Ki miért nem szereti Jehova Tanúit? Nem vagyok Tanú, csak kérdezem.
Sok ember kereshet az interneten Jehova Tanúiról azok mind nem fedezik a valóságot, mert sok a tévhit amiket olyan személyek írták, akik nincsenek tisztában a Biblia tanításával. Az újvilág fordítás szerint Zsoltárok 83:18 itt található Isten neve
Példabeszédek 10:18 itt is említi.
Vidiripi
ex játékos!
"Na akkor kicsit tárgyilagosabban. Véleményem szerint a vallás mögé bújva követik el a legtöbb erőszakos bűnt és köztörvényes lopásokat, csalásokat. Ez gyakorlatilag független bármelyik felekezet részéről."
Te nem vagy tisztában a világba folyó dolgokkal. Vallás mögé bújva? Az amerikaiak melyik vallás mögé bújva rohanták le Irakot? Az uzsorások a maffia a bandák a kábszeresek a pedofilok (nem csak papok azok) a saját lányát fiát megerőszakolók a család ki irtók a sorozatgyilkosok a nemi erőszaktevők az emberrablók ezek melyik vallás mögé bújnak?
S ott vannak a legnagyobb "játékosok" a politikusok nem csak a mieink hanem világ szerte. Korruptak s nem a többségnek kedveznek hanem a szűk elitnek.
Nagyon sok multi cég sem fizet adót. Sőt a kisebb cégek is ott igyekeznek adót csalni ahol tudnak tisztelet a kivételnek mert van olyan is.
Rengeteg egyháznak van "vaj a füle mögött" de azért ne úgy állítsuk már be őket hogy ők a Föld legnagyobb kizsákmányolói. Mert ez nem igaz. Igen is sok olyan felekezet van amely azt tanítja a híveinek hogy törődjenek a családjukkal tanítsák a gyermekeiket tehát foglalkozzanak velük. Mert én még mindig azt mondom hogy jobb ha a gyerek a szülei által van tanítva az erkölcsre. Az iskola ezt nem tudja megtenni.
A Bibliában az áll hogy aki nem gondoskodik a családjáról az rosszabb a hittelennél. Tehát rosszabb annál aki nem hisz Istenben ez azért elég súlyos dolog ,hogy ez nagyobb bűn mint a hitetlenség. Hány olyan történetet hallottam s volt ami láttam is hogy apa lelépett s ott hagyta anyát a 2-3 gyerekkel vagy anya lépett le s apát hagyta ott. Dolgozzál s neveld fel őket ő meg éli az életét. Se a nő se a férfi nem volt vallásos. Vagy ott az abortusz a kábítószerezés az alkoholizmus a dohányzás a játékgépezés.
A normálisabb felekezetekben ezeket a dolgokat nem nézik jó szemmel se a házasság törést. De van olyan egyház ahol már a homoszexuálisokat is össze adják pedig az Isten ellen való de nem számít. Persze emberek alkotják a gyülekezeteket de nem mind ugyan olyan.
#29-
"...és egy gazdag nő támogatásából." így is lehet hívni a "beszervezést". No de Isten nem ezt javasolja! Jó üzletember volt és rájött, hogy a hit alapján lehet a legnagyobb bizniszt csinálni.
Amerikában volt egy semmire kellő ember, aki megfigyelte, hogy ki - mikor hal meg és az életben maradt társánál (férj vagy feleség) sötét ruhában megjelent. Közölte vele, hogy az elhunyt még életében megrendelt nála egy Bibliát, és ha most a túlélő nem veszi át, akkor a "nyakán marad". Általában átvették - jó borsos áron. No ez is egy jó üzlet volt.
Vidiripi!
A világban folyó dolgok? Azt úgy hívják, hogy vatikán!!!! Az amcsik meg keresztények, de nagyon. A magyar politikusok szintén. Tusdod nekem egy kereszténydemokrata ökör ne mondja a szemembe, hogy nőként gyilkos aki abortuszra megy, és ne egy kereszténydemokrata ökör mondja meg, hogy a gyerekem hittanra és erkölcstanra járjon. Neked lehet, hogy a biblia mondja hogy törődj a gyermekeiddel, nekem az ösztön. Vallás szabadság van, ateistaként mégsem lehet véleményem a vallásról? Akkor a vallás tényleg a tanulatlan emberek utolsó menedéke? Mondta ezt a katolikus nagyapám, miután eltemette a feleségét....
Nekem nincs időm időm olyan ostobaságokra, mint hinni. Családom van, kötelezettségeim, munkahelyem és azt a kevés szabadidőt családi pihenéssel, játékkal vagy tanulással töltöm. A jehovák pedig igenis erőszakosak, sajátjuknak tekintik a bibliát, minden más értelmezést istenkáromlásnak vesznek. Mi ez, ha nem korlátoltság? De valljuk be, a szientológusoktól még messze vannak. Az a következő, akiket sortűz elé állítanék.
Vidiripi
ex játékos!
Igen azt úgy hívják Vatikán. (nagybetű mert ország)
De ott van még a Fehér ház meg a Pentagon is. Nálunk meg a parlament. Illetve unio a tuti jó szóval az Európa parlament is meg a Nato illetve Moszkva ,Peking meg lehetne sorolni.
Na látod ezzel én is egyet értek ne egy politikus mondja meg hogy milyen vallású legyek. Az amerikaiak nem keresztények sem a magyar politikusok csak azt mondják "piár" szöveg. Jól hangzik eladható de nem úgy élnek mint a keresztények. Az nem keresztény aki korrupt csalja a feleségét háborúzik stb. had ne soroljam.
Neked lehet az ösztön mondja hogy törődj a gyerekeddel. De honnét van az az ösztön amelyik ezt "mondja" neked?
De ha figyelmesebben olvastál volna akkor azt is elolvasod hogy sajnos manapság nagyon is gyakori hogy a szülő képes elhagyni a gyermekét. Legyen az férfi vagy nő.
Nekik mit mond az ösztönük? S akkor még nagyon messze vagyunk a kereszténységtől mert csak az ösztönnél tartunk.
Szóval az ilyen embereknek mit mond az ösztöne?
"Vallás szabadság van, ateistaként mégsem lehet véleményem a vallásról?"
Ez hazugság mert leírtad a véleményedet a vallásról. Tehát lehet véleményed.
"Akkor a vallás tényleg a tanulatlan emberek utolsó menedéke?"
Sokan hangoztatták már ezt. Határozd meg hogy ki számít TANULT embernek! Mert amíg nincs pontosan meghatározva addig ez nem releváns.
"Nekem nincs időm időm olyan ostobaságokra, mint hinni."
Ezt minek írtad le? Számomra nem volt kétséges hogy nem hiszel egyből lejött. Ebből pedig logikusan következik hogy akkor miért fordítanál rá időt.
"Családom van, kötelezettségeim, munkahelyem és azt a kevés szabadidőt családi pihenéssel, játékkal vagy tanulással töltöm."
Ugyan ezt bármelyik családos ember elmondhatja magáról. S nagy valószínűség szerint ugyan ezeket a tevékenységeket csinálja a saját családjával. Szóval ezzel nem vagy egyedül s az részlet kérdés hogy az illető vallásos vagy sem.
"A jehovák pedig igenis erőszakosak, sajátjuknak tekintik a bibliát, minden más értelmezést istenkáromlásnak vesznek. Mi ez, ha nem korlátoltság?"
Azt írod nem hiszel. Akkor neked nem mindegy hogy ők mit hisznek? Vegyék Isten káromlásnak. És akkor mi van?
Akkor ne akadj fenn az ő korlátaikon hanem lépj rajtuk túl. Nekem meg azzal van bajom hogy mindenki nyavalyog meg hisztizik. Könyörgöm ők is emberek így kellene hozzá állni a dologhoz. Lehet velük beszélni. Elmondani neki hogy téged ez nem érdekel írják fel s juttassák el ezt az üzenetet a többi tagjuknak is. Képzeld el bevált. Ezek a korlátolt emberek megértették ezt sőt hangsúlyosan ki lett kötve hogy szóljanak a többi tagnak is hogy mindenki tudjon róla. Sajnos vagyok annyira korlátol hogy ezt a megoldást én célra vezetőnek tartom. De te nem megoldást kerestél a problémára. Persze biztos vannak gyengébb képességűek köztük vagy idősebbek akiknek már nem olyan penge a felfogása. De talán arra is van valami megoldás.
Kommunikáció. Meglehet azt is beszélni.
36. hozzászóló.
Mikor kezdjük a vagyon szétosztás a szegényeknek?
Csak egy kis adalék: 2008-ban Magyarországon az állami gondozott gyermekek száma kb. 23.000 volt, és ez a szám azóta folyamatosan nő. Úgy tűnik, a szülők kb. 1,3 %-ánál nem működik az ösztön... :(
És akkor még ott vannak azok a szülők, akik ugyan nem adják intézetbe a gyereküket, ill. nem veszik el őket tőlük hivatalos eljárással, pedig a hatályos jogszabályok alapján simán el lehetne. Csak hát az illetékesek sokszor nem lépnek fel kellő eréllyel, ill. bizonyos okokból elsikálják az ügyeket.
A gyermekek törvényben biztosított jogai sajnos nagyon sok családban sérülnek kisebb-nagyobb mértékben.
Plusz vannak gyerekek, akiket nagyszülők, ill. egyéb rokonok vagy ismerősök nevelnek (akár hivatalosan, akár nem).
Szóval, elég sok szülőben nincs meg ez az ösztön sajnos, és a legszomorúbb, hogy a gyermekek döntő többsége egy életre szóló lelki sérülést szed össze.
A félreértések elkerülése végett: nem azt állítom, hogy kizárólag nem hívő szülők a hunyók. Saját tapasztalatom kevés van az állami gondozottakat illetően, de akiket ismerek, nem hívő családból származnak. A veszélyeztetett vagy súlyosan veszélyeztetett körből már több az ismerős: kivétel nélkül nem hívő családok gyermekei.
Véleményt meg szerintem arról érdemes mondani, amit ismerünk annyira, hogy az a bizonyos vélemény jól megalapozott legyen. De még ebben az esetben is tanácsos kulturáltan kifejteni az álláspontokat.
Ja, és a "kedvencem" az az ostoba közhely, hogy a vallásosak tanulatlanok... :P
Akkor leírom kb. ötödjére itt, a GYK-n: az általam ismert hívők között igen szép számmal vannak felsőfokú végzettségűek. Nem részletezem, mert azt már tényleg nagyon unom...
Üdv. :)
hm.. ösztön? Neveltetés kérdése. De ha már az elfogadásnál járunk, és nekem el kell fogadnom a jehovát, akkor miért ne fogadnám el azt, aki mostohán bánik a gyerekivel? Nem vehetem "normális" emberként a hátamra a világ fájdalmát, és létezik a természetes szelekció is. Látom a sok vegát, akik elég hiányosan táplálkoznak, nem menstruálnak és agyhalottak. Mégsem sajnálom őket egy percig sem. Ha ennyi esze van, és diplomás, akkor a tanulatlanságot talán nem diplomában kéne mérni. De csak reméltem, hogy hogy az idézetem megcáfolásánál nem ez lesz a mérce.
Hogy nem tudok semmit a vallásról, minek okoskodom? 16 éves koromig katolikus voltam, amíg az istennek nevezett átok halálra nem kínozta a nagymamámat. Aki becsületes óvodai pedagógus volt, mindene volt a gyermek, pedig neki nem adatott meg, csak örökbe fogadás árán. Két évig nyomta az ágyat vegetálva és túllőve morfinnal, és egyetlen egy felekezeti tag sem látogatta meg. És a pap sem jött ki hozzá. Ó a temetésre persze eljöttek, én leköptem a papot és felkértem a felekezeti tagokat a takarodásra!!!!! De a tized az jól jött, meg a korábbi templomtakarítás is. Hányingerem van az egésztől!!!! Lehet valaki templom és pap nélkül is hívő, otthon, csendben és betegen. A nagymamám bibliája eldeformálódott, ahogy a fájdalmak közepén szorongatta, és rojtos lett a sok könny miatt.
Akinek pedig teher egy gyerek, az igenis dobja el magától. Akár otthonba, akár rokonokhoz, mert ha kényszerből a szülőkkel marad, abból csak nagyobb tragédia lesz.
Édesanyám örökbe adott gyermek. Sokszor beszélgettünk erről, de nem bánja. Azt mondja nyomók ok kell ahhoz, hogy valaki eldobja a gyermekét, és ő nem kérheti ezt számon a szüleitől. Miután meghalt a nagyi, előkerültek az örökbe adási papírok, benne a születési anyakönyvi kivonattal stb... Megkerestük az igazi nagyit, aki egyszerűen tudta amikor meglátott minket a kapuban. Elmesélte, hogy házasságon kívül született anyu, és a katolikus apja elzárta a külvilágtól, megvárta amíg megszüli a gyereket, és "isten" kezébe adta édesanyámat. Ezután a nagyanyám az igazi, sosem mehetett férjhez, cseléd maradt a saját szüleinél. Most 89 éves, itt él velünk és még ő próbál engem isten felé terelgetni, holott minden alkalommal amikor elmegy egy templom előtt a kapuban a saját gyermekét látja, akit a saját apja tett oda le. Nem, nem fordultam el teljesen istentől, de még előbb számolni akarok vele, mielőtt behódolnék a nagysága előtt.
@ ex játékos:
Bocsánat, én nem vitatkozni akartam veled. És a félreértések elkerülése végett: nem vagyok JT.
Az ösztönre te hivatkoztál, ezért írtam a választ. Most a neveltetést említed, ez szerintem már közelebb van az igazsághoz. Bár arra is sok példa van, hogy "jó házból való" gyerekből nemtörődöm ember és szülő lesz, vagy fordítva: elhanyagolt gyermekből jó szülő... A gyerekek többnyire a szülői mintát követik, de ez nem törvényszerű.
Csak egy példa az utóbbira: Egy ismerős fiatal pár. A fiú állami gondozásban nőtt fel, a lány nevelőszülőknél. Példaértékű, ahogyan a születendő babájukat várták: gyerekszoba teljesen előkészítve, világoskékre festett falak, bárányfelhők a plafonon... Teljesen felszerelve mindennel, ami szükséges. Jó szülők lettek. :)
A tanultságot azért hoztam fel, mert sokszor az ateisták arra hivatkoznak, hogy a hívők mind ostobák, pedig mint írtam, ez nem igaz.
A "vallás" pedig nem egyenlő a katolicizmussal. Lehet, hogy te csak azt ismered, de a többi felekezetről nem tudom, mennyi infód van. Tehát nem kellene egy kalap alá venni mindenkit. Az én kedvenc gyülimben pl. az ifik szervezetten látogatták a betegeket és az időseket, de egyénileg is lehetett menni. A friss anyukákhoz is mentek látogatóba tesók segíteni. Tudok olyanról is, hogy az újszülöttes anyukához néhány hétig beosztás szerint mentek a tesók minden nap, és vitték az ebédet az öttagú családnak. Szóval, vannak jó példák is. :)
A nagymamádat sajnálom; és szomorú, hogy a felekezetének tagjai ennyire elhanyagolták őt. Pedig a Biblia külön kitér a betegek meglátogatására... Amiket leírtál, azok tényleg gázos dolgok, de tényleg ne általánosíts, és ne ez alapján ítélj meg másokat is, kérlek.
Viszont úgy látom, a nagyid igazán hívő volt, ha betegségében is a Biblia volt nála... Ezek szerint komoly hívő volt, ugye?
Téged is sajnállak, hogy ennyire kiábrándult vagy... De ismétlem: ez egy felekezet adott tagjainak a hibája / bűne. Vannak más felekezetek, de ami még fontosabb: Isten. Ha haragszol is rá, de ne átkozd Őt; inkább kérj tőle megnyugvást, békességet. Nyugodtan elmondhatod neki őszintén, hogy haragszol, kiábrándultál, stb.; Ő úgyis tudja, tehát nem fogja meglepni a dolog. :)
A rossz családi körülmények között élő gyerekekkel kapcsolatban én nem tudok okos lenni, mert nekik otthon sem jó, viszont az állami gondozásban sem... Szóval ez egy csapda, nincs jó megoldás.
Hát, a "nyomós ok" szerintem igen kivételes lehet csak; de amit írtál, annak legalább nem lett rossz vége. Kész csoda, hogy az igazi nagyid nem fordult el Istentől a vele történtek miatt... Örülök, hogy leírtad ezt a történetet.
Isten áldjon, minden jót neked! :)
Vidiripi
ex játékos!
Ne haragudj hogy megint ezzel jövök de az hogy tanult ember valaki az nem jelent semmit. Lehet valakinek 8 általánosa de emberségből viszont doktori van neki.
Vagy egyetemet végzett de emberségből már az "oviban megbukott".
A nagymamádat nem az Istennek nevezett átok kínozta halálra. (az én nagymamám rákban halt meg nem volt vallásos)
Az hogy a felekezeti tagok nem látogatták meg csak egyet jelent nem értették meg a Biblia üzenetét.
Nekem is mostoha anyám volt. Hogy milyen az igazi anyai szeretet. Mondjuk úgy erről a dologról rész eredményeim vannak. :))
"Nem, nem fordultam el teljesen istentől, de még előbb számolni akarok vele, mielőtt behódolnék a nagysága előtt."
Ha nem titok mit akarsz vele elszámolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!