Hm.Érdekesek a válaszok. :)
Isten létezésében nincs kétségem,de a Biblia nekem kissé gyanús akkor is...
Nem értek egyes embereket.
Direkt le lett írva, hogy emberek írták, mivel embereket használt fel az élethez való útmutató leírásához.
Mint ahogy egy titkárnő leírt levele sem az Ő gondolatait tartalmazza, csak azért mert Ő írta, hanem a főnökéét.
Ha ennyire okosak az emberek, akkor miért nem tudják betartani az ami le van írva?
Hiszen emberi gondolatok, nem?
Na ebből is látszik hogy nem, és az írók le írták a saját hibájukat is, és azt is hogy nem az Ő gondolatukat írták, hanem a teremtő, a szelleme által vezérelte, hogy a Biblia
Egy témán vonuljon végig, és nincs benne ellentét.
Ha valaki még is talál benne, akkor két dolog lehetséges.
Vagy rosszul értelmezi, vagy valóban van benne olyan betoldás amit a fordítók ön hatalmulag beletették, de ezt is meglehet különböztetni, mint egy tálban a zöld szőlőt a pirostól.
Mivel nem illik bele a mondani valójában nem tartozik oda.
Milyen érdekes az ember, ha kiskora óta nem nevelték volna bele a legtöbb emberbe Biblia szentségét, mindenkinek feltűnő lenne hemzseg az ellentmondástól,logikai bakiktól.
A jó hívő bemagyarázza magának hogy isten milyen okos és tuti jobban tudja. IQ 100 alatt is talán világos hogy a nappali világosság és a Nap között szoros az összefüggés. biblia szerint egy omnitpotens mindentudó lénynek 3 nap kellett.
ás tényleg aki annyira hisz benne ismeri hogy mi szerepel benne, főleg az ószövetség finomságaira gondolok.
Újszövetségből a "kedvenc" idézetem
"Máté 10:34-37
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az õ atyja, a leány és az õ anyja, a meny és az õ napa közt;
És hogy az embernek ellensége legyen az õ házanépe.
A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám."
Jézustol pár mondat...
28-as ezekre sorokra gondoltál mikor mondod
"Ha ennyire okosak az emberek, akkor miért nem tudják betartani az ami le van írva? "
pont az az okos ember aki ehhez hasonlókat nem tart be,és van még pár durva dolog benne, érdekes az istentiszteleteken nem szeretik ezeket felolvasni, mert gyűlöletbeszéd lenne.
Abibh
nem kell elfogadnia bibliát istenbe hívőnek, miért kéne?
napnál is világosabb, biblia emberi fejből pattant ki!!
máskülönben van egy másik könyv is aki egy istent tisztel a korán, másik nagy monoteista világvallás szent könyve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!