Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki önvédelemből öl,...

Ha valaki önvédelemből öl, akkor az bűnnek számít?

Figyelt kérdés
Ha valaki azért áldozza fel magát, hogy másokat megmentsen az öngyilkosságnak számít Isten szemében?

2012. márc. 30. 15:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
0%

He? Játszid az eszed? Nem beléd kötöttem, de ha te ezt kötekedésnek vetted akkor sajnálom. Most mi lesz? Megölsz önvédelemből?

Nézz vissza alaposan és meglátod, hogy nem te rólad beszéltem hanem a Bibliáról. Az hogy te nem érted az más szempont. Látom nem bírod ki pedig kijelentettem, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye. Akkor még mit akarsz? Nem te személyeskedsz itt?...

2012. ápr. 9. 08:56
 52/65 anonim ***** válasza:
Amúgy meg húsvét van és ezt vedd figyelembe. Kellemes ünnepeket!
2012. ápr. 9. 08:58
 53/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Miért ünnepeket? A húsvét csak 1 ünnep.

2012. ápr. 9. 09:43
 54/65 anonim ***** válasza:
52%
De nem egy napos ünnep vagy igen?
2012. ápr. 9. 09:45
 55/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Akkor a napokat ünnepeljük vagy az eseményt?

2012. ápr. 9. 10:03
 56/65 anonim ***** válasza:

Mindenki azt ünnepel amit akar kedves vidiripi. Egyébként a kérdés nem ez volt.

Egyébként Jézus feláldozta az életét értünk, hogy bennünket megmentsen. Nem számít öngyilkosságnak, mivel nem halt meg.

2012. ápr. 9. 12:28
 57/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kibeszélt arról hogy ez öngyilkosság lenne?

Igen önfeláldozásról van szó. Tévedsz ,Jézus meghalt. De fel is támadt.

2012. ápr. 9. 12:41
 58/65 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszoltam, csak Jézust helyettesítettem be.

Egyébként ugyan azt írtad le amit én.

2012. ápr. 9. 12:51
 59/65 anonim ***** válasza:
0%

Szerencsére nem mindennapos az a helyzet, hogy valakinek saját élete árán kellene megmentenie másokat. Konkrét példa kellene, mert így csak levegőbe beszélés az egész.

Van persze tévhit, mint pl. az, hogy Jézus halálával másokat megmentett. Ez egy babonás szintű kannibalizmusra (emberáldozatra) emlékeztető téveszme.

Az életmentés egy másik kategória, és csak nagyon ritkán kerülhet az életmentő életébe.

2012. ápr. 26. 13:00
 60/65 anonim ***** válasza:
88%

1. kérdésre a válasz: nem

2. kérdésre: "Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért." (Jn. 15:13) - egyébként Jézus is ezt tette, amikor feláldozta magát értünk a kereszten

2012. máj. 6. 19:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!