Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki ateista, az miben hisz?...

Aki ateista, az miben hisz? Miben bízik? Miben remél? Mi a kapaszkodója az életben?

Figyelt kérdés
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Ha mást nem, saját magában. csak kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2012. júl. 10. 19:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
95%

Nincs szukseg hitre. Bar az ember hisz abba hogy amit tesz nem lehet semmi. De ez nem hasonlithato egy vallashoz. Ez csak torekves valamire.

En ha bajk van abba kapaszkodok hogy meg tudom csinalni. SIKERULNI FOG! MEG TUDOM CSINALNI! SIKERULNIE KELL!!! 100% lekot nyujtom...

Foxtrot Uniform

2012. júl. 10. 23:53
 12/31 anonim ***** válasza:
87%

Talan ez a vers segit megerteni egy ateistat:

Keresni, várni, semmit sem akarni,

Szeretni, vágyni, egyedül maradni.

Nézni a világot becsukott szemekkel,

Látni azt, amit még nem látott ember.

Gyönyörködni titkos mély harmóniákban,

Emlékezni arra, mit sohasem láttam.

Szeretni, imádni a szent tisztaságot,

A szelet, a felhőt, a havat, az álmot.

Tenni a helyeset, nem kis örömpénzért,

Nem a túlvilági örök üdvösségért.

Tudni, hogy nincs cél, tudni, hogy nincs Isten,

Félni, hogy talán igazság sincsen.

Tudni: az ész rövid, az akarat gyenge.

Hogy rá vagyok bízva a vak véletlenre.

És makacs reménységgel mégis, mégis hinni.

Hogy amit csinálok, az nem lehet semmi.

És örülni tudni a nagy megnyugvásnak,

A fájdalmat, örömöt gyógyító halálnak.

[link]

2012. júl. 10. 23:58
 13/31 anonim ***** válasza:
Gyönyörű ez a vers, azelőtt nem olvastam. :) Nagy igazságok rejtőznek benne!
2012. júl. 11. 00:59
 14/31 anonim ***** válasza:
70%

"Mindenkinek hinnie kell valamiben."

Jaj, lehet senki vagyok? :(

2012. júl. 11. 11:13
 15/31 anonim ***** válasza:
Én nem azért hiszek Istenben mert valamiben hinnem kell...ez egyéni döntés. És attól, hogy valaki még nem hisz, nem kell rosszat mondjon róla!
2012. júl. 11. 13:35
 16/31 anonim ***** válasza:
94%

Utolso valaszolo. Mit mondtak neked hittan oran az ateistakrol ? Igazabol pont az a baj hogy te nem erted meg a szitut. A valasrol magarol egy ateista annyit mondhat hogy f*szsag, ido pazarlas. Es nala az gondoskodas, torodes ha azt mondja neked hogy ez f*szsag. Mert azt akarja hogy ertelmes dolgokkal toltsd az idod. Tehat ha ezt halod egy ateistatol akkor jobb ha tudod hogy amogott joszandek van akkor is ha faj. Ha valakit nem erdekel a sorsod nem fogja arra pazarolni az idot hogy meg gyozzon. Viszont az egyhaz es a valas igen. Mivel neki penze lesz a te hitedbol. Hisz fizeted az egyhazi adot. Fizetsz majd az eskuvodert, kereszteloert, elso aldozo gyermekedert. Akibol kineveled te magad az utanpotlast mint rendesen fizeto egyen. O pedig fizet majd a te temetesedert. Szoval az o reszukrol ez uzlet.

Foxtrot Uniform

2012. júl. 11. 16:22
 17/31 anonim ***** válasza:
Értem amit mondasz, de én azt mondom, hogy attól hogy valaki ateista kicsit kulturáltabban is hozzáállhatna a témához és azért, hogy valaki hisz Istenben nem kell elítélni vagy leszólni, mert akár vallásosak vagyunk akár nem az akkor sem jó..."Ha elítéled az embereket nem lesz időd szeretni őket". De ez mindennel így van. Közelebbről kéne megismerni a vallást is, ami nem csak annyiból áll, hogy egyházadót fizetünk, az egyházadót amugysem Isten találta ki...tudom, nem is hisz Istenben, de ne csak egy szemszögből nézze. Én nem ítélem el az ateistákat sem, nem biztos, hogy ők tehetnek erről..lehet így nevelték őket, és attól még hogy valaki nem hisz Istenben még lehet erkölcsös és jó ember :)
2012. júl. 11. 20:10
 18/31 anonim ***** válasza:
89%

Azt mondtad hogy legyen valasos aki ateista. Altalaban a vallasos emberrel ellentetben az ateista tobb vallast is tanulmanyoz megismer. A legtobbunk atesett azon hogy meg probalt hinni. Vagy legalabb meg ismert egy vallast. Ez ritkan neveles. Ez meggyozodes. Logikus kovetkeztetes. Meg lepodnel de a legtobb ateista tobbet tud a vallasrol mint a legtobb vallasos ember. Bar ha gondolod tegy egy probat.

En szemely szerint leszarom a szeretetet. Akiket szeretek azok megerdemlik mindenki mas bekaphatja. A legnagyobb szeretetre hivatkozas olyan helyeken van ahol bepaliznak.

2012. júl. 11. 20:27
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Az ateistákat nem nevelik. Sőt az ateisták nagy részéré gyerekkorában ráerőltetik a kereszténységet.
2012. júl. 11. 20:43
 20/31 anonim ***** válasza:
94%

"Mindenkinek hinnie kell valamiben."

És pont ez a feltételezés az alapja az ateizmust övező legtöbb tévhitnek.

2012. júl. 11. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!