Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények istene tényleg...

A keresztények istene tényleg Jehova?

Figyelt kérdés
a hittan tanárok nekem erről nem meséltek zsidó istenünk van
2012. febr. 23. 15:28
1 2 3
 1/30 szabolcs1988 ***** válasza:
34%

Sok mindenki kereszténynek tartja magát.

Az igaz, hogy Istennek a tulajdon neve Jehova, de csak Jehova Tanúi azok, akik bátran használják is. (Zsoltárok 83:19 Károly féle forditás)

2012. febr. 23. 15:40
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam egy hittankönyvben azt hiszem hogy a keresztény isten neve Jahve.
2012. febr. 23. 15:43
 3/30 Theorba ***** válasza:
100%
2012. febr. 23. 15:46
 4/30 anonim ***** válasza:
73%

És arról meséltek, hogy a kereszténység nem egy új vallás, hanem tulajdonképpen a zsidó vallás eredeti célját betöltött élet?

Jézus Krisztus volt a tökéletese zsidó (szívben), és az ige világosan mondja, hogy az az igazi zsidó (azaz isten választott népe), aki a szívében zsidó, és nem a testében. Tehát vannak olyan zsidók, akik származásilag nem azok, de szívükben igen. Meg vannak olyan zsidók, akik származásilag zsidók, de valójában nem zsidók.

JHVH valóban a zsidóknak adta a kijelentést előbb, de a célja az volt, hogy az egész világot üdvözítse - már Ábrahámnál is!.

A Jehova Tanúitól meg csak annyit érdemes kérdezni: te az apádat is keresztnevén szólítod, pl. Pista, vagy apunak?

2012. febr. 23. 15:46
 5/30 anonim ***** válasza:
0%
Ha van neve ki nevezte el?
2012. febr. 23. 16:12
 6/30 anonim ***** válasza:
Amúgy miért lenne Istennek férfi neve? :D Én nem vagyok vallásos, de voltak hittan óráim. Akkor egy pap azt mondta isten neve Én. Tehát a személyes névmás én. Mert isten mindenki aki csak létezik.
2012. febr. 23. 16:26
 7/30 Mulder614 ***** válasza:
28%

Istennek mindenképp van neve.

A mintaimában így imádkozol, "égi Atyánk szenteltessék meg a te neved"

Tehát mindenképpen egy NÉVRŐL van itt szó. Az hogy Isten az csak egy cím.

2012. febr. 23. 17:06
 8/30 anonim ***** válasza:
49%
JAHVE. A Jehova Tanui rosszul fordították le, ezért lett Jehova.
2012. febr. 23. 17:30
 9/30 anonim ***** válasza:
52%

@ Mulder614:

Pontosan a mintaima mutatja meg, hogy - bár Istennek van neve, de - Jézus az "Atya" megszólítást javasolta tanítványainak.

Ugye, Jézushoz és a tanítványokhoz hasonlóan ti is Atyának szólítjátok Istent, amikor imádkoztok? :)

2012. febr. 23. 19:38
 10/30 lsandor ***** válasza:
19%
Kedves Berta Wooster. Téves az állításod, mivel az eredeti szövegben nagyon sokszor használta Jézus Isten nevét. Olvasd el a János 17: 6-ot
2012. febr. 25. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!