Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok miért írnak...

A vallásosok miért írnak olyan "sületlenségeket", hogy a homoszexualitás leküzdhető, pontosabban leküzdendő?

Figyelt kérdés
Orvosilag bizonyított tény, hogy a homoszexualitást genetikai elváltozás okozza, tenni nem lehet ellene. A keresztények pedig felesleges bűntudatot ébresztenek az amúgy is nehezen elfogadott melegekben - különösképpen a szexualitásukat éppen felfedező meleg fiatalokban.

2012. jún. 27. 20:38
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
0%

Igen genetikai elváltozás okozza a homoszexualitást,aki olvasta Czeizel Endre kutatásait ezirányban,az sokmindent tisztábban lát ezen a téren.Vannak lelki terápiák,sokkterápiák,meditációk,amikkel kilehet ölni az emberi tudatból a homoszexuális hajlamot,de hadd hangsúlyozzam,hogy csak a tudatból!!!

Czeizel Endre-t idézném: "Ő azt mondja ki lehet "irtani", a baj csak az, hogy ezek az emberek egész életükre boldogtalanok lesznek" - véli az orvos-genetikus.

2012. júl. 2. 15:29
 42/56 anonim ***** válasza:
0%

"és ugyan már kicsit nézzenek bele a történelembe,hogy a VALLÁS hány millió embert ölt már meg ártatlanul"

A "vallás" alá ugye a mindenkori világi, politikai rendszereket és minden "izmust" is beleérted? Mert hogy ezekben is sokan hittek és hisznek, pedig eddig minden ember által kitalált társadalmi forma elbukott. Ugyanis aki "vallásos" és "nem vallásos"-ra akarja kettéosztani az embereket, az minden, csak nem korrekt.

Nem a "vallással" van a baj önmagában (mindenki vallásos és hisz valamiben, amihez HIT kell), hanem a hazug és félrevezető filozófiákkal és tanokkal - ezek pedig a materialista oldalt éppúgy jellemzik, mint sok vallásos csoportot. Csakhogy a Biblia nem támogatja ez utóbbi csoportokat sem.

"Vannak lelki terápiák,sokkterápiák,meditációk,amikkel kilehet ölni az emberi tudatból a homoszexuális hajlamot,de hadd hangsúlyozzam,hogy csak a tudatból!!! ... a baj csak az, hogy ezek az emberek egész életükre boldogtalanok lesznek"

Erre nagyon sok ellenkező példa van bizonyítéknak.

Ez olyan hamis érvelés, mintha azt állítanánk, hogy mivel hajlamom van az alkoholizmusra, vagy bármely függőségre, egész életemben boldogtalan leszek, ha nem teszem tönkre magam a piával és a narkóval, sőt nem halok bele időnek előtte.

Hajlamom van a erőszakos, vad viselkedésre, ezért egész életemben boldogtalan leszek, ha nem verek szét hetente néhány kocsmát és nem hagyom magam részegen megkéselni egy primitív veszekedésben.

Ha a "genetikai elváltozás" következtében "hajlamom van" a homárságra, egész életemben boldogtalan leszek, ha férfiként nem a haverom seggét kívánom meg...

Ez (hajlam ide vagy oda) ELSŐSORBAN egy helytelen SZELLEMI BEÁLLÍTOTTSÁG, nem pedig a génjeim által elkerülhetetlenül kódolt viselkedési forma - szerintem.

Persze, nem vagyok Isten, de hiszek neki! Bocs.

2012. júl. 2. 16:23
 43/56 anonim ***** válasza:

"Ez (hajlam ide vagy oda) ELSŐSORBAN egy helytelen SZELLEMI BEÁLLÍTOTTSÁG, nem pedig a génjeim által elkerülhetetlenül kódolt viselkedési forma - szerintem."

Szerinted önként választjuk, hogy ilyen primitív emberek, mint te, állandóan megkeserítsék az életünket...? Te akarnál meleg lenni? Mert én nem akartam, de így alakult...

Szokj le kérlek a levegővételről, feleslegesen növeled a légköri szén-dioxid koncentrációt... Ha már ilyen könnyű választani.

2012. júl. 2. 16:38
 44/56 anonim ***** válasza:

#42, ez érdekes megállapítás volt, bár szerintem nem teljesen így van. Akkor bele lehetne magyarázni, hogy azért van annyi depressziós ember, mert öngyilkosságra van hajlamuk, csak nem engedik őket kibontakozni:)

Szerintem ezek a dolgok nagyon összetettek. Én nem hiszek abban, hogy minden csak a gének miatt van. Inkább húz a szívem a pszichológiához most. (persze rá lehet fogni, hogy minden a génektől függ kizárólag)

Tényleg nem vonz a gondolat, hogy velem azonos neművel csókolózzak, nem bírnék ilyesmiket megtenni.

De gondoljátok, hogy a melegek csak lázonganak és azért csinálják? Hogy legyen mivel bosszantani titeket?

Mondjuk soha nem voltak olyan barátjaim, akikkel nagyon mély érzelmeken alapult volna a barátságunk és teljesen megbíztam volna bennük (tehát nem ölelgettem őket, nyalakottam velük stb.. bár én nem vagyok lány). Nem tudom, hogy mennyire lehet köze az ilyen dolgoknak a sexuális vágyhoz.

Nagyon sokan írják mindig, hogy nem tudják eldönteni, hogy kibe szerelmesek, esetleg mindig másba lesznek szerelmesek. Nekem ez is furcsa nagyon. Vagy hogyan veszi magát valaki rá, hogy egy kutyával közösüljön pl.? Ez is genetika? Azt sem tudnám megtenni.

De nem prédikálok inkább, mert nem értek hozzá. Amikor valami nagy bajom esik, mindig az vígasztal, hogy legalább most már tudom, milyen az olyan embereknek (páran megérdemelnék, hogy átérezzenek bizonyos állapatokat).

De mindegy....

A mondandóm lényege, hogy habár benne van a Bibliában, hogy helytelen a melegség, meg házasság előtti sex és egyéb nyalánkásgok (ráadásul evolúció szerint is a szapordás a helyes), akkor sem kell bántani a melegeket!

Főleg nem üldözni őket. Senkit nem érdekel, hogy ki mennyire undorodik tőle.

Elég ciki az is, amikor hetero párok nyílvánosan sexelnek.

Tegyük fel, meglátok két pasit a villamosan, akik megpuszilják egymást. Akkor kicsit rossz érzésem lesz (mégis más, mintha két nő lenne, mondjuk ez érthető).

De akkor sincs jogom beszólni nekik és lerúgni őket a villamosról. Ha valaki pedig elhiszi, hogy Isten szerint ez bűn, akkor menjen oda egy Bibliával. Bár szerintem ez elég nevetséges lenne. Magyarázni két embernek, akik szeretik egymást, hogy nem kellene ezt tenni. Rosszabik esetben modnani nekik, hogy Isten gyűlöl és a pokolba kerültök. Térjetek meg!

Valahogy a szerelem, szeretet, szimpátia, boldogság, vágy, xy hiány fogalmakat kellene külön választani.

Bevallom, a szerelmben nem is nagyon hiszek és szerintem némi köze van a sexualitáshoz is (ráadásul két emberről szól csak, jobb esetben, tehát pici önzés is van benne).

A legjobb megoldás imádkozni Istenhez, hogy rátaláljunk az ő útjára, a szeretet útjára! És cselekedjünk mindig úgy, hogy cselekedeteinkben az embertársaink iránt való szeretet megmutatkozzon!!

2012. júl. 2. 17:11
 45/56 anonim ***** válasza:

"Némelyek szerint "sületlenség", hogy a homoszexualitás leküzdhető; azok szerint pedig, akik saját magukon vagy ismerősökön tapasztalták, nem az. A neten is találhatók volt homoszexuálisok bizonyságai, akik elmondják / leírják, hogy ki lehet jönni ebből az életformából, meg lehet szabadulni a homoszexualitástól."

Én pl. nem tapasztalom sem magamon, sem hozzátartozón, sem barátokon. Lehet, hogy leküzdhető annak, aki csak azt hiszi, hogy homoszexuális. Talán annak is, aki tényleg az. De hogy le KELL küzdenie, mert rossz.... Na ez az egetverő baromság!

2012. júl. 2. 17:18
 46/56 anonim ***** válasza:

"Mert én nem akartam, de így alakult..."

Nem mondtam, hogy "könnyű" választani, azaz könnyű lenne a hajlamaink ellen tenni, főleg ha azok már erősebben rögzült szokásokban mutatkoznak meg.

De mit gondolsz, hány ember áll ellent az egészségtelen táplálkozás rögzült szokásának? A gyakorlat az, hogy még a súlyos, krónikus szív és keringési betegségben szenvedők közül is csak kevesen hajlandóak lemondani a zsíros falatokról, pontosabban az egyoldalú, egészségtelen táplálkozásról, holott azt már azért a szakemberek is elismerik, hogy a táplálkozás minősége az egyik fő meghatározója az egészségünknek!

Tudjuk, hogy a bennünk lévő, sokszor hosszú idő alatt kialakult negatív hajlamokról nem könnyű lemondani. De sohasem lehetetlen.

Ezek szerint téged a génjeid elkerülhetetlenül KÉNYSZERÍTETTEK arra, amit teszel? Vagy esetleg ebben benne vagy te is, a te KÍVÁNSÁGOD, gondolkozásod és akaratod? Vagy tényleg robot vagy? Nem gondolod, hogy az ilyen érvet nem lehet elfogadni? Mint valami programozott droid..., na ne hülyéskedjünk már.

Ne mond azt, hogy a saját kívánságunkat (bármilyen hajlamunk is van) ne tudnánk befolyásolni. De, tudjuk. Sőt! Rengeteg káros, sőt pusztító kívánságból lesz tragédia a társadalomban, de miért pont a homoszexualitást akarnák egyedül azzal kimenteni, hogy "nem tehetek róla".

Nem beszélve arról, hogy a Biblia és a gyakorlat szerint, Isten szelleme olyan változásokra képes, melyekről sok "más" nem is álmodik, míg ki nem próbálja. Könnyű ilyen hamis érvek mögé bújni, de ki tesz valódi erőfeszítést azért, hogy változzon a helyzet?

2012. júl. 2. 17:18
 47/56 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ezért el fogok kárhozni, de sokszor megfordult a fejemben, hogy mi van, ha pl. Mózest megerőszakolták.

Vagy kitudja, hogy milyen következménye volt annak régen, amikor férfi férfival hált. Az hol van benne, hogy nő, nővel ne csinálja? Miért nincs úgy kihangsúlyozva?

2012. júl. 2. 17:36
 48/56 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy volt-e már ilyen kísérlet, de ha valaki tud ilyenről, akkor linkeljen már róla valamit.

Volt már olyan, hogy megfigyeltek egy nőt és egy férfit vagy két azonos nemű emberkét felnőni egy szigeten teljesen egyedül felnőve. Kiváncsi vagyok, hogy ők hogyan sexelnének, ha senki nem mondja nekik...Vagy állatokról van ilyen? Valószínűbb, mint emberről. Nem vagyok sajnos tájékozott az ilyesmiben.

2012. júl. 2. 17:46
 49/56 anonim ***** válasza:

Kicsit régebben egy vallásos hozzászóló leírta, hogy a keresztényeknél a Bibliában foglaltak alapján ez bűn, és ez alól az sem menti fel az egyént, ha a gének okozzák. Ha jól emlékszem A Bibliából vett idézettel is alátámasztotta, hogy SEMMI nem lehet rá kifogás. Ez az ő nézőpontjuk a dologról, ami szerintem elég világos. Tehát innentől választhat az adott egyén, hogy marad ennél a vallásnál és megpróbál változni, vagy elhagyja ezt.

Szerintem többet ehhez nem is kell hozzáfűzni.

2012. júl. 3. 02:49
 50/56 anonim ***** válasza:
48%

Egy homoszexuális is lehet vallásos,az hogy a biblia ezt bűnnek ítéli,szerintem az a bűn.

Én is hiszek Istenbe,de nem úgy ahogy az a Bibliában le van írva.

Még gyerekkoromban volt egy osztálytársam akinek az anyukája Istenhívő volt,és meglátta a szobámba az ágyam mellett álló kis Szűz Mária szobrocskát,amit még a mamámtól kaptam.Ő elmagyarázta,hogy azért mert bállványokat,helyezünk a környezetünkbe,vagy templomba járunk az nem jelenti azt hogy jó keresztények vagyunk,mert igazából nem az az igazi hívőség.Mivel elmesélte hogy régen Jézus is a domb tetején a csillagos ég alatt imádkozott,és nem teplomba járt,nem a Bibliai törvények szerint élte az életét,hanem Isten a szívében élt,és aszerint cselekedett amit ő jónak érzett,vagy helyesnek látott,nem mások fabrikált törvényei szerint volt hívő.Azóta tekintek én is így a Hitre.Az hogy hiszek istenbe az az én döntésem,és nem élek a tízparancsolat vagy a Biblia bűvkörében,teljesen átlag életet élek,nem hiszek abban,hogyha most hazudtam valamit akkor a pokolban fogok elégni.Én abban hiszek,hogy van lelkiismeretem,és amíg esténként nyugodtan fekszek le,mert tudom semmi nem nyomja a lelkemet,addig Isten is szeret engem.És a lényeg ott van,hogy amikor eljön az a nap amikor el kell hagyni ezt a világot,úgy hagyjuk itt hogy nem bánunk semmit és tiszta lélekkel lépjünk be az örökkévalóságba.

Én elítélem azokat akik azt mondják a másság bűn!És mi az hogy MÁSSÁG?!Ők azért mások mert nem az átlag közé tartoznak?!Ő nekik mi vagyunk a MÁSOK.A férjemmel 3 gyermekünk van,2 lányunk és egy fiúnk.Az egyik ismerősünknél,pont most derült ki,hogy a fiúk,egy másik fiúval jár.Pont tegnap este beszéltünk róla,hogy mi lenne ha nálunk is így lenne.Kihangsúlyoznám hogy a férjem igazi kemény mackós férfi típus,és ő kapázsból azt felelte a kérdésemre,hogy mi lenne ha ami Bencénk is egy Bélát szeretne?!:-)Erre ő megrántotta a vállát és azt mondta,"nah mi lenne?!több üveg sört kéne venni minden családi összejövetelen"ennyi.szerintem egyáltalán nem elítélendő,és ettől senki nem lesz kevesebb,hogy valaki MÁS!És pont az a baj,hogy a többség nem így gondolja,pedig régen még az is elítélendő volt,ha egy néger emberrel szóba állt egy fehér ember,és ma meg hol tartunk?!Az Amerikai Egyesült Államok elnöke néger!Régen a nőknek nem volt joguk szavazni,vagy dolgozni,és ma pedig már lassan lehagyjuk a férfiakat.nincs ilyen,hogy MÁSSÁG csak sok rosszindulat,és gonoszság.

A homoszexuálisságról meg még annyit,hogy valóban bizonyított tény hogy genetikai elváltozás okozza,de ezt sem lehet nevezni elváltozásnak,hiszen az X kromoszóma felelős érte,pontosabban ez a kromoszóma hordozhatja magában a felelős gént.De ha ezt már hibás elváltozásnak nevezik,akkor a kék és zöld szem is hibás elváltozásnak számít.Hiszen sokan nem tudják de 6000-10000 évvel ezelőtt még nem voltak kék szemű-zöld szemű emberek,csak kizárólag barna szeműek éltek.Egy hibás génmutáció okozta az elváltozást,és nem 100%-osan bizonyított,de TÉNY hogy a kék és zöld szeműek csoportja egy őstől származik.Amúgy a kékszeműséget,is Albínóságnak hívják,hiszen mutáció okozta a szemszín elváltozást.Úgyhogy ha így nézzük akkor a kék és zöld szeműek is Mások,akkor most őket is el kell űzni,mert nem olyanok mint az átlagok?!Ez az egész egy vicc!

Úgyhogy kedves kérdező a válsz a kérdésedre,a vallásosok azért írnak ilyen marhaságokat,mert fogalmuk sincs arról hogy milyen Másnak lenni,mert aki kicsit is belegondolna abba,hogy milyen élete van manapság egy homoszexuálisnak,az állandó kirekesztés,lenézés,leköpködés körében,nem hiszem hogy épeszű az aki csak úgy poénból ezt az életet választaná.Ők így születtek,és ez ellen nem tudnak semmit tenni,mert nem leküzdhető,és nem lehet csak úgy kiiktatni a szervezetből,mint egy sima mérget.

2012. júl. 3. 10:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!