Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki miért nem szereti Jehova...

Ki miért nem szereti Jehova Tanúit? Nem vagyok Tanú, csak kérdezem.

Figyelt kérdés
2012. febr. 26. 20:34
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem hiszik el, hogy az egyházukat (közösségüket) egy tönkrement posztókereskedő alapította, azért, hogy jól éljen belőle.
2012. márc. 2. 21:04
 22/57 noni82 válasza:
20%

Berta Wooster-

Egy rövid megjegyzés----az fizikailag képtelenség keresztre feszíteni valakit 1. mert a kézfejbe beleütött szeg a kereszt esetében egyszerüen nem lenne képes megtartani az ember testsúlyát,2.az oszlop esetében a kézfej alá van beütve ráadásul a kéz "keresztbe" van,hogy megtartsa a rá nehezedő súlyt.link--- [link] 2.link--- [link] Egy kis anatómia-de abban igazadva egy részről mindegy hogy oszlopra vagy keresztre ,csak az nem hogy ha már jehova tanúiról beszélgetünk akkor ők legalább nem hazudnak.

2012. márc. 3. 11:07
 23/57 anonim ***** válasza:
88%

@ noni82:

< ... fizikailag képtelenség keresztre feszíteni valakit...>

Tehát akkor szerinted az _összes írott ókori forrás_ hazudik, amelyekre hivatkoztam, s amelyek leírják ezt a kivégzési formát? Ne viccelj már...

< ... ha már jehova tanúiról beszélgetünk akkor ők legalább nem hazudnak. >

Már másodszor mondod ezt. Én finomítanék: nem hazudnak tudatosan, hanem pontos tudás hiányában nem az igazságot mondják. Nagyon sok ember őszintén keresi Istent, kutatja a Bibliát; ha ezt a JT-kkel teszi, akkor elcsodálkozik a kétségtelenül az átlagnál magasabb szintű bibliaismeretükön, s így el is hiszi, hogy mindenben az igazságot tanítják. DE: akinek mélyebb a Biblia-ismerete, azt már nem tudják megvezetni. Nézz körül a neten - akár itt, a GYK-n is - nyugodtan, hány területen cáfolták már meg a tanításaikat.

Ja, és csak egyetlen példa a bibliafordításuk "hitelességére": Az ÚVF függelékében szerepel ez a mondat:

" A Keresztény Görög Iratokról készített fordításunkban 237 helyre tettük be az isteni nevet."

Ezt egy kívülálló nem biztos, hogy érti. Viszont egy valamelyest hozzáértő tudja, hogy ez azt jelenti, hogy az eredeti szöveget _megmásították_.

S mint mondtam, ez csak egy példa a sok közül...

2012. márc. 3. 13:42
 24/57 anonim válasza:
Viktor te vagy az? :D
2012. márc. 3. 15:44
 25/57 Bence_ ***** válasza:
69%

Mert olyanok mint mi! Egy részük erőszakos,buta.

Ez a kis hányad nagyon jól lejáratja a többséget.

Ma voltak nálunk, normálisak voltak. Nem fenyegettek, hogy a gyerekeim így megy úgy járnak ha nem "regisztrálok".

Lehet így is.

Kétség kívül sokunkra ráférne, hogy a lelkét, gondolatait rendbe szedje.

Ha ezt éppen velük teszi akkor velük. Csak tegye.

2012. márc. 3. 17:10
 26/57 masni1 ***** válasza:
88%
Ugyanazért nem szeretem, amiért az erőszakos koldusokat, a lerázhatatlan házalókat, és más, emberi gyengeséget kihasználó "energiaelszívókat". A vallás és a hit magánügy. Nálam legalábbis.
2012. márc. 4. 09:17
 27/57 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Mert nem hiszik el, hogy az egyházukat (közösségüket) egy tönkrement posztókereskedő alapította, azért, hogy jól éljen belőle."

S jól megélt belőle?

2012. márc. 4. 09:53
 28/57 anonim ***** válasza:
100%

#27- igen, ha ez igaz, akkor többet is megtudsz belőle:

[link]

2012. márc. 4. 18:59
 29/57 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Miért ne lenne igaz?

De idéznék a szövegből.

"Tekintélyes vagyonát nemcsak üzletrészéből szerezte, hanem egy gazdag nőt is megnyert hitének, aki bolondok házába került. A rendelkezésre álló tőkét pedig részvényüzletek során folyamatosan forgatta (amihez ellenségei szerint nagyon jól értett)."

Tehát nem az adományokból gazdagodott meg. Hanem az üzleteiből és egy gazdag nő támogatásából.

Nem a hívek által adott kevés adományokból.

2012. márc. 4. 20:09
 30/57 anonim válasza:
Nekem volt egy szomszédasszonyom, akit beszippantott ez az egyház. Szegény teljen akaratgyenge volt, borzasztó gyermekkorral és gondolom vigasztalást és lelki támaszt keresett. Amikor viszont amikor nekem is előadta a jehovás baromságait egyszerűen kinevettem. Többet viszont nem beszélt velem és onnantól úgy nézett rám, hogy majdnem féltem tőle. :)Aztán egy szép nyári hajnalon mikor mentem melózni kinn ült a bérház udvarán egy asztalnál és bibliai idézeteket írogatott kis papír darabkákra, volt belőlük addigra vagy ötven kiragasztgatva a falakra. A lényeg, hogy két hónapon belül a diliházban kötött ki és vagy egy évig tolták belé a gyógyszert mire kiengedték. Mondanom se kell soha nem lesz százas többé szegény. Mindezek mellé volt egy tündéri kislánya akit gyámság alá helyeztek. Szóval, ha hozzám becsönget egy jehova tana örüljön, ha nem pofozom ki a házból.
2012. márc. 5. 06:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!