sőt hangsulyozva elég gyakran a Bibliába. Az Ószövetség által megkapjuk a törvényeket amelyeket be kell tartani! Bemutatja nekünk,Isten hatalmát,szeretetét,szigorát,igazságosságát,felkészít és figyelmeztet bennünket,hogy itéletei mennyire szigoruak tudnak lenni azokkal szemben akik ellenálnak neki(pl.Egyiptom csapások) Az Újszövetségben pedig kapunk egy esélyt egy utolsó lehetőséget. Ez nem lottó játszma emberek hanem ez az a nagybetüs őrök élet,ezt ha eljátszodtuk NEKÜNK ANNYI! Értsétek meg,hogy mi semmit nem tehetünk,papolhatunk,ellenkezhetünk,lázonghatunk mert a végén mindannyiunk ott fogunk térdelni Jézus Krisztus előtt,és onnattol kezdve már csak az Ő irgalmán múlik,hogy hogyan tovább. "Megtagadtok engem,én is megtagadlak titeket az Atya elött.." Ez nem azon mulik,hogy mi tetszik nekem vagy mi nem tetszik nekem,hanem a döntésemen.Dönts okosan...Kellemes Vasárnapot nektek.
2012. aug. 20. 08:22
 69/91 anonim ***** válasza:

Abibh

Leírtam a lényeget a 07:53-as kommentemben.De igyekszel elkerülni a témát.Persze ez a te dolgod,nem engem csapsz be.

2012. aug. 20. 11:42
 70/91 Abibh ***** válasza:
49%
58/ Vedd figyelembe kérlek a következőket,és gondolkodj el úgy,hogy ne legyenek benned előitéletek. "Ne gondoljáok,hogy jöttem a törvények vagy prófétáknak eltörlésére.Nem jöttem,hogy eltöröljem hanem inkább,hogy betöltsem.Mert bizony mondom néktek,mig az ég és a föld elmulik a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik,a mig minden be nem teljesedik.Valaki azért csak egyet is megront a legkisebb parancsolatok közűl és úgy tanítja az embereket,a mennyeknek országában a legkisebb lészen,valaki pedig cselekszi és úgy tanit,az a mennyeknek országában nagy lészen.Mert mondom néktek ha ati igazságotok nem több az írástúdók és farizeusok igazságánál semmiképpen sem mehettek be a menneknek országába.Hallottátok,hogy megmondatott a régieknek:Ne ölj,mert aki ől méltó az ítéletre.ÉN PEDIG AZT MONDOM NÉKTEK?HOGY MINDAZ,A KI HARAGSZIK AZ Ő ATYJAFIÁRA OK NÉLKÜL,MÉLTÓ AZ ITÉLETRE:aki pedig azt mondja az ő atyjafiának,Ráka méltó a főtörvényszékre,aki pedig azt mondja Bolond,méltó a gyehenna tüzére.(Mt.5.17-22)" Ez a Hegyi beszéd részletéböl vagyis Jézus szavai. De mit mond Jézus Mózesről?"Ne állitsátok,hogy én vádollak benneteket az Atyánál:Van aki vádól titeket,Mózes akiben ti reménykedtek.MERT HA HINNÉTEK MÓZESNEK NÉKEM IS HINNÉTEK?MERT ÉNRÓLAM IRT Ő.HA PEDIG AZ Ő ÍRÁSAINAK NEM HISZTEK,MIMÓDON HISZTEK AZ ÉN BESZÉDEIMNEK?(Ján.5.45-47)" Na szóval az amit te mondasz meg ez valahogy nem illik össze,de vajon miért nem?Azért mert félre vagytok vezetve,nem figyeltek oda,hogy mit is mond valójában.Ugy illesztitek össze az igéket,hogy azok tetszőek legyenek a szemnek,igy probáljátok feloldani saját magatokat a bűn alól.Ha kinyitod a Bibliát azon nyomban akár melyik igéje szinte,az emberi tökéletlenségre és bűnösségére mutat,és ez fáj.De szembe kell nézni a valósággal és el kell ismerni,hogy ez az egyedüli út az örök élethez,NINCS MÁS kapaszkodó Csakis a Szentírás,Jézus,és Isten.A szentírás mutatja az Útat Jézus felé,és Jézus dönt a saját itélete szerint igazságosan.Ő váltott meg bennünket Mózes törvényeitől,ez azonban nem azt jelenti,hogy huu akkor azt teszek amit akarok mert ugyis ott van az a Jézuska és ő joszivű és engem ugyis megment.NEM,EMBEREK! ez csábitás!"a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik" De ha őszinte megbánással befogadjuk Jézust és eleget teszünk az ő elvárásainak és megvaljuk bűneinket neki akkor van esélyünk az örök élethez,de ehhez nagyon pontosan be kell tartani az intelmeit.Jézus amikór meghalt a kereszten,eltörölte büneinket,és nem csak.Hanem feloldozott a Mózes törvényeivel szemben,de ettől függetlenül azok ott vannak és ott is lesznek mig világ a világ,csakhogy Ő halálával betöltötte ezeket a törvényeket magára vonta bűneinket. Az ördög azt akarja elhitetni az emberrel,hogy ő nincs és az egész csak egy tündérmese,és ahogy látjuk ez minél inkább meglátszik a világban.Ha megemlited kinevetnek és bolondnak mondanak.De higgyétek el,hogy ő ott van a háttérben és huzogatja a fonalakat.Főleg napjainkban,amikór tudja,hogy már nincs sok hátra. "Legyetek józanok,vigyázatok,mert ellenségetek,az ördög mint orditó oroszlán jár szerte ,keresve kit nyeljen el!(1Pét.5.8)" Veszélyes dolog a Biblia mellett dönteni,mert abban a pillanatban ahogy ez megtörtént,a legnagyobb ellenségévé válsz a sátánnak.Talán még gondolni sem akarsz erre,vagy nem értesz egyet ezzel,de ha elhatároztad,hogy Jézus követője leszel,teljes szívvel,akkor sátán pusztításra jelőlt ki téged,és lehet,hogy mindenféle bajjal fogja elárasztani életed. Péter apostol azonban figyelmeztet. "mindennek a vége pedig már közel van:legyetek tehát bölcsek és józanok,hogy imádkozhassatok(1Pét.4.7)" ez annyit jelent,hogy az idő nem alkalmas arra,hogy könnyen vegyétek a dolgokat.És még egy utolsó megjegyzés az elmélkedéshez ami talán a legérezhetőbb és a legélethűbb bionyíték napjainkban ez az.."Menjetek be a szoros kapun,mert tágas az a kapu és széles az az út,amely a veszedelemre visz,és sokan vannak akik azon járnak.Mert szoros az a kapu és keskeny az az út,a mely az életre visz,és kevesen vannak,a kik megtalálják azt.Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok,de belül ragadozó farkasok.(Mt.7,13-15)" Csak egy jól látható példát mondok most,nézzétek meg a pontszámaimat,nézzétek meg hányan vannak mellettem hányan mondják ugyan azt amit én? És most csak az itt ről beszélek erről a topicról,de mi van a világban?Ez annyira szembe ötlő,hogy ki nem veri a szemünket,és mégis a legtöbb ember feje a homokban van és azt még azért sem akarja kivenni onnan a világosságra. "Bizonyságot teszek pedig mindenkinek,a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja.Hogy valaki ezekhez hozzátesz,e könyvben megírt csapásait veti Isten arra.És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiböl az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből és a szent városból és azokból amik e könyvben megírattak(Jel.22,18.19)" Gondolj bele,hozzá merne valaki nyúlni a Bibliához? Az nem véletlenűl van oda írva.Isten tud vigyázni a tulajdonára. Elmélkedj el ezeken.
2012. aug. 20. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!