Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliát emberek kreálták?

A Bibliát emberek kreálták?

Figyelt kérdés

2012. aug. 16. 23:04
 21/91 A kérdező kommentje:

Hm.Érdekesek a válaszok. :)

Isten létezésében nincs kétségem,de a Biblia nekem kissé gyanús akkor is...

2012. aug. 17. 21:53
 22/91 Abibh ***** válasza:
41%
Na gyertek hozzátok fel az egész Bibliát,hátha találtok valamit amivel meg tudtok fogni. :) Most már nem mert aludni szeretnék...
2012. aug. 18. 00:50
 23/91 Abibh ***** válasza:
65%
jó reggelt...Kérdező,te azt mondod,hogy hiszel Istenbe,de ha kétségeid vannak a Bibliával kapcsolatban akkor mijen alapon hiszel Istenben? Ha kétségbe vonod a Biblia hitelességét akkor automatikusan kétségbe vonod Istent.A kettő elválaszthatatlan,ezt meg kéne érteni."E beszédek hívek és igazak(Jel.22,6)" Tehát vagy elfogadod, vagy nem. A lényeg az,hogy a Biblia hiteles még akkor is ha néha ugy tünik,hogy nem az.Nem véletlenül vannak benne olyan igék amelyek látszólag félre értelmezhetőek.De mindez leginkább hitt kérdése.Azon viszont gondolkodj el,hogy miért tarthatod még ma is a kezedbe a Bibliát úgy ahogy az meg volt írva.Már csak magában ez egy bizonyiték arra,hogy a Biblia nem CSAK egy könyv hanem annál valamivel több. Persze,most fog jönni az ellentámadás,hogy igy meg úgy,de én azt tanácsolom neked,hogy ne foglalkozz velük és döntsd el te,hogy mit akarsz.Azt akarod,hogy vezetve légy vagy azt,hogy rabszolgája légy egy olyan társadalomnak aki azt sem tudja már,hogy hova tartozik. Én szabad vagyok egy Urat szolgálok nincsenek más uraim. De a társadalomnak az a része amelyről a fentiekben beszéltem viszont,már azt sem tudja,hogy hova tartozik.Választanod kell....de ezt magadtól tedd.
2012. aug. 18. 05:43
 24/91 anonim ***** válasza:
40%
Ostobaság a Biblia minden szavát elhinni,már alapból azzal,hogy emberi kéz által íródott,esélyt kínál a visszaélésekre!1.A teremtés elmélet kamu . 2. Az özönvíz volt,de nem az egész világot érintette,ahogy a Bibliában áll csak egy részét és csak embernek fordulhatott meg a fejében,hogy mindenütt volt,hisz Isten tudta volna,hogy nem! 3.Holt-tengeri tekercsek,tartalmuk alapján a Biblia részének kellene lenniük,de nem az mert a Biblia írói szelektáltak! 4.Judás evangéliuma ,pont mint a Holt-tengeri tekercsek! 5.A Biblia nem elfogadása nem zárja ki az egy Isten hitet,mert attól még hihet Istenben, hiszen hitről van szó,mindenki abban hisz amiben csak akar, nem sajátithatja ki senki a hitet Istenben csak magának és a gyűlekezetének!
2012. aug. 18. 08:25
 25/91 A kérdező kommentje:
Az,hogy nekem sántít a Biblia /mivel emberek írták,azok pedig kamuznak.../miért zárná ki,hogy hiszek Istenben?
2012. aug. 18. 08:48
 26/91 Abibh ***** válasza:
51%
24 es ha egy ember eldönti,hosszabb vagy rövidebb idő után,hogy hova akar tartozni,hogy mibe akar hinni. Abban a szent pillanatban ahogy ez megtörtént el kell fogadnia a Bibliát. Miért? Azért mert máskép megkérdöjelezi Isten hatalmát,fenhatóságát,mindentudását. Ha egy Isten a Bibliában határozottan kijelenti,hogy ez az Ö szava akkor ezt annak az embernek aki komolyan válalja a hitét,el kell fogadnia a Bibliát úgy ahogy van. Máskép a hite nem tiszta és ezáltal azzal sincs tisztába,hogy valójába mit is akar. Ennyire egyszerű. Ha alfogadtam,akkor azt teljes mértékben teszem,ha meg nem vagy tisztában,hogy mit válalsz magadra akkor inkább ne tedd.
2012. aug. 18. 08:52
 27/91 anonim ***** válasza:
23%
Ez nem más,mint Isten kisajátittása!Emberek azzal tévesztenek meg másokat ,hogy egy emberek által írt könyvre azt állítják Isten ihlette,hol ott sütróla az emberi gondolkodás!
2012. aug. 18. 09:20
 28/91 anonim ***** válasza:
54%

Nem értek egyes embereket.

Direkt le lett írva, hogy emberek írták, mivel embereket használt fel az élethez való útmutató leírásához.

Mint ahogy egy titkárnő leírt levele sem az Ő gondolatait tartalmazza, csak azért mert Ő írta, hanem a főnökéét.

Ha ennyire okosak az emberek, akkor miért nem tudják betartani az ami le van írva?

Hiszen emberi gondolatok, nem?

Na ebből is látszik hogy nem, és az írók le írták a saját hibájukat is, és azt is hogy nem az Ő gondolatukat írták, hanem a teremtő, a szelleme által vezérelte, hogy a Biblia

Egy témán vonuljon végig, és nincs benne ellentét.

Ha valaki még is talál benne, akkor két dolog lehetséges.

Vagy rosszul értelmezi, vagy valóban van benne olyan betoldás amit a fordítók ön hatalmulag beletették, de ezt is meglehet különböztetni, mint egy tálban a zöld szőlőt a pirostól.

Mivel nem illik bele a mondani valójában nem tartozik oda.

2012. aug. 18. 09:38
 29/91 anonim ***** válasza:
57%
"vagy valóban van benne olyan betoldás amit a fordítók ön hatalmulag beletették, de ezt is meglehet különböztetni, mint egy tálban a zöld szőlőt a pirostól. " tehát hiteltelen az egész! Egy kis epe is ehetetlenné teszi a májat! Nem,de?
2012. aug. 18. 09:45
 30/91 fairi1 ***** válasza:
48%

Milyen érdekes az ember, ha kiskora óta nem nevelték volna bele a legtöbb emberbe Biblia szentségét, mindenkinek feltűnő lenne hemzseg az ellentmondástól,logikai bakiktól.

A jó hívő bemagyarázza magának hogy isten milyen okos és tuti jobban tudja. IQ 100 alatt is talán világos hogy a nappali világosság és a Nap között szoros az összefüggés. biblia szerint egy omnitpotens mindentudó lénynek 3 nap kellett.

ás tényleg aki annyira hisz benne ismeri hogy mi szerepel benne, főleg az ószövetség finomságaira gondolok.

Újszövetségből a "kedvenc" idézetem

"Máté 10:34-37

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az õ atyja, a leány és az õ anyja, a meny és az õ napa közt;

És hogy az embernek ellensége legyen az õ házanépe.

A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám."

Jézustol pár mondat...

28-as ezekre sorokra gondoltál mikor mondod

"Ha ennyire okosak az emberek, akkor miért nem tudják betartani az ami le van írva? "

pont az az okos ember aki ehhez hasonlókat nem tart be,és van még pár durva dolog benne, érdekes az istentiszteleteken nem szeretik ezeket felolvasni, mert gyűlöletbeszéd lenne.

Abibh

nem kell elfogadnia bibliát istenbe hívőnek, miért kéne?

napnál is világosabb, biblia emberi fejből pattant ki!!

máskülönben van egy másik könyv is aki egy istent tisztel a korán, másik nagy monoteista világvallás szent könyve.

2012. aug. 18. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!