Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok miért írnak...

A vallásosok miért írnak olyan "sületlenségeket", hogy a homoszexualitás leküzdhető, pontosabban leküzdendő?

Figyelt kérdés
Orvosilag bizonyított tény, hogy a homoszexualitást genetikai elváltozás okozza, tenni nem lehet ellene. A keresztények pedig felesleges bűntudatot ébresztenek az amúgy is nehezen elfogadott melegekben - különösképpen a szexualitásukat éppen felfedező meleg fiatalokban.

2012. jún. 27. 20:38
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:

Én nem pontoztalak le, hanem fel.

Viszont ez az agymosott keresztényezés sem tudom, hogy honnan jött. Ez a buta általánosítás. Kár, hogy midnenkinek hülyeség jut róla eszébe.

Mellesleg meg sok okos ember még mindig azt hiszi, hogy nekem azért van bajom a fajfenntartással, mert akkor kiderülne, hogy nincs "Istenke".

Nem, nekem nem azért van vele bajom. Hanem azért, mert ha van Isten, ha nincs ez az elmélet egy méretes ostoba baromság, amit max arra találtak ki, hogy elvakultan bizonyítsák, hogy nincs Isten.

2012. jún. 28. 16:17
 32/56 anonim ***** válasza:

Viszont bevallom, hogy kerszténynek tartom magam, de a meleg embereket egyáltalán nem ítélem el. Én nem keveresem bele a sexuláis dolgokat a vallásba. Számomra csak a bűn, ami másnak ártalmas.

És csak közölni akarom, hogy van olyan ismerősöm aki fajgyűlölő és gyűlöli az összes meleget, mindet kiírtaná a sárgákkal együtt, mert korcsak tartja őket.

Nem a kereszténység a káros, hanem az emberek továbbra is.

2012. jún. 28. 16:22
 33/56 anonim ***** válasza:
Vagy ez így van helyén? Ha az ismerősöm erősebb, akkor igaza van? Vagy csak véletlen gondolta és nincs jogom megakádályozni, mert akkor szemét dög vagyok, aki bűnösnek érezteti őt? Vagy mindegy mit csinálok, mert megvan írva? Nem tehettem volna mást?
2012. jún. 28. 16:53
 34/56 anonim ***** válasza:
45%

Vagy ezeket most azért írom, mert aggódom, hogy a fajom nem lesz fenntartva, hogy ilyen emberek élnek? Őket kellene megölni a társadalom érdekében?

Az emberi elme azért rohadt bonyolult....Nem olyan egyszerű, ahogy sokan hiszik.

Itt egy elgondolkodtató kérdés, mindenkinek...

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2012. jún. 28. 17:01
 35/56 anonim ***** válasza:
45%

A társadalom káros? Ki és miért működteti és jogosan?

Egyáltalán hogyan lehet agymosni, ha csak a sex és szaporodás számít?

Lehet írni, hogy azóta már nem...

Persze, a semmiből így fejlődünk valamerre (főleg véletlen).

2012. jún. 28. 17:15
 36/56 anonim ***** válasza:

Remélem a kérdező is egyetért, de nem tartom off-nak azt, amit a kedves atheist girl írt. A kérdés nem szólít meg konkrétan senkit, de remélem nem bánja, ha a hívő oldal is leírja a véleményét, ha már róluk van szó.

"Ugye, a Bibliában leírtak tényként való kezeléséből eddig rengeteg jó született a társadalom jövőjére nézve. :) Bárcsak tapasztalhatnánk..."

Alapvető hibát követsz el te is, hiszen a Bibliában leírtakkal az évszázadok során a legtöbb egyház szembe ment, valójában hamis barátja volt. A Bibliában leírt első sz.-i keresztény minta, vagyis a krisztusi szellem szerint egész más a hozzáállás ehhez a témához, mint azt az egyházak tagjai gyakorolták. A Szentírás bár leírja, hogy többek között mire számíthat az, aki azonos neműekkel létesít természetellenes érzelmi vagy szexuális kapcsolatot, de arra is figyelmeztet, hogy nem a mi dolgunk ítélkezni felettük!

Az igaz kereszténység (az első sz.- minta alapján) "jó gyümölcsei" pedig mindig is tapasztalhatóak voltak, ma is azok. Nem ők vannak többen, ez igaz - és ezzel a Biblia is egyetért. Maga Jézus mondta, hogy a többség a "széles úton" halad.

Nem az "istenmánia" vagy az istenimádat vakít el sokakat, hanem a hazug eszmék - ezek nincsenek valláshoz kötve, ugyanúgy érintik a világi, politikai eszméket is, mint a világ dolgaiba mélyen beleavatkozó hitrendszereket.

"Természetes erkölcs"? És ki mondaná meg, hogy kinek a "természete" szabályozná a "természetes erkölcsöt"? Mert hogy az nagyon különböző ám!

Csak gondolj bele, ha ma egy modern nagyvárosban (de bárhol és bármikor a földön) - csak egy hétre is - sztrájkol a rendőrség, micsoda káoszt és tragédiákat eredményez. Erre volt már példa!

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a rendfenntartás legjobb eszköze a rendőrség, mert a krisztusi alapelvek szerinti élet sokkal kiválóbb, sőt tökéletes. Ennek betartása esetén nincs szükség rendőrre, hiszen az belülről alakít át téged. Csak gondolj a "Krisztus Aranyszabálya"-ként elhíresült alapelvre.

Pál elég "szabadelvűnek" ható gondolata is ide kívánkozik: "mindent szabad nékem, de nem minden használ". Ez nem azt jelenti, hogy szó szerint mindent szabad is megtenni. Mindenesetre a véleményem szerint semmiképpen nem lenne kívánatos az emberi ösztönökre, valamiféle elképzelt "természetes erkölcsre" bízni az irányítást. Egyébként a történelemben volt erre is példa bőven, a Biblia is említ ilyeneket!!

De - mint a válaszokból is kiderül -, alapvetően két szellemi irányzat vetekszik egymással a kérdésben: a hívő (idealista) és a materialista (ateista) oldal. Tehát ezt csupán a felületesség szintjén nem lehet eldönteni.

2012. jún. 28. 17:46
 37/56 anonim ***** válasza:
Bár már egyszer leírtam egy másik topicban a szenvedés okát, nem Biblikusan, mindenféle rotációs kapás baromságokkal.
2012. jún. 28. 22:17
 38/56 anonim ***** válasza:
Bocs, rossz helyre ment xD
2012. jún. 28. 22:19
 39/56 HudsonHawk ***** válasza:

Megint belenyúltunk a tutiba!!!

Én is úgy vallom, hogy a melegség nem lehet genetikai, természeti okból levezetni. A tudomány kisebb és nagyobb elméleteit is cáfolta már, így ez nem perdöntő (Sajnos). Keresztény lévén a Bibliában látom a választ, és ott világosnak tűnik. Bár amit az egyik kommentelő belinkelt meleg-keresztény oldalon kezdtem olvasni, érdekes. Meleg oldalról értelmezi a Bibliát. Még nem értem a végére, de ajánlom mindenkinek nézettől függetlenül, mivel ők is érvelhetnek jól...

Vallás - ateizmus izzé mizéria,...:

1. Kérném az ateistákat nézzenek utánna a Biblia keletkezésének. Maga a könyv hitelessége, 1000 éves leletekre is visszavezethető. Ajánlom Brátán János munkásságát biblia készítés, evolúció és más teremtés elmélet ... témakörökban.

2. Az hogy a keresztények nem jól értelmezik a bibliát az az emberi rész. Hisz a tudományban is vannak különböző nézetek. KÖNYÖRGÖM végre felejtsük a katolikusok ezt-és ezt művelték régen érvelést. IGEN bevalljuk - és hiszem hogy minden keresztény vállalja - :VANNAK ROSSZ KERESZTÉNYEK, VANNAK A BIBLIÁT FÉLREÉRTŐK ÉS FÉLRE MAGYARÁZOK (ami úgye nem egy). A vallásosokkal kapcsolatban is az általánosítás az elterjedt. De szerintem az ateisták között is van fajgyűlölő, hazug, gyermek bántalmazó, adótcsaló, és egyéb "finomság".

Egyezzünk még: Tegyük félre a Biblia nagyát és csak a szeretsd felebarátodat, ne lopj, ne ölj, részeket TARTSUK BE. Ha csak ennyi működne már rég nem itt tartana a világ...

2012. jún. 29. 11:10
 40/56 anonim ***** válasza:
71%

Némelyek szerint "sületlenség", hogy a homoszexualitás leküzdhető; azok szerint pedig, akik saját magukon vagy ismerősökön tapasztalták, nem az. A neten is találhatók volt homoszexuálisok bizonyságai, akik elmondják / leírják, hogy ki lehet jönni ebből az életformából, meg lehet szabadulni a homoszexualitástól.

Igazából a keresztény tanítások szerint nem is az emberekkel van baj, hanem magával a cselekedettel. Az embereket Isten ugyanúgy szereti, mint a többieket. A bűnök elkövetésétől pedig mindenkinek tartózkodnia kell, a heteroszexuálisoknak is. A homoszexualitás esetében pedig nem maga a hajlam vagy a késztetés a gond, hanem az ún. gyakorlati homoszexualitás. Mindkettőből meg lehet szabadulni; de ha valakinek meg is marad a hajlama, nem kötelező a gyakorlatot is folytatnia. Ez persze keményen hangzik, és egyesek fel is szoktak háborodni, mondván, nem lehet szex nélkül élni; pedig lehet: ha heterók tudnak, akkor a homóknak is tudniuk kell.

Van egy nagyon alapos tanulmány A homoszexualitás bibliai megközelítése címmel, itt olvasható:

[link]

Ajánlom mindenki figyelmébe, akit valóban érdekel ez a téma, mert nagyon sok részletre kitér, többek között a homoszexuálisokkal kapcsolatos helyes gondolkodásra, ill. azokra a félremagyarázásokra is, amelyek össze akarják egyeztetni a megélt homoszexualitást a Biblia tanításával. És itt szó nincs gyűlöletről igazából, csak némelyek ezt így próbálják beállítani. (Ha valaki tényleg gyűlöli a homoszexuális embereket, az nem keresztény hozzáállás.)

Az pedig, hogy a homoszexualitást genetikai elváltozás okozná, nem "orvosilag bizonyított tény", mert a kutatások egy része ezt állítja, egy másik része pedig ezt cáfolja, a neten mindkét oldalról találhatók anyagok. Nincs "perdöntő / végső bizonyíték", legalábbis nem tudok róla. Ha valaki igen, akkor megköszönném, ha bemásolná a forrást.

A másik pedig, hogy a genetika egy dolog, amennyire én tudom; az ezt az álláspontot képviselők is csak azt mondják, hogy senki sem születik homoszexuálisnak, csak genetikailag hajlamos lehet rá. A kialakuláshoz kedvezőtlen környezeti hatásokra is szükség van (30/70 arány). Hasonlóan pl. a cukorbetegséghez, a hajlam örökölhető; az egyén lehet, hogy egészségesen éli le az életét, de ha negatívan befolyásoló hatások érik, akkor kialakul nála a betegség.

A pszichológiai megfigyelések és kutatások szerint a homoszexualitás kialakulását is több körülmény befolyásolhatja, elősegítheti. Ezek fennállása esetén természetesen nagyobb az esély a homoszexuálissá válásra. (A linkelt tanulmány részletezi a lehetséges okokat is.)

2012. jún. 29. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!