Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek a Bibliában,...

Miért hisznek a Bibliában, miközben tele van önellentmondással?

Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 14:31
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
24%
Senki nem hisz a bibliában. Istenben hisznek, a b. csak történetek gyűjteménye.
2012. febr. 22. 14:46
 2/52 anonim ***** válasza:
Amúgy a b. tényleg tele van ellentmondásokkal. De a kérdésedet rosszul tetted fel.
2012. febr. 22. 14:47
 3/52 A kérdező kommentje:
De úgy is feltehettem volna,hogy a keresztény Istenben, biblia által leírt Istenben.
2012. febr. 22. 14:49
 4/52 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a Bibliát, de lehet, hogy nem az ott leírtakban van ellentmondás, hanem az emberek különböző értelmezései között. Nem érthetünk mindent.
2012. febr. 22. 14:59
 5/52 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem , hogy a Biblia teli van fordítási (szóértési)hibával is.
2012. febr. 22. 15:04
 6/52 A kérdező kommentje:
Itt az oldalon a hívők nagy része a bibliából idéz,mikor egy kényes kérdésre kéne válaszolniuk. Nincs önálló gondolatuk,nem gondolkodnak,csak hisznek.
2012. febr. 22. 15:07
 7/52 anonim ***** válasza:
38%

El kell árulnom egy titkot, a Bibliát nem Isten írta, hanem gyarló emberek.

Sajnos régen is éltek olyan emberek, akik úgy gondolták, hogy egy szöveg úgy jó, ahogy ő gondolja.

Bibliát nem szabad szó szerint venni.

Bibliának van egy igazi mondani valója, aminek minden embernek rá kell jönni.

Hogy az emberek nem tökéletesek és folyamatosan kontrollálni kell magukat, mert képesek az egyensúlyt úgy felborítani, hogy egy hosszú ideig nem lehet visszaállítani.

2012. febr. 22. 15:17
 8/52 A kérdező kommentje:
Eddig is tudtam,hogy emberek írták. Azok válaszára is kíváncsi lennék,akik mindig abból idézgetnek.
2012. febr. 22. 15:30
 9/52 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként meg Isten nevében öltek és ölni fognak meg emberek millióit. Nézd meg a South Park 10 éved go god 1-2 részeit. Sokkal jobb hely lenne a világ, ha mindenki ateista lenne és a tudományokban hinne.
2012. febr. 22. 15:30
 10/52 anonim ***** válasza:
90%

Hát azok most biztos nem fognak írni. Én hívő vagyok, és olvasom is minden nap a Bibliát, de ezt úgy kell venni, hogy annak két része van: Ószövetség és Újszövetség. Az Ósz az amit a Jézus előtti prófétáknak kinyilatkoztatott az Úr, az Újsz, pedig az, amit Jézus mondott, és ami kiegészíti, "kijavítja" az Ószövetséget. Ebből is adódhat sok félreértelmezés.

Nem ismerem kívülről a Bibliát, nem is szeretek belőle idézgetni. Én sem szeretem, amikor valaki mindent idézetekkel magyaráz. Hittudományi fősulira jártam, mégis valahogy úgy képzelem, hogy a "józan paraszti ész" sokszor talán sokkal meggyőzőbb az ateista emberek számára, mint a Bibliából való idézgetés.

2012. febr. 22. 16:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!