Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kereszténység és homoszexualitás?

Kereszténység és homoszexualitás?

Figyelt kérdés

Tehát a Kereszténység megveti, mert isten a férfit és a nőt teremtette egymásnak stb...

De ha az illető egész életét arra áldozza hogy rászorulókat segít, és próbálja jobbá tenni a világot, de eközben egy férfivel él boldog kapcsolatban, akkor a pokol tüzén fog megégni csak azért mert meleg?

2012. ápr. 8. 23:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, hogy mi lesz vele, azt sem tudjuk, Sztalin és Hitler a pokol tüzén fog-e égni.
2012. ápr. 8. 23:03
 2/18 anonim ***** válasza:
65%
A kereszténység ortodox (de nem a bizánci irányzatra gondolok) nézetei szerint igen. Tarthatatlanul homofób elmélet ez, eszerint a pokolba jutott Leonardo da Vinci is, aki az Utolsó vacsorát festette. Nem kell firtatni, legyen mindenkinek az ő hite szerint. (Tévedni emberi dolog.)
2012. ápr. 8. 23:14
 3/18 anonim ***** válasza:
A kereszténység mondani valója, szeresd Isten és szeresd embertársaid. Tehát nem fogsz megégni, mert jó ember vagy.
2012. ápr. 8. 23:41
 4/18 anonim válasza:
31%

Nem kerül a Pokolra. Isten mindenkit szeret, azért, mert ez lehet, hogy nem tetszik neki annyira, a többi mellett ez teljesen elveszti a jelentőségét.

És maga a Kereszténység szerintem nem veti meg, csak az emberek, akik ezt prédikálják, de nincs igazuk.

Nekem erről most lényegében az jutott eszembe, hogy van egy ilyen meleg ember, aki mindent megtesz, hogy jobbá tegye a világot, de van egy másik ember, heteroszexuális, sikkaszt, csalja a feleségét, stb..., de csak azért, mert homofób, akkor feljutna a Mennybe? Természetesen nem. Kezdve ott, hogy akkor minden, amit egész életében csinál az gyűlölet, és ezzel ellentétben szeretetre lettünk tanítva Jézustól.

Nekem ez a véleményem erről.

2012. ápr. 8. 23:42
 5/18 anonim ***** válasza:
22%
És neked van igazad utolsó válaszoló. Te érted a lényeget!
2012. ápr. 8. 23:51
 6/18 anonim ***** válasza:
56%
az en valaszom ez:egyaltalan nem igaz,mert meg fog egni a homoszexualis ember meg a heteroszexualis is.Teljesen mindegy mennyi jot cselekedtel ha nem Isten parancsai szerint vagy es hamis kifogasokat keresel arra,hogy jo en most homoszexualis vagyok es engem ugy is be fognak engedni a mennybe mert jo vagyok es hiszek,nem fogsz akkor se bemenni mert Isten elott ez az utalatos dolog nem megengedett es ezert bunhodni is fog.Igen Adamnak s Evanak teremtette Isten az embert,ezert utalatos,es az is utalatos,amit ok szeretkezesnek hivnak.ROSSZUL VAGYOK TOLUK DE MINDAZONALTAL AZ EMBERT NEM SZABAD ELITELNI CSAK A CSELEKEDETEIT!!!.Ez az en velemenyem.
2012. ápr. 9. 00:09
 7/18 anonim ***** válasza:
56%
ES AZ NEM IGAZ H A TOBBI MELLET ELVESZTI A JELENTOSEGET EZ EGY NAGY ISTENKAROMLAS!!!!
2012. ápr. 9. 00:10
 8/18 anonim ***** válasza:

#6 válaszoló.

Isten az embert férfinak és nőnek teremtette. De a homosexuális az az ember, aki a vele azonos nemű másik emberhez vonzódik. Nincs semmi ilyesmiről szó, hogy az illető csukáva akarja magát operáltatni. Ha pedig a szaporodás parancs, akkor a sex nem lehet utálatos dolog.

Mikor mondta Isten Ádámnak és Évának, hogy házassodjatok össze? Akkor még pap sem volt, és közvetlen utána sem.

Jobb lenne az emberek belső értékét tekinteni, mert az a lényeg. Jézus megmondta, hogy minden törvény arra épül, hogy szeresd az embert és az Istent. Ha szó szerint kellene venni a Bibliát úgy ahogy néha ti is teszitek és kiragadtok brutális dolgokat, amik kitudja, miért úgy vannak, akkor idézek neked valamit, ami miatt lehet rettegni:

"

Akik pedig ezt hallották, mondának: Ki idvezülhet tehát?

27

Ő pedig monda: Ami embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél."

Tehát mind a pokolba fogunk kerülni.

Ott aztán jó meleg lesz:)

2012. ápr. 9. 01:11
 9/18 anonim ***** válasza:

Most, hogy elolvasom az idézetet ez nem is azt jelenti. xD

Másik fordításban volt azt, hogy Istennek lehetséges.

De nem is ez a lényeg.

Tudom, hogy van egy ilyen felfogás, hogy ami nem Istentől van, az rossz. Szerintem meg ami Isten vagyis szeretet ellenes, az a rossz. Különben mindenre lehet mondani, hogy rossz és nem természetes.

2012. ápr. 9. 01:24
 10/18 anonim ***** válasza:

Azt, mik derülnek ki a Bibliából, ha szószerint veszem.

Péter a sátán!! (ezt viccből mondom, nem gondolom komolyan természetesen).

"

És ezt nyilván mondja vala. Péter pedig magához vonván őt, kezdé dorgálni.

33

És ő megfordulván és az ő tanítványaira tekintvén, megfeddé Pétert, mondván: Távozz tőlem Sátán, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra."

2012. ápr. 9. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!