Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valójában ki alakította a...

Valójában ki alakította a kereszténységet, tényleg a szegény, egyszerű nép visszafogására jött létre, ateista válaszokat szeretnék és tudományos szempontból?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 17:05
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Magam nem jártam egyetemre, de a biblia tanulmányozása céljábol, kell utánna járni a történelmi egyházaknak.

Az is tény, hogy az állam vezetői, hibákat követtek és követnek el.De vissza térve a biblia tanitására, ez nem mentség. Jézus határozottan rávilágitott, hogy az ősszes vallás akik Isten nevében ezeket a bünöket elkövették, hatalmas Büntetésre számithatnak: a Jelenések 18. része szépen levezeti, hogy Nagy babilon aki sok vizeken ül, nem kerülheti el isten Büntetését. Nagy Babilon a hamis vallások világbirodalmát jelenti, akik sokvizeken ülnek, azaz rengeteg ember tartozik hozzájuk, és a föld királyaival paráználkodnak, és a kereskedök is az Ő fényüzésükből gazdagottak meg.

Ez azt jelenti, hogy a vallások mindegyike, megnem engedett kapcsolatot ápolnak a politikai hatalmakkal,(ezért hivja szajhának) mélyen politizálnak, és még a parlamentekben,politikai gyülléseken, is képviseltetik magukat a hiveikkel együtt.Érdekeség megfigyelni, hogy a 18:22,23 verse kihangsulyozza hogy soha többé még menyasszony és völegény hangja sem hallatszik többé benne.

Eléggé megalázo helyzetben fog kerülni.

2012. jún. 27. 17:16
 32/34 anonim ***** válasza:

Oké, akkor ezen logika alapján első körben a szektákat fogja "megbüntetni" Isten, mert embereket butítanak meg a téves tanításokkal, lásd szcientológia és társaik, akik anyagilag is súlyosan megkárosítják a hiszékeny embereket.

(amúgy ez is téves kifejezés, hogy Isten megbüntet, azért is raktam idézőjelbe, mert nem maga Isten, aki büntet, hanem a bűnös zárja el magát Istentől, tehát kvázi önmagát bünteti)

2012. jún. 27. 18:55
 33/34 anonim ***** válasza:

Nem tévedés, a profécia szerint ez befog következni ha hisszük ha nem, ha akarjuk ha nem. Amit Ő elhatározott azt véghez viszi, nincs ember aki ezt megállitsa.És miért fogja ezeket megbüntetni, pont azért amiröl beszéltél kedves válaszolo, hogy a hiveket becsapták megfosztották anyagi javaiktol, szellemi sötétségben vannak, mivel Ők maguk sem értik csak probálkoznak. A keresztény életből hivatást csináltak, és ebböl élnek,Igy nem kell dolgozniuk.

Szomorúan tapasztaltam, amikor egy lelkész azt nyilatkozta, hogy Ő sosem hitte hogy van Isten, de innen kapja a fizetését, a kocsiját, majd a nyugdijját, és a lakását. Teljesen elképedtem.

2012. jún. 27. 19:30
 34/34 anonim ***** válasza:

Nekem a keresztény vallás egy nagyon agresszív, terjeszkedő vallásnak tűnik, azon se lepődnék meg ha nagyon komoly politikusok és államférfiak működtek volna közre írókkal, filozófusokkal a megalkotásában. Elég sok sz*rt látott már a világ, az ember pedig egy nagyon okos állat. A keresztény vallásnak pont az a lényege, hogy a gazdag embereket megvédjék a szegényektől.

Belegondoltam abba is, hogy mi lenne ha nem lennének vallások. Akkor is ugyanaz lenne mint most, mindig lennének valakik akik kiemelkednének a tömegből és gazdagok lennének, ez az állatvilágban is így van. Mindig vannak erősek akik a gyengéket vezetik. A vallás pont egy ilyen feszültséglevezető eszköz.

2014. szept. 20. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!