Nem lenne bölcsebb a Bibliát megtisztítani a természetfeletti rétegtől, és inkább a tartalmára koncentrálni?
A Biblia nem más, mint egy nagyszerű ember, Jézus tanulságos életútját elbeszélő, erkölcsi útmutató. Így is kellene kezelni. Az emberek 90%-a számára a varázslós, mágikus dolgok teszik nevetségessé és hiteltelenné, emiatt elvész a lényeg: a helyes viselkedés tanítása.
Nem kellene tehát reviziálni, és egy teológiai tartalmat nélkülöző, egyszerű fordítást elkészíteni belőle, ahol a hangsúly a valódi mondandóján, Jézus tanításain, az őket követő apostolok cselekedetein, és a hitbéli meggyőződéséért a kínhalált is vállaló emberen van?
(Például erre is értem: nem az "eredendő bűn megváltását", meg "harmadnapon feltámadást" kellene ebbe belekeverni, hanem hogy Jézus az elveiért képes volt a megkínzatást és kivégzést is vállalni, és pont.)
Én tisztelem a kérdezőt és intelligens, értékes lényként tekintek rá azok alapján, amiket írt.
Teljesen igaza van mindenben:P
Egyáltalán mi az élet értelme? Főleg azoktól kérdezem, akik nem értik ezt.
Tudod miért nem leszek azonnal öngyilkos?
1. Hiszek a szeretet értelmében.
2. Úgy gondolom, ha alkotok valamit a világban, akkor jót, hasznosat teszek.
Egy üres, értelmetlen illuzió világban, amiben rabszolgák vagyunk és teljesen unlogikus, biztos 1 percet sem maradnék.
Bár az is lehet egy felfogás, hogy csak a legjobb maradjon életben, vagy a legjobbat szolgálja mindenki..Nekem nem tetszene ez....És a miértre ez sem ad választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!