Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliát emberek kreálták?

A Bibliát emberek kreálták?

Figyelt kérdés

2012. aug. 16. 23:04
 41/91 Abibh ***** válasza:
47%
köszönöm 40. Örülök hogy még van olyan ember aki kimer állni a Biblia mellett. "Mert nem beszédben áll Isten országa,hanem erőben(Pál.4,20)"
2012. aug. 18. 21:37
 42/91 anonim ***** válasza:
63%
Ti a Bibliát,tényleg csak a Bibliával tudjátok alátámasztani? ez elég szánalmas
2012. aug. 18. 21:40
 43/91 Abibh ***** válasza:
43%
Nem 42es! Nagyot tévedsz.Hittel ami neked nincs!
2012. aug. 18. 21:47
 44/91 anonim ***** válasza:
69%
Te semmit nem tudsz az én hitemről!A hit nem bizonyitték!A tett az visszont igen és a keresztények már bizonyitottak eleget a történelem során,elég sok negatívat,Isten nevében embereket öltek stb...!Vannak akik inkább helyesen cselekszenek és hisznek Istenben anélkül,hogy egy hiteltelen könyv mögé bújt egyház bábjai legyenek.
2012. aug. 18. 21:55
 45/91 anonim ***** válasza:
57%

Azért kiváncsi lennék kedves válaszadó, te mivel akarod a bibliát hitelessé, vagy elfogadhatóvá tenni.

Még egy ilyen könyv nincs is ami megmagyarázza saját magát.

Ettől hiteles és megbízható, de érdekes, hogy sokan még is azt mondjátok hogy ellentmondásos.Ha az lenne, akkor hogyan tudnánk a bibliát saját magával megmagyarázni?

S evvel megcáfolhatatlan az az érv amit állítanak.A Biblia összhangban van nem csak saját magával, de a teremtő szándékával is.

S itt már nem lehet mellé beszélni.

Vagy talán világi, nem isten áldása alatt levő könyvel vagy iratokkal akarod, hogy megmagyarázzuk a bibliát?

az nem lehet, mert nem Istentől származik, és már eleve ellent mond a szent Írásnak mivel emberi filozófiákat, emberi gondolatokat tartalmaz.

Isten gondolatai ennél jóval magasabbak, és nem úgy gondolkodik mint mi emberek.:)

(Ézsaiás 55:8, 9) 8 „Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim — ez Isten kijelentése. — 9 Mert ahogy az egek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.

2012. aug. 18. 22:08
 46/91 anonim ***** válasza:
41%
Én nem akarom megmagyarázni a Bibliát,mert nem hiszem,hogy Isten kinyilatkoztatàsa! Ennyi!
2012. aug. 18. 22:21
 47/91 Abibh ***** válasza:
55%
Igazad van 45ös :)És 44es a cselekedetek ha nem Istentől valók akkor hiába valók.Nem érted,hogy az egész Újtestamentumnak ez a lényege.Tehetsz bármit,de ahhoz,hogy belépj az Ő kegyébe el kell fogadnod Jézus Krisztust."Nem minden aki ezt mondja nékem Uram! Uram!megyen be a mennyek országába,hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.(Mát.7,21)Aki pedig megtagad engem az emberek elött,én is megtagadom azt,az én mennyei Atyám elött(Mát.10,33)" Most már érted a lényeget?
2012. aug. 18. 22:38
 48/91 anonim ***** válasza:
51%

Talán annyit a kedves 44-es hozzá szólónak, hogy az egyházak bár,ennyire is fáj, és nullásra leszek pontozva, nem igazán élvezik isten áldását.

Jó magam egyik egyháznak sem vagyok a tagja, és semmilyen egyház ép ezért nem tud rángatni.

Engem a teremtő isten "rángat", és jó hogy Ő rángat, és nem az emberek.

Ezen felül amit isten nevében követtek el egyes magukat Jézus követőinek nevezve semmit nem érnek el, mert Jézus törvénytelen embereknek nevezi őket, mert nem azt tették, mit Ő mondott, hanem amit saját maguk találtak ki, és fogták az istenre.

(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Arról beszélt, hogy némelyek „hatalmas dolgokat” cselekednek majd, mint amilyenek az állítólagos csodagyógyítások. Azt azonban elmulasztják megtenni, ami Jézus szavai szerint létfontosságú. Nem ’cselekszik az Atyja akaratát’. Ha tetszeni akarunk Istennek, meg kell ismernünk, mi az Atya akarata, és aztán cselekednünk kell azt.

Ezek szerint tehetünk olyan dolgokat, melyeket mi gondolunk jónak — és amelyekért mások meg is dicsérnek — mégis, ha nem azt tesszük, amit Isten mond jónak, akkor Jézus Krisztus ’törvénytelenség cselekvőinek’ fog nyilvánítani bennünket.

Ezen kellene sokunknak elgondolkodni...

2012. aug. 18. 22:59
 49/91 anonim ***** válasza:
26%

Kedves 45-ös

Mindenkinek joga van eldönteni miben hisz, mert mindenki a maga döntéseiért fog dicséretet, vagy elmarasztalást kapni.

Senki nem fog mások hibái miatt kikapni, csak a sajátjáért, és nem is lehet ezt áthárítani sem.

Viszont azon gondolkozz el, hogy a Teremtő, mindig embereket és az azok által leíratott dolgokat küldte útmutatónak, hogy az alapján éljenek, és leíratta azokkal akik a szolgálatára voltak.

Semmilyen más közlési csatornát nem használ a teremtő az emberek felé, hanem a szaván keresztül hozzánk emberekhez.

Ez mindig is így volt, még az ókorban is csak egy példa erre Jósiás király esete, vagy Salamon esete.

A királynak is olvasnia kellett az írásokat amit isten Íratott le í prófétái által.

S ameddig a szerint éltek addig jó dolguk is volt, ha gondok merültek fel akkor is.:)

Persze Tiszteletben tartom a nézetedet.

2012. aug. 18. 23:06
 50/91 anonim ***** válasza:

"Abibh

32 es egy rövid kérdés. Te szeretsz vigyázni a tulajdonodra? :) Isten is! Ebből vond ki a tanulságot te magad."

Ez most,hogy jön ide?

2012. aug. 19. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!