Római katolikusok, mi számít bűnnek?
Katolikus lányként meddig lehet egy fiúval elmenni?
rengeteget gondolkodtam róla,de nem tudom,mert senki sem mond konkrétumot
Nesze neked vallás... :P
Hogy egy klasszikus viccel éljek:
"Sokáig imádkoztam egy bicikliért, de aztán rájöttem, hogy Isten nem így működik. Így hát loptam magamnak egy biciklit, majd megbocsátásért imádkoztam."
De viccet félretéve, legegyszerűbb, ha elfogadod azt a tényt, hogy a katolicizmus rengeteg dolgát (így ezt is, egyebek mellett) egyszerű _emberek_ találták ki korabeli érdekek miatt. Más szóval, ha _felelősségteljesen_ érzed jól magad, az ellen semmiféle istennek nem lehet kifogása. Ha tisztességesen viselkedsz a fiúval, őszinte a kapcsolat, és odafigyeltek mindenre, akkor az semmilyen értelmezés szerint sem lehet bűn. Aki pedig mást mond, az egyszerűen hazudik.
Nem számít bűnnek a sex, mert nem ártassz vele senkinek.
(elméletileg katolikus vagyok, de a keresztényt használom)
Ajánlom mindenkinek a következő könyvet (nem csak keresztényeknek!!): Varga Péter: Spielhózni
Nekem (nekünk) sokat segített.
:)
A házasság előtti szex igenis árthat... lelkileg.
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy vártam(vártunk)házasságig, nincsen legalább összehasonlítási alapom. A mai világban pont emiatt a nagy szabadság miatt van szerintem ennyi válás, mert sok mindenkinek az a lényeg, hogy testileg összeillenek-e, és a lelki dolgok nem számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!