Aki ateista, az miben hisz? Miben bízik? Miben remél? Mi a kapaszkodója az életben?
,,Altalaban a vallasos emberrel ellentetben az ateista tobb vallast is tanulmanyoz megismer."
Akkor én is ateista vagyok? Igazából kersztény hitben nevelkedtem, de én is tanulmányoztam más vallásokat, és lehet furán hangzik, de véleményen szerint minden vallásban van valami igazság. Például a hinduizmusban le kell mondani a bűnös vágyainkról és tisztelni kell minden életet (még az állatokét is). A japán hitvilág az ősök tiszteletét hirdeti. Az indiánok vallása pedig engem nagyon megfogott: mindennek van éltető szelleme. És én a vallások többségét nagyon is tisztelem, sok közös van bennük, mind valamilyen normát, erkölcsöt állít fel, ami utat mutat és megválaszolja a kérdéseket, pl. van-e élet a halál után, mi alkotta a Földet és hogy miért történnek velünk rossz dolgok. Habár egyes történetek csak találgatások voltak (lásd Isten 7 nap alatt teremtette a világot), de a régi emberek hogyan is tudtak volna rájönni kezdetleges módszereikkel az ősrobbanásra? Na mind1 erről nem nyitok vitát.
Nem tudom, lehet, hogy ateista vagyok, de én inkább úgy fogalmaznék: a magam módján gondolkodom. Például az imádkozás lényege a placebo, tehát még ha nincs is senki, aki meghallgatná az imáinkat, de ha kérünk valamit és mi is teszünk érte, hogy az teljesüljön, akkor meg is történhet. És ez erőt ad, úgymond "lelki doppingszer".
hozzászóló..én egy szóval sem mondtam h az ateisták legyenek vallásosak, de mindegy..
Egyébként meg nem hinném hogy többet tudnak a vallásról mint a keresztények, mert ha annyit tudnának már hinnének... és sok minden megnyilvánul a hozzászólásokból.
Nem akarok vitatkozni, de ez a véleményem.
Ok akkor ird le hogy alakult ki a karacsony. Miert a fenyo a jele es miert pont december 25. Es ami a legfontosabb miert pont a fenyo...
Foxtrot Uniform
"Egyébként meg nem hinném hogy többet tudnak a vallásról mint a keresztények, mert ha annyit tudnának már hinnének... "
Tudni és hinni két teljesen különböző dolog.
13:49
Azt írtad, hogy ha az ateisták eleget tudnának a vallásról akkor már hinnének. Ezzel egyenlőségjelet teszel a tudás és a hit közé.
Ezt írtam, de egyáltalán nem így értettem. Nem egyenlő a kettő, azt nem mondtam.
Megmagyaráznám..úgy értettem, hogy aki annyit és azt tudja a vallásról amit "kell" az már úgyis vallásos lesz. Persze nincs megmondva, h mennyi az az annyi. Személyre szabott.
De én itt befejezném.
14:27
Megosztod velunk a titkot ?
Nem tudom milyen titokra gondolsz.
Mindent leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!