Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi volt előbb, az Isten vagy...

Mi volt előbb, az Isten vagy az anyag?

Figyelt kérdés
Ez egy egyszerű kérdés, de szerintem érdemes elgondolkodni rajta!
2012. febr. 3. 12:22
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező.

Köszönöm a második válaszodat is. Természetesen megértem, hogy Te azt hiszed amit leírsz, a hit már csak ilyen. Persze bizonyítékot nem írtál, amit én viszont megtettem, és a relativitás, vagyis a viszonyítottság tényét adtam alapul ehhez.

Megértem azt is, hogy nem ismered fel az ellentmondást a szavaidban, még egy kísérletet azért teszek a kedvedért.

Állítottad, hogy ami mindig is létezett, az nem létezik, mert kezdetnek és végnek lennie kell. Utána pedig azt állítottad immáron másodszorra, hogy az anyag mindig is létezett. Ha pedig a Te elvedet vesszük alapul, az anyag akkor nem is létezik, hiszen, mint ahogyan mondtad, kezdetnek és végnek lennie kell. :)

üdv és köszi

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 11. 16:01
 42/43 A kérdező kommentje:
Szerintem, olvasd el amit írtam!
2012. febr. 12. 00:04
 43/43 anonim ***** válasza:

kérdező válasza:

""Csak Isten(Minden) létezik, mindig, kezdet és vég nélkül, és az, amit anyagnak nevezünk, annak van kezdete és vége, vagyis a megjelenésének a kezdete és vége, hiszen a Mindenben létezik az anyag is mindig, csupán nem megjelenve."

Ha isten létezik kezdet és vég nélkül, akkor nem létezik, mert kezdetnek és végnek kell lennie! Az anyag mindig létezett, lehet hogy más formában, de létezett! Változhat is Pl:kémiai folyamatok,stb! "

- Azt mondtad, hogy Isten nem létezhetett mindig mert kell lennie kezdete és vége.

Viszont pár sorral lejjebb már azt mondod, hogy az anyag mindig is létezett...???

2012. júl. 16. 19:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!