Ha teremtéssel jött létre a föld és a többi bolygó, akkor mi értelme a többi bólygónak? Hogy legyen csak?
Ferjemnek van egy alma, az UR megismerese !
meg a Szent Iras szerint, az emberek MINDEN almaik teljesedni foggnak isten kiralysagaban
en is hiszek mindeben,
a bolygok, nem cel nelkul voltak teremtve !
egy Inteligens Teremto altal velemenyem szerint legalabis ( figyelembe veve, hogy a foldon Isten teremtese tokeletes es logikusan volt teremtve )
idovel, az ember lakni fogg rajtuk !lehet
es nemcsak rajtuk ! hannem tobb galaxisokban is lehet( miert ne ? )
ezer eveken keresztul, az ember nem repult ! most mar majdnem mindenapos mindez !
hasonlon gondolom a bolygok betelepiteset is, Isten segicsegevel, az emberiseg ki fogg talalni ( feltalalni ) fizikai eroket, szereket, stb et, amikk segiteni fognak, hogy az ember megelhesen mas bolygokon is ! ( miert ne ? a holdra allitolag mar jutot az ember )
Mindez, fantezia persze, de nem egy szep fantezia ?
Mindenesetre, en biztos vagyok, hogy Teremtonk jo okkal teremtette oket ! Nem hiaban az biztos !
es mikkepen megvan bennunk az orok elet remenysege ( nem akkarunk meghalni ! ...) ,
ugy, sokkakban megvan az UR hodolasa, megismerese is ! ( eveket adnanak eletukbol ! csak az Urben juthasanak ! ....),
es remelem, hogy ugy is lesz ! Isten segicsegevel, legalabb a mi galaxisunkat az emberiseg megfogja ismerni, betelepites celjabol vagy felhasznalas celjabol
( peldaul energiat atutalni roluk, stb et, miert ne ? )
vagy majd repulunk oda mind turisztak, miert ne ?
tudom, hogy nagyon fantastikus ez az elkbzeles,
de az ember eloszor almodik,
azutan elgondolkozik rajta
es csak azutan, jut odaig, hogy Isten segicsegevel, beteljesul almai is !
( az en, nem is almodot ilyen nagy almom, beteljesult mar Hala Istenek ! )
''Szerintem a nap van középen és körülötte a bolygók!''
Akkor ınnentol kezdve hagyjuk a temat.
Egyfelől:
Lehet élet a többi bolygón is, amelyek az ember számára nem tapasztalhatók, talán nem is anyagi természetűek - maguk az égitestek is lehetnek többdimenziósak, ami közül mi csak egy 3D-s vetületet érzékelünk.
Ha így van, a földönkívüliek számára szerencse, mert már röpködnének űrszondákon a Bibliák, kuponok és hüvelygomba-reklámok.
Másfelől:
Ha a bolygók élettelenek is fontosak a Földi élet számára, mert egyensúlyban tartják azt. Ha a Nap bolygói közül akármelyik eltűnne, akkor a Földön olyan klímaváltozás menne végbe, ami rövid időn belül eltörölné az életet (esetleg néhány tűrőképesebb csúszómászó és tengeri jószág kivételével). A földi élet ilyen szempontból nagyon érzékeny, és hogy ez létre tudott jönni, még akár feltételezheti is, hogy a Világegyetem kialakulása nem csak fizikai ok-okozat folyamatok véletlen eredménye, hanem van benne tudatosság is. Nem biztos, hogy így van, a választ nem tudjuk. Az ábrahámi vallások hívei egy teremtő személyben (Istenben) hisznek, a tudomány hívei a véletlenszerűségben hisznek (ami ugyanúgy nem bizonyított, mint a tervezettség). A tudósok pedig kutatnak, és szerencsés esetben nem zárnak ki semmilyen lehetőséget, amiről nincs bizonyosságuk.
aha, isten a kezdetektől volt....
egyszer elunta mágát és teremtett egy univerzumot .
most is itt élünk de van más életforma igazad van kedves kérdező veled vagyok
DARVINIZMUS!
Azért, mert a teremtés célja NEM az hogy játszótere legyen az embernek, az édenkert volt az ember "játszótere".
A világot önmagárét teremtette Isten. Ő látja, ő gyönyörködik a galaxisok fényében és Ő hallgatja az ősrobbanás máig rezonáló hangját. Isten azért teremtett egy egész univerzumot, mert LÁTTA HOGY AZ JÓ. Az egyik bolygón azért teremtett életet, mert látta hogy az jó. És a teremtett világot azért bízta rá az egyik teremtményre, hogy az viselje gondját. Nem az emberre nézve lett teremtve a világ, de az embernek része és szerepe van benne.
Freya
Nem tudom. De ha nincs teremtő, akkor nem csak a bolygók léte értelmetlen, hanem az életem is. Én nem akarok értelmetlen életet élni. Akkor már inkább keringjen a Plútó értelmetlenül.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves "A Jézusba vetett hit reményt ad."-os válaszoló.
Pont a hasonló gondolkodásúak miatt jöttek létre a vallások. Azért mert nincs örökélet/boldogság az élet végén még nem érelmeten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!