Meg tudja mondani nekem azt, hogy mi a funkciója a csillagoknak az égen?
Mi értelme van az univerzumnak?
Mi értelme van a naprendszernek?
Mi értelme van a Földnek?
Mi értelme van annak, hogy én élek meg Te is?
Hogyan jött létre ez az egész és miért?
Neked mi a funkciód az egész létezésben?
Vagy pl. a madár szárnyán a tollnak van funkciója, de hogyan jött létre, hogy a madárnak mi legyen a funkciója a Földön?
A Földnek mi a funkciója a világegyetemben?
Ha a saját érdekelvű gondolkodásodon keresztül akarod megérteni a világot, akkor sose kapsz kielégítő válaszokat.
A világ nem téged szolgál, hanem leginkább önmagát, és ott nem érdemes ok-okozati összefüggéseket keresni.
Hát, nem igazán értem a kérdést.
Mivel a Föld nem az univerzum közepe, és úgy általában nem minden azért van, hogy számunkra legyen előnye vagy funkciója, ezért értelmetlen ezen agyalni.
A Föld is egy bolygó a rengeteg közül, a Nap is egy csillag a milliárd közül... Az, hogy látunk a többiből egy elenyésző kis számút még nem jelenti, hogy SZÁMUNKRA kell legyen bármi funkciója...
A csillagok nélkül mi sem lennénk itt.
Elég hasznos "funkció", nem?
Csillag= saját fénnyel rendelkező égitest pl.: Nap
A csillagokban termonukleáris folyamatok játszódnak le.->
A Nap elektromágneses sugárzása tart téged és minket életben, hisz mi lenne ha nem lenne fény?! azaz foton...
Milyen szempontból?
Haszna rengeteg van - funkciója egy sincs.
A csillagok nem tervezett jelenségek, hanem a véletlen hozta létre őket. Ennek ellenére ha nem lennének ott, akkor te nem léteznél. Még akkor sem, ha amúgy egy csillag (a Nap) létezne - ugyanis az elemek többsége is haldokló csillagokban keletkezett. A tested nem lehet csak hidrogénből: kell oda a többi elem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!