Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki ateista, az miben hisz?...

Aki ateista, az miben hisz? Miben bízik? Miben remél? Mi a kapaszkodója az életben?

Figyelt kérdés
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Ha mást nem, saját magában. csak kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2012. júl. 10. 19:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Nem feltétlen kell bármiben is hinni, hisz ott vannak a nihilisták is.
2012. júl. 10. 19:15
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem látok semmi magasabb rendű értelmet abban, ami történik velem és körülöttem. De azért reménykedem még valamiféle "megvilágosodásban". Hogy kiderül számomra, hogy ennek a sok hülyeségnek mégis van valami értelme. Nincs okom panaszra egyébként, nem szenvedek betegségtől, nyomortól vagy egyébtől, így aztán elbámészkodok még egy darabig, hátha meglátom a Célt.
2012. júl. 10. 19:19
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Hithű ateista vagyok. Igen, magamban hiszek, hogy a problémáimat magam oldom meg. Nem hiszek semmiféle mesében.
2012. júl. 10. 19:25
 4/31 anonim ***** válasza:
44%
Ha a teista istenben hisz, akkor az ateista abban, hogy nincs isten. :)
2012. júl. 10. 19:33
 5/31 anonim ***** válasza:
27%

Nem kell nagyobb hit ahhoz, hogy valaki ateista legyen mint, hogy higgyen valami istenségben.

Én amúgy nem vagyok ateista, mivel hiszem, hogy létezik valami természetfeletti "főlény", nem hiszem, hogy a véletlenek folytán alakult ki a világ. Ilyen bonyolult kötődések, reakciók, törvényszerűségek nem alakulnak ki magától. Szóval van egy főokozat amit én istenségnek hiszek. Biblia Istenével szimpatizálok.

2012. júl. 10. 19:43
 6/31 anonim ***** válasza:
79%
Ateistaként nincs szükségem semmiféle nem létező kapaszkodóra az élethez. Ha valamiben segítség kell, akkor nem egy képzeletbeli hanem egy igazi baráthoz, vagy családtaghoz fordulok segítségért.
2012. júl. 10. 19:50
 7/31 anonim ***** válasza:
9%
Nem kell isteníteni a családtagokat
2012. júl. 10. 19:51
 8/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell semmilyen hit az élethez,az állat sem hisz csak reagál és bizonyos ösztönök mentén cselekszik.
2012. júl. 10. 20:52
 9/31 anonim ***** válasza:
66%
Magamban és a természet minden felett álló erejében. Ezért vannak kutyáim is, hogy minél közelebb érezhessem magam a természethez.
2012. júl. 10. 22:00
 10/31 anonim ***** válasza:
95%

"Mindenkinek hinnie kell valamiben."

Nem kell. Illetve nem vallásokban. Másokban (valódi személyekben) hiszek.

"Miben bízik? Miben remél? Mi a kapaszkodója az életben?"

Család és barátok. Az emberek, akik körülöttem élnek és persze a céljaim.

2012. júl. 10. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!