Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki miért nem szereti Jehova...

Ki miért nem szereti Jehova Tanúit? Nem vagyok Tanú, csak kérdezem.

Figyelt kérdés
2012. febr. 26. 20:34
1 2 3 4 5 6
 11/57 Krisztina22 válasza:
28%
Nagyon sajnálom, hogy te ilyen véleménnyel vagy róluk és hogyha ismernéd a Bibliát akkor nem állítanál ilyet.
2012. febr. 28. 19:51
 12/57 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok tanú, de nem fogok beállni a szidalmazók sorába; hívő keresztényként ez furcsa is lenne...

Alapon pontosabb lett volna úgy fogalmazni a kérdést, hogy mit nem szeretnek a válaszolók a tanúkkal kapcsolatban (milyen tulajdonságokat, cselekedeteket, szokásokat).

Nem hiszem egyébként, hogy bármelyik - velük kapcsolatban felmerült - problémát ne lehetne intelligens módon megoldani. Pl. nemrég olvastam itt, a gyk-n, hogy a házról házra járó tanúk további megkereséseit el lehet kerülni, ha megkérik őket, hogy ott, a helyszínen írják rá a területkártyájukra az adott lakcím mellé, hogy az ott lakók nem kívánnak több látogatást.

A fő probléma szerintem nem a félrevezetett tagokkal van egyébként, hanem magával a szervezettel, persze a hatás az, hogy a szervezetnek vakon hívő emberek fennen hirdetik a tévtanításokat, mint például az itt is elhangzottakat: "a JT az egyetlen igaz vallás" és "Jézust nem is keresztre feszítették"; de folytatható a sor az "égi és a földi" reménységgel, Isten nevével stb. Ezek a témák több kérdésben is ki lettek már tárgyalva, rá lehet keresni, akit érdekel.

2012. febr. 28. 23:27
 13/57 titak ***** válasza:
92%

"Nem hiszem egyébként, hogy bármelyik - velük kapcsolatban felmerült - problémát ne lehetne intelligens módon megoldani"

Igazad van-meg lehet velük oldani a problémát.

Közelünkben is lakik egy család, akik havonta végigcsengetik a környéket. Hiába volt minden szó, csak jöttek-jöttek rendületlenül, míg egyszer meg nem untam, és attól kezdve ha feléjük jártam én is becsengettem hozzájuk jó napot kívánni. Két hét után mosoly nélkül küldtek a p-be.

2012. febr. 29. 23:31
 14/57 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor itt egy újabb módszer. :)

Nemrég találtam egy videót a YouTube-on, amit olyan emberkék készítettek, akiknek a mormonokkal van nagyon tele a hócipője; ők nem csak beköszöntek hozzájuk. :)

http://www.youtube.com/watch?v=v-bWz74h518

Ez pedig egy kép, nem akarok megbántani vele senkit:

[link]

Üdv. :)

2012. márc. 1. 00:10
 15/57 anonim válasza:
Az olvasott válaszok mindegyikével egyetértek, kiegészitve a következőkkel: A2010-esválasztási kampányban az egyik jehova tanui /egyetértve és szolidaritással lévén a jobb oldallal/ de ők nem mennek soha választani, mert a tanaik szerint el kell fogadniuk a mindenkori uralkodó rend kormányait. Megjegyzésem: lehetzséges, hogy ennek tükrében néhány ezer ember szavazata eldöntheti az adott nemzet sorsát.
2012. márc. 1. 09:05
 16/57 anonim ***** válasza:
70%

Egy büfében dolgoztam, és kimentem cigizni. Erre odalépett elém egy idő néni, gondoltam csak a szokásos koldus, akiknek mindig adok egy kiflit és egy bögre tejet. Erre megszólal, hogy vannak-e gyerekeim, mire igennel válaszoltam. Nos erre annyit mondott, hogy a világ vége eljön, én és a gyerekeim a pokolra jutunk, de ő a Kánaánba.

Szóval így jártam. De ha jehova tanúja leszek, van esélyem.

Ekkor közöltem a hölggyel, hogy valami k@va gyorsan takarodjon el innen, és nem mellesleg ha még egyszer házalnak leborítom őket a lépcsőről. Hogy ilyen pénzes szektákat miért nem én találok ki?????

2012. márc. 1. 13:56
 17/57 anonim ***** válasza:
42%
Mert erőszakosak, mint a kommunisták
2012. márc. 1. 20:40
 18/57 noni82 válasza:
21%
Krisztinának igaza van már hogy lenne tökmindegy mert ezzel is azt bizonyitod hogy nem mondtak igazat neked hiszen azt mondták keresztre feszitették ,holott nem igaz mert oszlopra .Akkor ennyi erővel már az egyik főbünt már megszegték ezzel "ne hazudj",(nem vagyok jehova tanúja)De ha valamelyik vallás igaz akkor ez az.
2012. márc. 2. 11:01
 19/57 Macleod válasza:
100%
Egynél több olyan vallás van a világon, amelyik azt hirdeti, hogy ha nem vagy a tagja a pokolra kerülsz/elkárhozol/örökké szenvedni fogsz... Akik ilyet hirdetnek azokat soha nem tudtam komolyan venni. Másrészről szerintem nem a vallás az elsődleges, hanem a hit. A vallásos emberek egy része el is felejtkezik erről és nem foglalkozik csak a vallás törvényeinek betartásával, pedig az igazi emberi törtvényeket, amik jóvá tehetik az embert, azt önmagában is megtalálja. A szent írásokból sokat lehet tanulni, de csak ha azt olvasod ami hű fordítása az eredetinek és még az sem lesz tökéletes. A Tanúkhoz pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy aki külön Biblia fordítással rendelkezik, természetes, hogy könnyedén alá tudja támasztani a szavait a nála lévő Szentírással.
2012. márc. 2. 12:19
 20/57 anonim ***** válasza:
100%

@ noni82:

Te mi alapján döntöttél úgy, hogy "Krisztinának van igaza", és hogy a Jehova Tanúi az "igaz vallás"? Valaki mondta, és bizonyítékok nélkül elhitted, vagy mutattak bizonyítékokat? Gondoltál arra, hogy a "bizonyítékokra" létezhetnek cáfolatok?

Pl. a felmerült kereszt - oszlop / kínzócölöp vitában nem nehéz dönteni: A különféle bibliafordítások és a különböző keresztény felekezetek szerint Jézust keresztre feszítették, az Őrtorony Társaság bibliaferdítése és tanítása szerint pedig oszlopra / cölöpre.

Az eredeti görög szó, a "sztaurosz" mindkettőt jelentheti; a Bibliában leírottak (kapcsolódó igeversek) és a Biblián kívüli történelmi források alapján viszont egyértelmű, hogy a kivégző eszköz egy _kereszt_ volt.

qued :)

2012. márc. 2. 14:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!