Ki miért nem szereti Jehova Tanúit? Nem vagyok Tanú, csak kérdezem.
Nem vagyok tanú, de nem fogok beállni a szidalmazók sorába; hívő keresztényként ez furcsa is lenne...
Alapon pontosabb lett volna úgy fogalmazni a kérdést, hogy mit nem szeretnek a válaszolók a tanúkkal kapcsolatban (milyen tulajdonságokat, cselekedeteket, szokásokat).
Nem hiszem egyébként, hogy bármelyik - velük kapcsolatban felmerült - problémát ne lehetne intelligens módon megoldani. Pl. nemrég olvastam itt, a gyk-n, hogy a házról házra járó tanúk további megkereséseit el lehet kerülni, ha megkérik őket, hogy ott, a helyszínen írják rá a területkártyájukra az adott lakcím mellé, hogy az ott lakók nem kívánnak több látogatást.
A fő probléma szerintem nem a félrevezetett tagokkal van egyébként, hanem magával a szervezettel, persze a hatás az, hogy a szervezetnek vakon hívő emberek fennen hirdetik a tévtanításokat, mint például az itt is elhangzottakat: "a JT az egyetlen igaz vallás" és "Jézust nem is keresztre feszítették"; de folytatható a sor az "égi és a földi" reménységgel, Isten nevével stb. Ezek a témák több kérdésben is ki lettek már tárgyalva, rá lehet keresni, akit érdekel.
"Nem hiszem egyébként, hogy bármelyik - velük kapcsolatban felmerült - problémát ne lehetne intelligens módon megoldani"
Igazad van-meg lehet velük oldani a problémát.
Közelünkben is lakik egy család, akik havonta végigcsengetik a környéket. Hiába volt minden szó, csak jöttek-jöttek rendületlenül, míg egyszer meg nem untam, és attól kezdve ha feléjük jártam én is becsengettem hozzájuk jó napot kívánni. Két hét után mosoly nélkül küldtek a p-be.
Na, akkor itt egy újabb módszer. :)
Nemrég találtam egy videót a YouTube-on, amit olyan emberkék készítettek, akiknek a mormonokkal van nagyon tele a hócipője; ők nem csak beköszöntek hozzájuk. :)
http://www.youtube.com/watch?v=v-bWz74h518
Ez pedig egy kép, nem akarok megbántani vele senkit:
Üdv. :)
Egy büfében dolgoztam, és kimentem cigizni. Erre odalépett elém egy idő néni, gondoltam csak a szokásos koldus, akiknek mindig adok egy kiflit és egy bögre tejet. Erre megszólal, hogy vannak-e gyerekeim, mire igennel válaszoltam. Nos erre annyit mondott, hogy a világ vége eljön, én és a gyerekeim a pokolra jutunk, de ő a Kánaánba.
Szóval így jártam. De ha jehova tanúja leszek, van esélyem.
Ekkor közöltem a hölggyel, hogy valami k@va gyorsan takarodjon el innen, és nem mellesleg ha még egyszer házalnak leborítom őket a lépcsőről. Hogy ilyen pénzes szektákat miért nem én találok ki?????
@ noni82:
Te mi alapján döntöttél úgy, hogy "Krisztinának van igaza", és hogy a Jehova Tanúi az "igaz vallás"? Valaki mondta, és bizonyítékok nélkül elhitted, vagy mutattak bizonyítékokat? Gondoltál arra, hogy a "bizonyítékokra" létezhetnek cáfolatok?
Pl. a felmerült kereszt - oszlop / kínzócölöp vitában nem nehéz dönteni: A különféle bibliafordítások és a különböző keresztény felekezetek szerint Jézust keresztre feszítették, az Őrtorony Társaság bibliaferdítése és tanítása szerint pedig oszlopra / cölöpre.
Az eredeti görög szó, a "sztaurosz" mindkettőt jelentheti; a Bibliában leírottak (kapcsolódó igeversek) és a Biblián kívüli történelmi források alapján viszont egyértelmű, hogy a kivégző eszköz egy _kereszt_ volt.
qued :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!