Mózes története sem eredeti?
Mózes születésének és gyermekkorának története az agadei Sarrukin, az itáliai Romulus és Remus, valamint a perzsa Nagy Kürosz legendájából való.
Tehát Mózes története sem eredeti, ahogy Jézusé, és mindegyik a bibliából való?!
Krishna: Krisztus előtt 1000 évvel élt. Krishna ács volt, az anyja szűz és a folyóban keresztelték.
A perzsa isten, Mithra Jézus előtt 600 évvel élt. December 25.-én született, csodákat vitt véghez, és a 3. napon feltámadott. Megváltónak és messiásnak nevezték.
Innen vették, már előtte megvolt a történet, csak a szereplő változott.
Peraea Simeon a krisztus előtti messiás, akit megöltek a rómaiak, majd a 3.-napon feltámadt. Jézussal ellentétben, tárgyi bizonyíték is található a létezésére!
Na meg ő.
Kérdező, nagyon úgy tűnik, hogy iszonyatosan hiányosak vagy tévesek az ismereteid, és csak vitatkozni akarsz, mivel figyelmen kívül hagyod az álláspontodat cáfoló kommenteket... De azért írok egy rövid választ az eddigiekhez:
1. Mint már írták előttem, Romulus és Remus története jóval későbbi Mózes történeténél, tehát nem koppinthatták abból.
2. Noé történetét i. e. 1500 körül írták le, vagy még régebben, nem pedig az időszámítás kezdete után, mint állítottad.
3. Senkit nem érdekel, hogy Mitrász mikor született, mivel Jézus NEM december 25-én született, hanem valamelyik őszi hónapban. Ezt a dátumot csak az i. sz. 4. században jelölték meg, persze tévesen.
Egyelőre ennyi. :)
tigris95
"Krishna: Krisztus előtt 1000 évvel élt. Krishna ács volt, az anyja szűz és a folyóban keresztelték."
Jézus nem volt ács,az apja,József végezte ezt a tevékenységet. Egyébként meg Jézus előtt 1000 évvel egy nő hogy lett volna ács? Mert Krishna egy nő volt,és az ács mesterséget a nők nem végezték,és egyébként meg Krishna egy tehénpásztor volt.
Krishna anyja,Devaki hat embriót kap méhébe Jagaddhâtri-tól,a "világ dajkájától",míg a hetedik, Krishna,a Logosz átplántálódik Rohini méhébe.Ez nem tűnik szűz fogantatásnak szerintem.
Miért keresztelték volna meg,amikor Jézus előtt 1000 évvel még nem voltak keresztények. Magyarán akkor csak inkább beavatásnak számítana,de ilyen forrást a Zeitgeist című filmen kívül még a wikin sem találtam,úgyhogy marhaságot nem kell átvenni.
"A perzsa isten, Mithra Jézus előtt 600 évvel élt. December 25.-én született, csodákat vitt véghez, és a 3. napon feltámadott. Megváltónak és messiásnak nevezték."
Először is,mint már előttem írták,Jézus nem December 25-én született,úgyhogy erről ennyit,mert a December hónap azon a területen hideg és csapadékos,a pásztorok ilyenkor már nem tartózkodnak kint,és a Biblia sem utal Decemberre sem,nemhogy 25-ére.
Csodákat bármilyen mitológiai alakhoz kötnek,ahhoz nem kell messze menni,nézd csak meg például azt a rengeteg görög istent,vagy más ehhez hasonló természeti jelenségeket. De olyanokat,mint Jézus,még egyikőjük sem csinált.
Messiásnak nem hívhatták,csak megváltónak,de a messiás felkentet jelent,éppúgy,mint a Krisztus,és tudtommal így nem hívtak mást,csak Jézust.Ugyanakkor egyetlen egy olyan vallási prófétáról sem tudunk,aki meghalt volna a mi bűneinkért,csak Jézus.
És ha tüzetesebben nézed át a világhálót,rájössz,hogy a kultusza az 1. században keletkezett,miután az apostolok már javában beutazták Dél-Európát,sőt,a wiki úgy ír róla, mint egy mesterségesen alapított misztériumvallás a kultusza.
"Innen vették, már előtte megvolt a történet, csak a szereplő változott."
Ba*zki,szerinted csak azért követné még ma is 1 milliárd ember a Földön,mert annyit csinált,hogy szűztől született,stb.? Olvass már bele egy Újszövetségbe,nézd már meg,hogy miket mondott,és hogy milyen csodákat tett,nézd meg,hogy milyen szoros összefüggés van a több mint 1500 évvel ezelőtt elkezdett Ószövetség,és az ő tanításai között,holott annak idején csak a zsidó papok tulajdona volt mindinkább az Ószövetség,és Jézus mégis miket nem cselekedett?
"Peraea Simeon a krisztus előtti messiás, akit megöltek a rómaiak, majd a 3.-napon feltámadt. Jézussal ellentétben, tárgyi bizonyíték is található a létezésére!"
Bemásolok egy szövegrészletet:
A Krisztus előtti és utáni messiások mind hamispróféták.Krisztusról a Szent Szellem és az írások tesznek bizonyságot,és ezt nem tudja megcáfolni egy ún. tárgyi bizonyíték sem a keresztények számára.
Ján 15:26 Mikor pedig eljő majd a Vigasztaló, akit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.
Ján 15:27 De ti is bizonyságot tesztek; mert kezdettől fogva én velem vagytok.
Máté 16:16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
Máté 16:17 És felelvén Jézus, monda neki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg neked, hanem az én mennyei Atyám.
Erről a Simonról ha jól tudom a Bibliában nincs bizonyíték,márpedig ez azt jelenti,hogy hamis messiás volt,és mivel a Biblia Isten szava,ezért a Biblián kívüli bizonyítékok csak tévútra vezető dolgok. Ez a Sátán módszere,átveri az embereket,és ugyanazt alkalmazza már évezredeken át,hazugsággal sugallja,hogy Jézushoz hasonlóak voltak már sokan,és ezért ő nem különleges. Csakhogy a Biblia hárítja ezeket az állításokat,méghozzá keményen,úgyhogy ilyennekkel ne vond kétségbe a kereszténységet!
Nóé történetét a biblia írta le, a bibliát meg az 1 és 2 században vetették papírra.
i.e. IV-III évezredben a sumér Ziuszudra ugyanúgy özönvíz miatt épített hajót állatokat mentett meg és a végén egy hegyen akadt fenn, majd áldozatott mutatott be.
A II. évezred elején Atrahaszísz szintén ugyganúgy.
i.e 2700-2500 Ziuszudra megintcsak ugyanaz a történet, mint a többi és Nóé. És jóval ,előbbi, mint Nóé története, ami csal átírás.
A negyedik Um-napisti szintén ezzel a történettel.
"Erről a Simonról ha jól tudom a Bibliában nincs bizonyíték"
Elve téves, ha valamit a bibliával akarsz bizonyítani. A biblia semmire sem bizonyíték, mert a benne foglaltak máshonem olvashatók, és a legtöbbje mezopotámia sumér akkád történet stb feldolgozása, összeollózása.
< Nóé történetét a biblia írta le, a bibliát meg az 1 és 2 században vetették papírra. >
Attól, hogy a butaságot ismételgeted, az még nem válik igazzá. Mint már írtam, az ószövetségi részeket már i. e. 1500 körül elkezdték írni. Még az Újszövetség utolsó könyvének megírása is az 1. század vége felé történt, nem a 2. sz.-ban. Az állítás ellenőrizhető lett volna a neten is, tehát megtehetted volna, de nem tetted, csak ismétled magad.
Ne haragudj, én nagyon ritkán szoktam ilyet mondani, de most megteszem: reménytelen eset vagy, ha ennyire nem veszed figyelembe a válaszokat, s ragaszkodsz a saját tévinfóidhoz.
De legalább ezekből látszik, hogy a célod nem a valódi ismeretszerzés, hanem a provokáció. Úgyhogy részemről itt lezártam a válaszírást, nincs kedvem a falra hajigálni a borsót. :P
tigris95
Az előző válaszolóval értek teljesen egyet én is,mindenre megvolt már a válasz az előző hozzászólásokban,de te, kérdező figyelembe se veszed. Ha nem vagy hajlandó elfogadni a reális válaszokat,akkor ragaszkodj csak ugyanazokhoz az idétlen válaszokhoz,de mint már írták,attól hogy százszor is elismétled,vagy ezerszer,attól még nem válik igazzá.
Vidiripi
Kérdező! Az alulírott részben rengeteg népcsoport fel van sorolva. Ők honnét ollózták össze az özönvíz történetét? A 20. válaszomban már írtam neked Ábrahámról.
Olvasd el megint!
"A vízözön-történetek mindmáig legteljesebb gyűjteményét: James Frazer: Folklore in the Old Testament, I.Kötetében találhatod meg. A bibliai történet hitelességét tűnnek alátámasztani azok az özönvíztörténetek, amelyek világszerte a legkülönbözőbb - még teljesen elszigetelt - kultúrákban is fellelhetők. A termékeny félhold területén általánosan ismert volt a Biblia leírásával több ponton is hasonlóságot mutató özönvíztörténet, a sumér, babilóniai, asszír mítoszok. Ugyanez az alapmotívum része volt az egyiptomi, görög, hindu, kínai, hawaii, mexikói, eszkimó, lapp, finn, szibériai, kelta, szudáni, hottentotta, újzélandi maori, ausztráliai bennszülött, tűzföldi és 58 amerikai indián törzs hitvilágának."
"Mint már írtam, az ószövetségi részeket már i. e. 1500 körül elkezdték írni. Még az Újszövetség utolsó könyvének megírása is az 1. század vége felé történt"
Bizopnyíték? Mert arra van, hogy a bibliák az 1-2 században írodtak! Mondom, ha még úgy is volna sem vetekedhet a sumér ie 2500-3000 éves kövön talált eredeti történettel. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!