Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki miért nem szereti Jehova...

Ki miért nem szereti Jehova Tanúit? Nem vagyok Tanú, csak kérdezem.

Figyelt kérdés
2012. febr. 26. 20:34
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
67%
Én két szék között vagyok és esélyem sincs a ad alá esni. Katolikusnak neveltek, kamaszként lázadtam ellene egy "csalódás" miatt. Egyszerre ülöm a két széket, a vallást és az ateizmust is. Ennél szarabb helyzet nem állhat fent szerintem. Én csak a katolicizmust ismerem, hisz erre neveltek, nyilván nem ismerem el a többi nézetet. Mondjuk félig ateistaként nevetek azon, hogy felekezetek azon vitáznak hogy kereszt, vagy oszlop, isten, biblia vagy korán, stb.... Azt meg főleg, hogy a muzulmán írtja a keresztényt a koránjára hivatkozva ésatöbbi... Nem mondjuk erre, hogy szélsőség, mert ennyi erővel mind az, ami más a mi hitünknél. Én sem vitázni akartam, csak egyszerűen fut a hátamon a hideg, hogy idős nénik jehovának öltözve kifordulnak önmagukból, és nem az unokáknak sütik a sütit, hanem házalnak, könyörögnek, és ezt gyakran igen bicskanyitogató stílusban.
2012. márc. 10. 12:14
 42/57 anonim ***** válasza:
100%

Jehova tanúi=PIÓCÁK

Nem szeretem őket mert nyomulnak,erőszakosak és ha mondasz nekik valamit NEM A KÉRDÉSEDRE VÁLASZOLNAK hanem nyomják tovább a süket szöveget.

2012. márc. 20. 16:45
 43/57 anonim válasza:
Mert az egyik osztálytársam is az és Ő nagyon erőszakos és az anyja is.. Egyszer elmentem megnézni, hogy is megy ez az egész, aztán ott adta nekem a cuccait, hogy ez a könyv arra tanít hogy egyáltalán ne szeretkezz!! (csak írtam valamit) és hogy ne vegyél részt ünnepeket stb... a volt pasim Tanú volt, ő vele semmi baj nem volt de mégis elrontotta ez a vallás...
2012. márc. 20. 17:32
 44/57 anonim válasza:
Nekem az exférjem Jehova tanúja. Mindenre van bibliai alapú válasza, hogy miért nem támogatja az elhagyott gyerekeit, miért nem fizet gyerektartást, miért van joga megütni a nála gyengébbet, miért nem törődik azokkal akikért felelősséget kellene vállalnia. A szabad vallásgyakorláshoz való még a bíróságon is megállja a helyét.
2012. márc. 23. 08:16
 45/57 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Elhagyott kiskorú gyermekek: 1Timóteus 5:8 Ha pedig valaki övéiről és főként háza népéről nem gondoskodik, az megtagadja a hitet, és rosszabb a hitetlennél.

Na arra én is kíváncsi lennék hogy milyen bibliai igével támasztja alá a tettlegességet.

Igen kis hazánkban szabad vallás gyakorlás van. Törvény adta jogunk.

Szerintem a férjed nem Jehova tanúja ha mind ez úgy van ahogy írod. Vagy pedig semmit nem értett meg abból amit tanult vagy inkább tanulnia kellett volna. Persze az is egy fontos infó hogy miért is váltatok el.

2012. márc. 23. 09:33
 46/57 anonim válasza:
A az exem még "vén" is. Azért váltam el, mert amikor hozzámentem, még nem tudtam, h baj lesz abból, h református vagyok. Ekkor már megvolt a gyerekünk. Hozzámentem egyik nap, a másik nap megkaptam az első pofont, mert nem lett kész időben az ebéd. Másfél hónap múlva elmenekültem gyerekestül, de ez már sok éve volt, és nem bánt a dolog, csak írtam ide, (és kizárólag tényeket), mert ha ezekkel az infókkal meg tudok egy kicsit is védeni valaki mást, akkor megérte a fáradtságot. Röhej volt ahogy nyomta az igét a tárgyaláson, profi retorikával, hogy elég nekem a havi 8 ezer ft gyerektartás, és vehetek a gyereknek (akit 6 éve nem látott)olcsóbb játékokat is. Azóta (akiről én tudok)a 4. felesége van, az a típus, aki az egyre fiatalabbakat kedveli...az is Jehova tanúja, és most akarnak gyereket közöset. Szerintük én rosszul és sátáni módon nevelem a gyerekem. Persze semmilyen rálátásuk sincsen, ugyanis egyáltalán nem érdeklődik a gyerekünk felől, a bíróságon azt se tudta hány éves. :) :) :)
2012. márc. 23. 12:46
 47/57 anonim válasza:

"Persze az is egy fontos infó hogy miért is váltatok el."

Miért írtad ezt? Ha azért váltunk volna el például mert megcsaltam volna, akkor joga lenne szerinted nem gondoskodni a gyerekéről???

2012. márc. 23. 12:49
 48/57 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem! Az alapján amit írtál biztos voltam benne hogy valami "kisebb" dolog miatt. Csak érdekelt hogy mi is az pontosan s megkaptam rá a választ. Ennyi!

Néha szeretnék találkozni ezekkel az emberekkel akiről hallom ezeket a történeteket. De azokkal is aki közelebbről ismerik őt. (exedet)

Az hogy te milyen vallású voltál illetve vagy az lényegtelen. A tényen nem változtat semmit olyan ember amilyen. Amikor elvett ezzel tisztában volt a probléma meg az ebédnél kezdődött.

Az exed milyen viszonyban van az anyával? Illetve a szüleivel.

"Ha azért váltunk volna el például mert megcsaltam volna, akkor joga lenne szerinted nem gondoskodni a gyerekéről???"

Erre a válaszom ez: 1Timóteus 5:8 Ha pedig valaki övéiről és főként háza népéről nem gondoskodik, az megtagadja a hitet, és rosszabb a hitetlennél.

A gyerekéről akkor is gondoskodnia kellene ha kiskorú.

Lehet hogy tudja az igéket a Bibliából de hogy nincs a szívében az biztos. De talán kérdezd meg tőle ha beszéltek hogy mit szól ehhez az igéhez. S azt is kérdezd meg tőle mit ír a biblia hogyan kell bánni a nőkkel. Hogyan nevezi a nőket szimbolikusan a biblia.

Az infók amiket írsz azokat inkább az ex-férjed jelenlegi feleségére tartoznak. Pl.: Időben legyen kész az ebéd.

Egyébként én egyáltalán nem tartom viccesnek hogy azt sem tudja hány éves én ezt szomorúnak tartom.

De ennek semmi köze a valláshoz mert rengeteg olyan ember van a világon akik ugyan ezt csinálják a gyerekükkel. S a vallás semmilyen szerepet nem játszik az életükben.

2012. márc. 23. 13:12
 49/57 anonim ***** válasza:
25%
Ha Jehova tanúi erőszakosak, akkor ők nem báránybőrbe bújt farkasok, mert aki báránybőrbe van bújva, az nyájas, mint a veszett róka. (Róma 16:18)
2012. márc. 29. 18:17
 50/57 anonim ***** válasza:

Alaptomosan jöttök mint a róka. Írhatnék sáskákat is. Remélem érted 19%-os hozzászóló?

De a sáskák olyanok mint a skorpiók a farkukban van az erejük. Ha szerintetek valaki nem lép a soraitokba, a hátrahagyott őrtorony és ébredjetek hátrahagyásával szellemileg kínozzátok az embereket. Mondhatnám úgy is, hogy ott hagyjátok az ártatlan személyeknél, hogy gyötörjétek őket. Házhoz viszitek a ti istenetek Jehova szellemét alaptomban, mikor ti tudjátok, hogy szellemeket idézni a Biblia szerint tilos. Ha meg hozzátok társul a személy rosszabbá lesz utolsó állapota az elsőnél. Az a cél, hogy elhitessétek ha lehet, a választottakat is. Lehet leleplezitek a többi hamis vallást, magatokat meg Istennek mutogatjátok.

Az ÚR Jézus fogja megítélni a nemzeteket, és a népeket.

2012. márc. 31. 11:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!