Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok miért írnak...

A vallásosok miért írnak olyan "sületlenségeket", hogy a homoszexualitás leküzdhető, pontosabban leküzdendő?

Figyelt kérdés
Orvosilag bizonyított tény, hogy a homoszexualitást genetikai elváltozás okozza, tenni nem lehet ellene. A keresztények pedig felesleges bűntudatot ébresztenek az amúgy is nehezen elfogadott melegekben - különösképpen a szexualitásukat éppen felfedező meleg fiatalokban.

2012. jún. 27. 20:38
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
22%
Általában mivel egy vallásban is lehet több nézet eltérés. Bár én is afelé hajlok amit kérdezel. Az ember mindig tud változtatni, ha akar. Elismerem, hogy biztos nem könnyű, sőt. Én mégis lemondtam arról aminek nagy függője voltam. Az is vágyról szólt mint a homokosság. Nem elítélem a homokosokat csak a Bibliában olvasottakat tudom mondani. Tehát bűnnek számít. Gyilkos tekintettel nem fogok rájuk nézni hanem csak mint normális heteroként taszít.
2012. jún. 27. 20:52
 2/56 anonim ***** válasza:
34%

Nem kötekedni szeretnék, mert azt gondolom, hogy mindenki úgy él ahogy akar.

De erről az orvosilag bizonyított dologról mindig az jut eszembe, hogy mélyen tisztelt és országosan elismert genetikusunk is csak utána kezdte ezt bizonyítani,miután a saját fiáról is kiderült hogy meleg.

2012. jún. 27. 20:53
 3/56 Sághegyi Csaba ***** válasza:
15%
Nos, vannak azok, akik valamiért nem hiszik, hogy ilyen torzulással is lehet születni. Én tudom, hogy lehet ilyen, és hogy ez emberileg leküzdhetetlen. De abban is hiszek, hogy természetfeletti csoda által létezhet belőle gyógyulás. Ismerek heteróvá lett meleget, aki boldog ebben.
2012. jún. 27. 20:54
 4/56 csokissüti002976 ***** válasza:
88%
"Gyógyulás"... ez nem egy betegség, basszus!! -.-"
2012. jún. 27. 21:14
 5/56 anonim ***** válasza:
57%
Mi ez a sok baromság? Meg hogy a mi genetikusunk mit mondd? Egy tudományos tény nem azon múlik, hogy te az rtlklubon a sztárorvostól mit hallottál. Meg ez a csoda szöveg. Eleve minek kellene megváltozni, meg leküzdeni? Azért mert több a heteró? És? Nem a heteró érdeme, hogy ő a másik nemhez vonzódik. Fel kéne már fogni, hogy nem csak az a jó, ami rám hasonlít, meg amit én megértek.
2012. jún. 27. 21:23
 6/56 anonim ***** válasza:
63%

Sokára lesz még, ha egyáltalán lesz, hogy a keresztény egyház ezt elfogadja. Addig egy melegnek nincs sok választása, vagy elfolytja önmagát és azt mondja, ő bizony meggyógyult, és így éli le az életét hazugságban, vagy szakít a vallásával.

Nem lehet könnyű a döntés, sajnálom is érte őket.

2012. jún. 27. 21:24
 7/56 anonim ***** válasza:
73%
Ateistaként úgy gondolom, hogy a katolikus egyháznak semmi keresnivalója nincs az emberek szexuális hovatartozásában. Ezt hívják úgy, hogy magánügy.
2012. jún. 27. 22:19
 8/56 Pietrosol ***** válasza:
73%
Az egyház soha nem fog lemondani arról az "erejéről",hogy a bűntudat általi félelemben tartásról lemondjon!Ez egy komoly fegyver a kezükben,mert aki fél az irányítható!Úgy is mondhatnám,hogy aki fél az nem egész!
2012. jún. 27. 22:23
 9/56 anonim ***** válasza:
11%
Ez a kérdés sokkal inkább erkölcsi természetű, mint tudományos. Az inkonpetens tudományt álcának használják egyesek. Mert ugyebár a hajlam senkit sem predesztinál arra, hogy homo legyen. Ahogy már mások megfogalmazták, ezzel nem akarom azt mondani, hogy boszorkányüldözésre van szükség, ez nem a mi dolgunk. De ettől még nem lesz helyes és természetes az, ami nem az.
2012. jún. 27. 23:09
 10/56 anonim ***** válasza:
50%

Részben csatlakozom az elöttem szolóhoz.

Ám

mint egy másik helyen hozzá szoltam ehhez, nem elitélni kell ezeket az embereket, hanem segiteni kell nekik, mert igen is lehet életet a helyes irányba terelni.

Nem csak Magyarországi, hanem külföldi emberek élettapasztalatát volt lehetöségem elolvasni, hogy miként változtattak a gondolkodás modukon, és hozták összhangba életüket a Bibliai alapelvekkel, és mára már vannak akik Családot is alapitottak, férjhez mentek,v. megnösültek és családokat nevelnek Jó keresztényhez méltóan.

S bármennyire fájó, a teremtő sohasem fog változtatni az elvárásain vagy higitani törvényein.

Persze mindenkinek szuverén joga effelöl dönteni, de ha valaki Istennek tetsző életet szeretne élni, bizony változtatnia kell a gondolkodásán, életén. köszönöm.

2012. jún. 27. 23:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!