Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem a Spirituális...

Miért nem a Spirituális sátánizmust választják az emberek a kereszténység helyett?

Figyelt kérdés

Sátánnak több neve is létezik, Eredetileg Enki volt a neve, de később a sok keresztény hazugság, és a többi vallás ráagatta a Sátán nevet (ellenség) hogy ezzel is kiírtsák az emberekből a teremtőnk Sátán nevét, és gondolatát, és szépen lassan elistelenítsenek minket, és az agyunkat teletömjék a keresztény hazugságokkal, így átvegyék az irányítást az emberek fölött, ami sikerült is főleg a középkorban ! Lásd: Boszorkányégetés (Ugye milyen kedves a kereszténység, pártold csak ) A tudományok hangoztatásáért halálbüntetés, mivel eretnek voltál akkor....

Sátán más néven Enki azt hírdeti: Légy szabad, tedd amit szeretnél, fejleszd magad spirituálisan, testileg és lelkileg, érezd magad jól, legyen egyéniséged!!

a kereszténység: Nyomd el az érzéseidet, mert az bűn, ne fejlődj lelkileg, csak legyél egy lelketlen robot, aki végrehajtja a biblia kéréseit...

2012. júl. 6. 15:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/254 anonim ***** válasza:
37%

Teljesen egyetértek a 72%-os válaszolóval. Ennél jobban, szebben, értelmesebben le sem lehetett volna írni.

"

Nyomd el az érzéseidet, mert az bűn, ne fejlődj lelkileg, csak legyél egy lelketlen robot, aki végrehajtja a biblia kéréseit...

"

Ebből meg látszik, hogy sajnos nem túl sokat tudsz a kereszténységről.

És azt is látom, hogy imádod a mágiát és a boszorkányokat.

Miért is? Mire jó pontosan varázslogatni? Sikerült már elérned így valamit? És ha igen mit?

2012. júl. 6. 18:46
 12/254 A kérdező kommentje:

A mágiával rengeteg mindent ellehet érni, ha az ember fejleszti a spirituális energiáit olyan szintekre juthat el, hogy idővel istenné válik ! A gondolat erejével képes lehetsz rákot gyógyítani, képes lehetsz segíteni beteg embereken, kigyúgyítani valakit a halálos kórból, beszélgethetsz Démonokkal, akik segítenek neked, hogy mégmagasabb szintre juss ! Akkor egy kérdés: Ha Jehova annyira tökéletes, hogy volt képes létrehozni egy lényt, ami kéeps volt ellene fordulni ! Máodik kérdés: Ha Jehova ereje végtelen, hogy mer bármi is ellene fordulni? Látszik, hogy rengeteg oylan kérdés van, ami már alapvetően megcáfolja a keresztény vallást !

Én fontosnak tartom, hogy lelkileg, testileg, gondolkodásban, és békességben fejlődhessek, és nem fogom elnyomni a lelki energiáimat, és visszafejlődni !

2012. júl. 6. 18:54
 13/254 A kérdező kommentje:
Egyébként is a spirituális sátánizmus a legelső vallás, amely minden más vallást megelőz, utánna jött csak létre a többi vallás, és egyértelmű+ logikusabb is, ha abban hiszek ami előbb volt !
2012. júl. 6. 18:56
 14/254 anonim ***** válasza:
39%

Na látod, ezért nem vagyunk robotok. Jehova szabad akaratot adott, hogy eldönthessük, akarjuk-e őt szolgálni. Sátán úgy döntött, hogy nem, Ádám és Éva szintén. Mi is eldönthetjük. Soha nem fog belénktáplálni egy parancsvégrehajtó kis alkatrészt. Ha nem szolgálod, hát nem. De mivel azok az emberek, akik jobbra vágynak, és elismerik a valódi Isten szuverén voltát szenvednek most, és mert Sátánról bebizonyosodott, hogy nem jó vezető, ez nem fog örökké így menni. Aki élvezi ezt a világot, e világ urával el lesz távolítva.

Mindig is szerettem a Star Warsot, mert szerintem vannak benne bibliai áthallások. És amiket most mondtál, ugyanolyan részigazságok, mint amiket Palpatine mondott Anakinnak. Persze kapsz valamit a sátánizmustól, egy csomó hókuszpókuszt, egyre jobban hasonlíthatsz az istenedre, beszélgethetsz a démonokkal, stb... De mi miért vágynánk erre? Mindazokkal kerülsz kapcsolatba, akik kitaszítottak lettek, mert nem nyomták el a helytelen vágyaikat. Én nem vagyok kíváncsi a sztorijukra, épp eleget tudok, és nem tőlük akarok tanulni. És mondok még valamit: az a legegyszerűbb út, amiről Te beszélsz. Hagyni magadat sodródni az érzéseiddel. A másik sokkal nehezebb, de gyümölcsözőbb is és boldogabbá tesz.

Első vallás? Most emberekről beszélünk? Az alapvető kérdés, hogy Jehovát vagy Sátánt imádták-e előbb. Természetesen Jehovát, de később elfordultak. Ennek ellenére később voltak olyanok, akik tökéletlenül bár, mert máshogy nem tudtak, de Jehova mellé álltak (Ábel). A kereszténységről ne beszéljünk, mert az csak Jézus égbe való visszamenetele után "alapult" meg úgymond, mert csak azután tudták követni őt, hogy egyáltalán lejött a földre.

Mindenesetre nem egyszerű napjainkban Jehova mellett kiállni, de megéri. És nem mindig az a jó, amit a legtöbben csinálnak. Meg az, amit először. Ott van pl. Jézus, az elsőszülött, az első teremtmény, ő Jehovát szolgálja, pedig hamarabb élt, mint Sátán. (mondjuk ő nem ember, de gondoltam, hozzáteszem, hogyan is volt legeslegelőször...)

2012. júl. 6. 19:57
 15/254 A kérdező kommentje:

A legelső vallás a Sátánizmus volt, Mivel Sátán teremtette a világunkat, de bizonyos személyek érdekből elfersítették Sátán a teremtőnk igazi arcát, és gonosznak állították be !

Tehát te inkább szenvedsz ÖNÉRDEKBŐL és félelemből, hogy Jehova megkíméljen ? SZerinted normális dolog, ha félsz a saját istenedtől ? A sátán teljes mértékben szabadságot ad, és tanít, személyen beszélgethetsz vele ! Jehovával beszélgettél már vala úgy, hogy válaszolt is személyesen ?

Gondolom te is érzed a szeretetét, halottál már a placebó hatásról ? A szeretet érzése is csak egy placebó hatás, érzed a szeretetét, mert bebeszéled magadnak, hogy létezik ! Jehova miért teremtett meg bennünket, ha azt akarja, hogy mindenki ugyan olyan legyen ? Egy sátánistának van egyénisége, és nem korlátozza le semmi, hogy a maga ura legyen, kevés dolog az ami tiltott !

DE a sátán tiszteli az életet, egyetlen egy élőlényt sem szabad bántani, és fejleszteni kell magunkat ! Nem félsz a saját istenedtől, nem fenyeget meg, hogyha nem hiszel benne, akkor megfog ölni ! Nem csak leír dolgokat, hanem ha magas spirituális szintre jutsz, akár szólíthatod is, sés megfog jelenni előtted ! (persze csak ha igazi hívő vagy) Kérdezed mire jó az ha istenné válunk ??? Szerintem ez nem kérdés... Ha isteni hatalmas van, vagy magas szinten jársz spirituálisan, akkor akár tolószékes embert is talpraállíthatsz, vagy akár teremthetsz is, előbb utóbb képes vagy bármire ! Mennyország stb.... Kíváncsi lennék hová kerülnek a hangyák lelkei, vagy a kutyák lelkei... vagy a halva született magzatok...

Köszönhető a kereszténységnek, hogy visszamaradtunk a tudományokban körülbelül 350 évet, mivel tiltott volt, Köszönetjük több millió embernek a halálát, akit mágián égettek el !!

Köszönhetjük, a háborúkat, amik a keresztény irányítás miatt törtek ki !

Köszönöm szépen, de nem kérek a keresztény hatalomból !

2012. júl. 6. 20:29
 16/254 anonim ***** válasza:
5%

Kezdjük a végén: a kereszténység sok rosszat okozott az embereknek. Teljesen egyetértek. De melyik "keresztény" vallás is volt az, amelyik nyomorban tartotta az embereket? Nem nehéz a válasz, csak egy volt... Szeretném leszögezni, hogy nem tartozom közéjük. De Jehova csak egyfajta imádatot fogad el, aminek a mintája le van írva a Bibliában, az első századi keresztényeknél. A többi egyház nem tartozik hozzá, nem neki tetszően imádja őt, és félre van veztve. Ki által is? Ennek a világnak az ura által. Sátán nagyon ügyes, elhiteti az emberekkel, hogy ő nem létezik, csak Isten, és mindent ráken. Hát kérdezd csak meg az istenedet, hogy hogy is vannak ezek a dolgok az emberek megnyomorításával, ki is tartja a markában a hamis vallásokat, a politikát, meg az üzleti életet. Biztos, hogy nem fog válaszolni, mert hogy a Bibliát idézzem: ,,hazug ő, és a hazugság atyja". Ugyanis a Bibliában meg lett jövendölve, hogy hitehagyás lesz az apostolok halála után.

Az biztos, hogy ha így folytatod, isten leszel: saját magad istene, ha a tökéletességig fejleszted magadban az önzést.

Félek-e Jehovától? Igen, félek. De ez nem beteges félelem, inkább annak az elismerése, hogy ő hatalmasabb, ez egy egészséges istenfélelem, ami kijár Neki, mert azért mégsem vagyunk haverok. Szeretnék Isten barátja lenni, és Ő el is fogad, de tökéletes mértékben csak akkor lehetek a barátja, ha magam is tökéletes leszek. Akkor az emberisség újra személyes kapcsolatba kerülhet Jehovával, ahogy Ádám is abban volt, de elveszítette ezt a kiváltságát.

Igen, éreztem már, hogy Jehova szól hozzám, a Biblia által. Ha imádkozok Hozzá, megosztom Vele a legbensőbb érzéseimet. Ilyenkor mindig sokkal jobban érzem magam, ráadásul, ha valamivel kapcsolatban kétségek gyötörnek, érzem, hogy választ ad a Biblián keresztül. Én elismerem ezt a módját a kapcsolatnak, később majd többre is lesz lehetőség.

Nem tudom, honnan szeded ezt, hogy Sátán a Teremtő. Téged sikerült jól átvágnia...

És ezt sem értem, miért jössz folyton az állatokkal. Jehova is szereti az állatokat, és azt kéri tőlünk, hogy bánjunk velük emberségesen.

2012. júl. 6. 20:55
 17/254 anonim ***** válasza:
5%

Bakker, ugyanazokat a témákat hozod vissza.

Nem a félelem indít Jehova szolgálatára, hanem a szeretet. Nem én vagyok itt beplacebózva. Feljebb írtam már. És azt is írtam, hogy Jehova miért hajtja végre az ítéletét hamarosan az emberiség egy részén: mert lehetetlenné teszik az életet azoknak, akik a jóra vágynak. Nameg mert bebizonyosodott, hogy Neki van joga uralkodni.

Azt is írtam már, hogy nem vagyunk robotok, meg bábok, meg hasonmások, meg klónok. Van egyéniségünk, csak nem a "sötét oldalunk" határozza azt meg.

Sátán nem fenyeget senkit a halállal. Hát persze, nem mondja meg a követőinek, hogy ennek az életnek halál a vége. Átveri az imádóit. Te is örök életről álmodsz, meg mennyről, meg ki tudja, miket ígér neked, de biztos lehetsz benne, hogy hazudik. Számára nem kérdés, hogy az egész pereputty belerobog a szakadékba, Neked meg nem fogja bejelenteni.

És nem bűn örök életre vágyni egy normális világban.

2012. júl. 6. 21:05
 18/254 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést kérdező, de áruld már el, hogy honnan szeded az információidat? Honnan szeded, hogy a világot sátán teremtette? (Elég béna akkor hogy az Úr lenyúlta előle a legtöbb hívőt......)

"A sátán sem azt mondja, hogy gyilkold le a szomszédodat, ha az neked jól esik ! Sőőt Sátán kimondja, hogy ne bántsd az állatokat, és ne bánts csak úgy valakit ok nélkül, "

Még egyszer: HOL mondja ezt a sátán? Elég sokat tudok mitológiáról és teológiáról, de olyan vallásról hogy sátánizmus nem hallottam, kivéve ezt a modern baromságot. Nincs mitológiája,(elcsórja és elferdíti a héber mitológiát)nincs történelme, nincsenek írásos emlékei.

"azonban ha téged bánt valaki, akkor kegyetlenül álj bosszút !"

Ebből is látszik a bölcsesség teljes hiánya. Ahogyan Gandhi mondta: "A szemet szemért törvény végül az egész világot megvakítja....."

Ez egy éretlen sületlenség és se füle se farka. Spirituálisan fejlődni akarsz? Jó. Én is azt teszem, pedig hívő ember vagyok. Nem kell sátánistának lenned ahhoz hogy egyéniséged legyen. Elég az ha nem mások gondolatait próbálod itt visszabüfögni hanem kialakítod a saját világképedet. Ha nem tetszik a kereszténység, ne legyél az. De miért is tetszene, ha nem is ismered? Nyomd el az érzéseidet, mert az bűn.....legyél robot.....honnan szeded ezeket?

Tájékozódj kicsit, szívem.

2012. júl. 6. 21:53
 19/254 tél ***** válasza:
25%
Nem értem miért kell itt vitatkozni hogy ki a gonoszabb! Mint a szent inkvizíció csinálta égjenek a máglyák elő a spanyolcsizmát! Jehova nevében öljük halomra mind azt aki nem ordítja teli torokból hogy "Éljen Jehova" Mert ez a kereszténység ilyen volt míg hatalom volt a papok kezébe! egyik sem jobb a másiknál Isten és Sátán egy és ugyanaz a"lélek" jó vagy rossz csak nézőpont kérdése!
2012. júl. 6. 22:25
 20/254 anonim ***** válasza:
77%

"A legelső vallás a Sátánizmus volt"

Drágám, a sátán fogalmát még csak nem is ismerték több ezer éven keresztül. Azt sem tudták az emberek, hogy mi az a gonosz.

A görög vallás egyik istenéből alakul ki a keresztények mai ördögképe.

Ez egy nagyon hosszú folyamat eredménye volt.

Azelőtt úgy gondolták, hogy minden jó és rossz az Olümposzon élő istenektől származik, pontosabban az általuk képviselt erkölcsi hozzállástól.

De gondolom javában tizenéves vagy (mint ahogy ez az írásodból is kitűnik) és gondolom 1-5 ilyen témájú könyv elolvasása után úgy gondolod, hogy csakis ez lehet az igazság.

Egy tanács: mielőtt vitába szállsz bárkivel, tájékozódj másról is. Ne csak azt a szakirodalmat olvasd el, ami téged érdekel, hanem az "ellenségedét" is.

2012. júl. 6. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!